Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest N gru 08, 2019 10:49 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Wt cze 02, 2015 7:29 am 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 18/10/2009 o 14:36
Posty: 536
Lokalizacja: Płock - Schwedt
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero + Pannonia
Model: sd1
Rocznik: 1999
ADAMO16 napisał(a):
Magiczny guziczek ma jeszcze jedno zastosowanie, padl mi w AT przekaznik pompy paliwa, dzieki temu guziczkowi dojechalem do domu ze zlotu. 200 km jechalem co chwile na kilka sekund naciskajac guziczek. Jak czulem ze moto slabnie, to mu podawalem paliwo.


No proszę , człowiek uczy się całe życie.

_________________
Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Szerokości.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 8:02 pm 
Stały bywalec - trochę wymiata
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 29/04/2015 o 00:13
Posty: 261
Lokalizacja: Nad Złotym Pociągiem
Płeć: Mężczyzna
Imię: Riczi
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000V
Rocznik: 1999
bigwaldi napisał(a):
Dzięki za informację, czy teraz jest ok ?


Teraz jest git :isok:
Fajny ten woltomierz. Jeżeli będę kupował to chcę taki sam.
Fajnie rozwiązane podświetlenie samej wskazówki.
Oryginalnie tak jest czy koncept własny ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 10:43 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/08/2013 o 22:03
Posty: 737
Lokalizacja: lubuskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000V
Rocznik: 2007
Obrazek
No i zrobione. Tyle, że na pstryczek bo na szybkiego. Na jesień przy serwisie moto, w miejsce pstryczka wejdzie przekaźnik. W czasie jazdy na światłach miernik wskazuje 14,1 - 14,2V bez świateł 14,6 - 14,7V
Miałem chwile wiec podłączyłem woltomierz pod stacyjkę bez przekaźnika. Miernik ma ograniczoną regulacje wskazania więc zmuszony byłem ustawić go tylko do pewnego stopnia. Do wskazania woltomierza musze dodać 1 V . Niewielkie przeklamanie.

_________________
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"


Ostatnio edytowano Śr cze 10, 2015 9:49 pm przez motoendriu, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Wt cze 09, 2015 7:21 am 
Udaje motocyklistę
Offline

Dołączył(a): 18/03/2014 o 18:33
Posty: 179
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: SD02
Rocznik: 2002
Riczi napisał(a):
bigwaldi napisał(a):
Dzięki za informację, czy teraz jest ok ?


Teraz jest git :isok:
Fajny ten woltomierz. Jeżeli będę kupował to chcę taki sam.
Fajnie rozwiązane podświetlenie samej wskazówki.
Oryginalnie tak jest czy koncept własny ?



Oryginalnie ma takie podświetlenie, robi naprawdę niezłe wrażenie - do tego stopnia, że marzy się podświetlenie oryginalnych wskazówek :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr cze 17, 2015 10:11 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/08/2013 o 22:03
Posty: 737
Lokalizacja: lubuskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000V
Rocznik: 2007
bigwaldi napisał(a):
Riczi napisał(a):
bigwaldi napisał(a):
Dzięki za informację, czy teraz jest ok ?


Teraz jest git :isok:
Fajny ten woltomierz. Jeżeli będę kupował to chcę taki sam.
Fajnie rozwiązane podświetlenie samej wskazówki.
Oryginalnie tak jest czy koncept własny ?



Oryginalnie ma takie podświetlenie, robi naprawdę niezłe wrażenie - do tego stopnia, że marzy się podświetlenie oryginalnych wskazówek :)

Tak się składa, że podświetlenie zegarów mam jasne i w kolorze niebieskim.

_________________
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N sie 21, 2016 10:10 am 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 07/08/2016 o 21:45
Posty: 45
Lokalizacja: Magdalenka
Płeć: Mężczyzna
Imię: Piotr
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000
Rocznik: 2006
ja w poprzedniej Hondzie miałem cyfrowy voltomierz, barzo fajnie to wygląda, tylko w nocy czasami mi to przeszkadzało bo świecił bardzo jasno :)

ale że co instalujecie voltomierze bo są problemy z regulatorem ? (sorki za pytanie ale jestem posiadaczem Varadero od tygodnia ) :)

_________________
Honda VFR 750 --> Honda VFR 800fi --> Honda Varadero XL1000
http://www.pkarwowski.pl/moto - mój blog motocyklowy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: N sie 21, 2016 6:25 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 18/03/2013 o 18:49
Posty: 444
Lokalizacja: Polichno
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: honda
Model: sd01
Rocznik: 1999
kargulo napisał(a):
ale że co instalujecie voltomierze bo są problemy z regulatorem ?

:))
To może nie tyle sam regulator się psuje co najczęściej cała awaria układu ładowania zaczyna się od jakiejś przepalonej kostki i woltomierz pozwala wyłapać ten moment gdy da się jeszcze uratować regulator -akumulator .

_________________
A w sercu zawsze XL600V :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr sie 31, 2016 9:16 am 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 07/08/2016 o 21:45
Posty: 45
Lokalizacja: Magdalenka
Płeć: Mężczyzna
Imię: Piotr
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000
Rocznik: 2006
no to w takim razie i ja będę musiał założyć.
:)

A macie może jakieś konkretne miejsce gdzie się można podłączyć pod plus i wyłączane stacyjką. Bo jeszcze nie szukałem takiego miejsca u siebie. gdzieś blisko zegarów oczywiście.

_________________
Honda VFR 750 --> Honda VFR 800fi --> Honda Varadero XL1000
http://www.pkarwowski.pl/moto - mój blog motocyklowy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr sie 31, 2016 5:02 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/02/2011 o 16:57
Posty: 230
Lokalizacja: wrocław
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: XL1000V
Rocznik: 2000
kargulo napisał(a):
no to w takim razie i ja będę musiał założyć.
:)

A macie może jakieś konkretne miejsce gdzie się można podłączyć pod plus i wyłączane stacyjką. Bo jeszcze nie szukałem takiego miejsca u siebie. gdzieś blisko zegarów oczywiście.


Podłącz bezpośrednio pod aku.
Inaczej będą przekłamania

_________________
.... do motoru trzeba czuć respekt .....
... nie zawsze wybacza błędy ....
Obrazek

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr sie 31, 2016 6:06 pm 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 07/08/2016 o 21:45
Posty: 45
Lokalizacja: Magdalenka
Płeć: Mężczyzna
Imię: Piotr
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000
Rocznik: 2006
No ale jak podłacze bezposrednio to caly czas bedzie mi sie swiecł wyswietlacz wskazjika cyfrowego

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

_________________
Honda VFR 750 --> Honda VFR 800fi --> Honda Varadero XL1000
http://www.pkarwowski.pl/moto - mój blog motocyklowy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr sie 31, 2016 6:25 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 21/05/2014 o 12:23
Posty: 650
Lokalizacja: PWL
Płeć: Mężczyzna
Imię: Władysław
Marka motocykla: SUZUKI
Model: DL 650
Rocznik: 2014
Musisz dać przekaźnik sterowany obwodem po stacyjce, i bedzie OK.

_________________
Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym
Wiek to tylko liczba
------------------------------------------------------------------------

Były:
Varadero 1000
Drag Star 1100
Drag Star 650
Jawa 250


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr sie 31, 2016 9:03 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 01/02/2011 o 16:57
Posty: 230
Lokalizacja: wrocław
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero
Model: XL1000V
Rocznik: 2000
kargulo napisał(a):
No ale jak podłacze bezposrednio to caly czas bedzie mi sie swiecł wyswietlacz wskazjika cyfrowego

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Poczytaj wyżej mój post.
Tam jest schemat podłączenia przez przekaźnik

_________________
.... do motoru trzeba czuć respekt .....
... nie zawsze wybacza błędy ....
Obrazek

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Cz wrz 01, 2016 6:47 pm 
Rekrut
Offline

Dołączył(a): 10/04/2016 o 21:14
Posty: 34
Lokalizacja: Leżajsk
Płeć: Nie określono
Imię: Marian
Marka motocykla: Honda
Model: Sd01
Rocznik: 2001
Ja bym polecal troche zgrabniejszy woltomierz zalozylem u siebie ten:

http://allegro.pl/woltomierz-miernik-4- ... 57200.html

tylko bez prostokatnej obudowy, wyglada jakby byl fabryczny podesle wieczorem fotki

fotka:

Obrazek
Obrazek


Ostatnio edytowano Śr wrz 07, 2016 9:36 pm przez muflonpl, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Cz wrz 01, 2016 9:57 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 23/01/2015 o 18:06
Posty: 166
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Imię: Sylwek
Marka motocykla: suzuki
Model: gsx-1250fa
Rocznik: 2010
http://www.aliexpress.com/item/LED-Disp ... 67795.html

http://www.aliexpress.com/item/DC-12V-2 ... 94330.html

tylko ceny inne niż na allegro (w przeliczeniu niespełna 14zł - ale z 1,5 miecha trzeba poczekać na przesyłke i ryzyko że nie dojdzie)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: woltomierz
PostNapisane: Śr wrz 21, 2016 9:38 am 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 23/01/2015 o 18:06
Posty: 166
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Imię: Sylwek
Marka motocykla: suzuki
Model: gsx-1250fa
Rocznik: 2010
Nie znalazłem opcji edytuj przy poprzednim poście (albom ślepy albo nie ma)

na aliexpresie znalazłem jeszcze inne dwie ciekawostki

https://pl.aliexpress.com/item/2-in1-Ro ... 77624.html
https://pl.aliexpress.com/item/Tiptop-N ... 48681.html

cena już wyższa - ale opcja z ładowarką USB
szkoda tylko że nie przykręcana


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: ArturNtv i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL