Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Cz paź 18, 2018 7:37 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ładowanie
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 4:53 pm 
Rekrut
Offline

Dołączył(a): 11/07/2016 o 19:00
Posty: 29
Lokalizacja: tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Imię: marcin
Marka motocykla: Honda
Model: xl1000v
Rocznik: 2008
jako ze nie znalazlem na forum takiego przypadku opisuje temat ...varan z 08r kupiłem nowe aku sprawdzilem volty miernikiem a wiec moto na postoju 12.4 V, odpalone 12.1V po odkreceniu manetki do okolo 5tys nieznacznie wzrasta ładowanie do 12.4-12.5V czy miał ktos podobny przypadek ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 6:30 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 21/05/2014 o 12:23
Posty: 638
Lokalizacja: PWL
Płeć: Mężczyzna
Imię: Władysław
Marka motocykla: HONDA
Model: VARADERO XL 1000 VA
Rocznik: 2007
Prawdopodobnie walnięty regulator.

_________________
Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym
Wiek to tylko liczba


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 7:39 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 18/03/2013 o 18:49
Posty: 410
Lokalizacja: Polichno
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: honda
Model: sd01
Rocznik: 1999
Sprawdzić instalacje. Kostki itp

_________________
A w sercu zawsze XL600V :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 9:02 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 30/01/2018 o 22:34
Posty: 4
Płeć: Nie określono
Imię: Kamil
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero xl1000v
Rocznik: 2000
Już ogarnięte. Bateria


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: Pt cze 15, 2018 4:31 pm 
Rekrut
Offline

Dołączył(a): 11/07/2016 o 19:00
Posty: 29
Lokalizacja: tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Imię: marcin
Marka motocykla: Honda
Model: xl1000v
Rocznik: 2008
przegladnalem wszystkie kostki i polaczenia podladowalem aku i ładuje do 12.6 V na odpalonym, przy ok 5tys obrotow okolo 13V wszystkie wartosci podane sa na biegu jałowym po zgaszeniu moto po uplywie ok 15 min aku podaje 13.5V w stanie spoczynku. serwis mam ugadany dopiero za miesiac jakies rady mile widziane nie chce w ciemno wydawac 550pln na regulator a moja wiedza elektroniczna ogranicza sie do minimum .moze sprawdzi ktos u siebie dla swietego spokoju jak to wyglada ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: Wt cze 26, 2018 8:35 am 
Rekrut
Offline

Dołączył(a): 11/07/2016 o 19:00
Posty: 29
Lokalizacja: tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Imię: marcin
Marka motocykla: Honda
Model: xl1000v
Rocznik: 2008
a oto winowajca !!!!!


Załączniki:
20180625_120447.jpg
20180625_120447.jpg [ 2.24 MiB | Przeglądane 555 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: Śr cze 27, 2018 2:30 pm 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 22/02/2018 o 19:40
Posty: 145
Lokalizacja: Jarosław
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciej
Marka motocykla: HONDA
Model: VARADERO XL / PC 800
Rocznik: 2000
Norma. Nie Ty pierwszy wycinasz kostkę..


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: Śr cze 27, 2018 8:31 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 03/11/2011 o 19:46
Posty: 724
Lokalizacja: Hajnówka
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000VA
Rocznik: 2006
Kostkę wytniemy wszyscy, jedni prędzej, drudzy później ale i tak każdego użytkownika "kastracja" kostki czeka :hystery: :boss:

_________________
Honda Varadero 1000 - 2006r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: So cze 30, 2018 12:52 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 18/03/2013 o 18:49
Posty: 410
Lokalizacja: Polichno
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: honda
Model: sd01
Rocznik: 1999
Tą fote Trzeba dać do pierwszego posta na pierwszej stronie :) :)

_________________
A w sercu zawsze XL600V :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: So cze 30, 2018 3:51 pm 
Stały bywalec - trochę wymiata
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 283
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
A to moja kostka. Juz mam wersje bezkostkowa :)


Załączniki:
2018-06-30 15.50.06.jpg
2018-06-30 15.50.06.jpg [ 15.81 KiB | Przeglądane 456 razy ]

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: So cze 30, 2018 7:15 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 22/06/2017 o 23:45
Posty: 508
Płeć: Nie określono
Imię: Piotr
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2000
ADAMO16 napisał(a):
A to moja kostka. Juz mam wersje bezkostkowa :)

Fajny spiek. U mnie na razie kostka ok. Ale ostatnio założyłem grzane manetki, a w planie grzana kanapa i halogeny LED...
Lecz teraz mam inny problem. Mianowicie, zgubiłem podczas jazdy, dolną śrubę, trzymającą lewy zacisk hamulcowy do lagi :down: Koło wpadło w wibrację, jakbym kapcia złapał. Naturalny odruch hamowania, jeszcze pogłębiał szarpanie, ale w końcu udało się zatrzymać :evil:
I tu mam prośbę do Kolegów: ma ktoś na zbyciu ową śrubę? Albo chociaż zdjęcie, to coś dopasuję awaryjnie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: N lip 01, 2018 10:24 am 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 22/02/2018 o 19:40
Posty: 145
Lokalizacja: Jarosław
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciej
Marka motocykla: HONDA
Model: VARADERO XL / PC 800
Rocznik: 2000
PEPE64 napisał(a):
ADAMO16 napisał(a):
A to moja kostka. Juz mam wersje bezkostkowa :)

Fajny spiek. U mnie na razie kostka ok. Ale ostatnio założyłem grzane manetki, a w planie grzana kanapa i halogeny LED...
Lecz teraz mam inny problem. Mianowicie, zgubiłem podczas jazdy, dolną śrubę, trzymającą lewy zacisk hamulcowy do lagi :down: Koło wpadło w wibrację, jakbym kapcia złapał. Naturalny odruch hamowania, jeszcze pogłębiał szarpanie, ale w końcu udało się zatrzymać :evil:
I tu mam prośbę do Kolegów: ma ktoś na zbyciu ową śrubę? Albo chociaż zdjęcie, to coś dopasuję awaryjnie.


Przy hamulcach nic AWARYJNIE lepiej nie robić.....
Tylko fabryka. Jedyne odstępstwo to dotoczenie się do cywilizacji.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: N lip 01, 2018 10:34 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 18/03/2013 o 18:49
Posty: 410
Lokalizacja: Polichno
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: honda
Model: sd01
Rocznik: 1999
PEPE64 napisał(a):
Lecz teraz mam inny problem. Mianowicie, zgubiłem podczas jazdy, dolną śrubę, trzymającą lewy zacisk hamulcowy do lagi :down: Koło wpadło w wibrację, jakbym kapcia złapał. Naturalny odruch hamowania, jeszcze pogłębiał szarpanie, ale w końcu udało się zatrzymać :evil:
I tu mam prośbę do Kolegów: ma ktoś na zbyciu ową śrubę? Albo chociaż zdjęcie, to coś dopasuję awaryjnie.

To nietypowa taka ? takie pierdoły to polecam salon Hondy u mnie 3-5 dni i jest .

_________________
A w sercu zawsze XL600V :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: N lip 01, 2018 10:52 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 07/03/2014 o 19:37
Posty: 68
Lokalizacja: ŁÓDZKIE
Płeć: Mężczyzna
Imię: Paweł
Marka motocykla: HONDA
Model: VARADERO
Rocznik: 2001
jak awaria to w miarę możliwości i potrzeby musisz sobie poradzić
miałem podobną przygodę tle że daleko od domciu na Albanii
pierwsze 70 km przeleciałem na śrubie jaką udało się znaleźć potem dopiero coś podobnego na oryginalny gwint wygrzebałem ze skrzynki narzędziowej na promie w Koman
i tak po 3000km dopiero w domciu kupiłem orginał na all....


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: ładowanie
PostNapisane: N lip 01, 2018 12:28 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 22/06/2017 o 23:45
Posty: 508
Płeć: Nie określono
Imię: Piotr
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2000
next22 napisał(a):
To nietypowa taka ? takie pierdoły to polecam salon Hondy u mnie 3-5 dni i jest .
Z tego co pamiętam, to taki bolec z gwintem na końcu. O odpowiedniej twardości oczywiście. Muszę się przyznać bez bicia, że to moja wina :down: Odkręcałem i czyściłem zaciski, ale nie posmarowałem gwintów klejem anaerobowym :sorry: To tak dla przestrogi dla innych: nie rób nic ,,na razie,, aby tylko jeździć.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL