Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Śr paź 23, 2019 2:53 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Pn cze 30, 2014 8:53 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 25/11/2012 o 21:51
Posty: 427
Lokalizacja: Leżajsk
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000
Rocznik: 1999
płock1964 napisał(a):
A u mnie jest tradycyjnie analogowo:

Obrazek

Jak to masz podpięte pod akumulator ? Z przekaźnikiem czy na ostro czy tez z wyłącznikiem ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Pn cze 30, 2014 9:30 am 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 18/10/2009 o 14:36
Posty: 543
Lokalizacja: Płock - Schwedt
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero + Pannonia
Model: sd1
Rocznik: 1999
bigwaldi napisał(a):
@płock1964 bardzo ładnie się to prezentuje pasuje do reszty :) skąd takie cuś wytrzasnąłeś ?


Znalazłem na allegro, to jest woltomierz do starych typów łady, koszt 15 zeta, kupiłem jeszcze do afryki, ale był nieco za duży.
A do wiaderka pasuje kolorem.

_________________
Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Szerokości.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Pn cze 30, 2014 7:40 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/02/2011 o 16:57
Posty: 233
Lokalizacja: wrocław
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: XL1000V
Rocznik: 2000
bigwaldi napisał(a):
@płock1964 bardzo ładnie się to prezentuje pasuje do reszty :) skąd takie cuś wytrzasnąłeś ?


http://allegro.pl/voltomierz-wskaznik-l ... 63833.html
http://allegro.pl/voltomierz-licznik-ws ... 82744.html
http://allegro.pl/voltomierz-12v-uniwer ... 61755.html
http://allegro.pl/voltomierz-vdo-b-dobr ... 17816.html

_________________
.... do motoru trzeba czuć respekt .....
... nie zawsze wybacza błędy ....
Obrazek

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr lip 02, 2014 4:34 pm 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 18/10/2009 o 14:36
Posty: 543
Lokalizacja: Płock - Schwedt
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero + Pannonia
Model: sd1
Rocznik: 1999
Yanek napisał(a):
płock1964 napisał(a):
A u mnie jest tradycyjnie analogowo:


Jak to masz podpięte pod akumulator ? Z przekaźnikiem czy na ostro czy tez z wyłącznikiem ?


Podpięte pod stacyjkę na wyjściu, może pod akumulator byłoby dokładniej, ale nie chciało mi się ciągnąć przewodu i tak zostało.
Może kiedyś przerobię pod baterię z przekaźnikiem sterowanym stacyjką.

_________________
Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Szerokości.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 10:33 am 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/08/2013 o 22:03
Posty: 736
Lokalizacja: lubuskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000V
Rocznik: 2007
płock1964 napisał(a):
Yanek napisał(a):
płock1964 napisał(a):
A u mnie jest tradycyjnie analogowo:


Jak to masz podpięte pod akumulator ? Z przekaźnikiem czy na ostro czy tez z wyłącznikiem ?


Podpięte pod stacyjkę na wyjściu, może pod akumulator byłoby dokładniej.

A sprawdzałeś jakie są.różnice wskazania napięcia na klemach i na stacyjce.?

_________________
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 3:35 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/02/2011 o 16:57
Posty: 233
Lokalizacja: wrocław
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: XL1000V
Rocznik: 2000
płock1964 napisał(a):
Yanek napisał(a):
płock1964 napisał(a):
A u mnie jest tradycyjnie analogowo:


Jak to masz podpięte pod akumulator ? Z przekaźnikiem czy na ostro czy tez z wyłącznikiem ?


Podpięte pod stacyjkę na wyjściu, może pod akumulator byłoby dokładniej, ale nie chciało mi się ciągnąć przewodu i tak zostało.
Może kiedyś przerobię pod baterię z przekaźnikiem sterowanym stacyjką.


U mnie były przekłamania po podłączeniu do stacyjki.
Dlatego podłączyłem do akumulatora za pomocą przekaźnika sterowanego przez stacyjkę.

_________________
.... do motoru trzeba czuć respekt .....
... nie zawsze wybacza błędy ....
Obrazek

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 4:20 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/08/2013 o 22:03
Posty: 736
Lokalizacja: lubuskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000V
Rocznik: 2007
YACCO1 napisał(a):
płock1964 napisał(a):
Yanek napisał(a):
płock1964 napisał(a):
A u mnie jest tradycyjnie analogowo:


Jak to masz podpięte pod akumulator ? Z przekaźnikiem czy na ostro czy tez z wyłącznikiem ?


Podpięte pod stacyjkę na wyjściu, może pod akumulator byłoby dokładniej, ale nie chciało mi się ciągnąć przewodu i tak zostało.
Może kiedyś przerobię pod baterię z przekaźnikiem sterowanym stacyjką.


U mnie były przekłamania po podłączeniu do stacyjki.
Dlatego podłączyłem do akumulatora za pomocą przekaźnika sterowanego przez stacyjkę.

Jaka różnica przekłamania. Pytam bo może nie warto bawić się w przekaźniki a po prostu dodać sobie np. 2V podczas odczytu w przypadku podłączenia do stacyjki.

_________________
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 4:35 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/02/2011 o 16:57
Posty: 233
Lokalizacja: wrocław
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: XL1000V
Rocznik: 2000
Teraz to już nie pamiętam.
A i nie mam jak już sprawdzić.
Motoru już nie mam z przyczyn zdrowotnych. :down:
Sprawdź miernikiem przy aku i przy stacyjce.
Ocenisz sam czy warto.

_________________
.... do motoru trzeba czuć respekt .....
... nie zawsze wybacza błędy ....
Obrazek

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 4:36 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/08/2013 o 22:03
Posty: 736
Lokalizacja: lubuskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000V
Rocznik: 2007
sie sprawdzi sie okaże i sie założy jak trzeba.

_________________
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 4:39 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/08/2013 o 22:03
Posty: 736
Lokalizacja: lubuskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000V
Rocznik: 2007
Yanek napisał(a):
płock1964 napisał(a):
A u mnie jest tradycyjnie analogowo:

Obrazek

Jak to masz podpięte pod akumulator ? Z przekaźnikiem czy na ostro czy tez z wyłącznikiem ?

A co to jest to czerwone przy wskaźniku - włącznik jaki czy co ?

_________________
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 8:20 pm 
Udaje motocyklistę
Offline

Dołączył(a): 18/03/2014 o 18:33
Posty: 185
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: SD02
Rocznik: 2002
u mnie to wygląda tak https://www.youtube.com/watch?v=IhedcwGmzvM polecam woltomierz Equus :cool1: podłączony pod akumulator + przekaźnik :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N maja 31, 2015 9:34 pm 
Stały bywalec - trochę wymiata
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 29/04/2015 o 00:13
Posty: 261
Lokalizacja: Nad Złotym Pociągiem
Płeć: Mężczyzna
Imię: Riczi
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000V
Rocznik: 1999
Udostępniłeś bigwaldi link ale film masz ustawiony na YT jako prywatny.
Musisz zmienić ustawienia prywatności inaczej nic nie zobaczymy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Pn cze 01, 2015 7:03 am 
Udaje motocyklistę
Offline

Dołączył(a): 18/03/2014 o 18:33
Posty: 185
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: SD02
Rocznik: 2002
Riczi napisał(a):
Udostępniłeś bigwaldi link ale film masz ustawiony na YT jako prywatny.
Musisz zmienić ustawienia prywatności inaczej nic nie zobaczymy.


Dzięki za informację, czy teraz jest ok ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Pn cze 01, 2015 8:31 am 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 18/10/2009 o 14:36
Posty: 543
Lokalizacja: Płock - Schwedt
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero + Pannonia
Model: sd1
Rocznik: 1999
motoendriu napisał(a):
Yanek napisał(a):
płock1964 napisał(a):
A u mnie jest tradycyjnie analogowo:

Obrazek

Jak to masz podpięte pod akumulator ? Z przekaźnikiem czy na ostro czy tez z wyłącznikiem ?

A co to jest to czerwone przy wskaźniku - włącznik jaki czy co ?


Magiczny czerwony guzik uruchamia pompę paliwa, dzięki niemu po miesiącu motek odpala od pierwszego.

_________________
Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Szerokości.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Pn cze 01, 2015 12:18 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 311
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
Magiczny guziczek ma jeszcze jedno zastosowanie, padl mi w AT przekaznik pompy paliwa, dzieki temu guziczkowi dojechalem do domu ze zlotu. 200 km jechalem co chwile na kilka sekund naciskajac guziczek. Jak czulem ze moto slabnie, to mu podawalem paliwo.

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL