Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest So sie 08, 2020 2:22 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: varadero 125
PostNapisane: Śr lut 03, 2010 4:01 pm 
takie ot pytanie czy wiadro 125 ma jakies blokady mocy??gdzie jakie i jak je usunac :)


Góra
  
Cytuj  
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 12:40 am 
Zapalony motocyklista
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 08/09/2007 o 20:31
Posty: 677
Lokalizacja: Chotomów
Płeć: Nie określono
scorpion2185 napisał(a):
takie ot pytanie czy wiadro 125 ma jakies blokady mocy??gdzie jakie i jak je usunac :)




Tak zmienić na 1000 :lol: :lol: :wink:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 9:09 am 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 26/09/2009 o 06:05
Posty: 148
Lokalizacja: Wolbrom
Płeć: Nie określono
I to bez bez negatywnych skutków dla silnika :lol:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 12:53 pm 
hehe tak by bylo najlatwiej tylko jest maly problem bo 1000 niewejdzie w rame :(( ale morze kiedys sie skusze na 1000 bo moto zaj*biste


Góra
  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 5:08 pm 
Uczy się jeździć
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 24/12/2008 o 22:32
Posty: 97
Lokalizacja: Chełm
Płeć: Nie określono
jeśli nie jedzie szybciej jak 90-95km/h to znaczy że masz blokadę, a jeśli jedzie około 120km/h to znaczy że nie masz żadnych blokada a taka blokade powinni ci zdjąć w każdym serwisie motocyklowym

_________________
Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 7:45 pm 
GrzesiekS napisał(a):
jeśli nie jedzie szybciej jak 90-95km/h to znaczy że masz blokadę, a jeśli jedzie około 120km/h to znaczy że nie masz żadnych blokada a taka blokade powinni ci zdjąć w każdym serwisie motocyklowym


predkosci maxymalnej jeszcze nieosiognolem mysle ze jutro sprzeta wytestuje ..a gdzie jest ta blokada??bo mam zamiar samemu ewentualnie ja usunac :)


Góra
  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 10:06 pm 
Uczy się jeździć
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 24/12/2008 o 22:32
Posty: 97
Lokalizacja: Chełm
Płeć: Nie określono
nie jestem pewnie ale wydaje mi się że na na module (koło akumulatora jest taka szara puszka plastikowa do której wchodzi jedna styka ze spora ilością kabli) wydaje mi się że sam tego nie zrobisz bo z tego co gdzieś czytałem po prostu trzeba wymienić moduł, ale nie jestem pewnie.

_________________
Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 11:06 pm 
Zapalony motocyklista
Offline

Dołączył(a): 15/10/2008 o 21:42
Posty: 740
Płeć: Nie określono
Po co producent miałby blokować coś co nie pasuje do definicji motorowera na naszym rynku:?: Pojemność (do 50ccm)i prędkość maksymalna (chyba 45km/h) to wyklucza. A w przypadku silnika seryjnego 125ccm, Vmax 120km/h to chyba dobry wynik :wink: .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 05, 2010 12:12 am 
pytam bo tak slyszalem ze niby posiada jakies blokady a jesli sa to mi niepotrzebne ;p


Góra
  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 05, 2010 3:25 am 
Uczy się jeździć
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 24/12/2008 o 22:32
Posty: 97
Lokalizacja: Chełm
Płeć: Nie określono
blokady są ale nie we wszystkich ;)

_________________
Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 05, 2010 9:41 am 
Zapalony motocyklista
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 02/04/2008 o 12:33
Posty: 797
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
JAQB napisał(a):
Po co producent miałby blokować coś co nie pasuje do definicji motorowera na naszym rynku:?: Pojemność (do 50ccm)i prędkość maksymalna (chyba 45km/h) to wyklucza. A w przypadku silnika seryjnego 125ccm, Vmax 120km/h to chyba dobry wynik :wink: .


Jest jeszcze kategoria A1 do 125 :)
i wtedy nie moze miec wiecej niz 15km (11kW)... I wtedy na niektore 125 zakladaj blokade zeby spelnialy te przepisy ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 05, 2010 11:25 am 
dobra powiedzmy ze ma blokade teraz pytanie gdzie i jak ja zdjac a te cmoki z policji i tak niebeda sprawdzac ile ma mocy ;p no chyba ze zafunduja hamownie;p a co do prawka mam mam kat a i b ;p


Góra
  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 05, 2010 5:04 pm 
Zapalony motocyklista
Offline

Dołączył(a): 15/10/2008 o 21:42
Posty: 740
Płeć: Nie określono
kolim napisał(a):
Jest jeszcze kategoria A1...


...no faktycznie. 15 lat temu wszystko było prostsze :? .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 06, 2010 10:58 am 
Zapalony motocyklista
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 02/04/2008 o 12:33
Posty: 797
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
JAQB napisał(a):
kolim napisał(a):
Jest jeszcze kategoria A1...


...no faktycznie. 15 lat temu wszystko było prostsze :? .


:D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 08, 2010 11:51 pm 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 27/03/2010 o 20:21
Posty: 106
Lokalizacja: Zgierz - k. Łodzi
Płeć: Nie określono
Mam jedno pytanko odnośnie tłumika do małego Wiadra. Czy ktoś z użytkowników może miał styczność z tłumikami za ok. 200-400 zł? np. http://moto.allegro.pl/item975882226_tl ... ratis.html
Czy ktoś wie, widział, a może słyszał takie tłumiki?

Zastanawiam się na zmianie tłumika w moim pojeździe kosmicznym. Nie wiem jak jest z jakością... ale pewnie szału ni ma :( Czy może poczekać trochę, przykisić kasę i zainwestować w jakiegoś Leosia.

Liczę na wasze dobre rady i pomoc :)

_________________
Niesztuka uciec, kiedy w dupie sztuciec!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL