wyciek płynu chłodniczego
-
- Zapalony motocyklista
wyciek płynu chłodniczego
Mam wyciek płynu chłodniczego z lewej strony. Pytanie. Czy to chłodnica poszła (ewentualnie z któregoś przewodu) czy jest po lewej stronie coś innego z układu chłodzenia co mogło zostać uszkodzone.. na razie tego nie rozkręcam stąd pytanie...
KTM 690 R.... istny diabeł! Mój pierwszy raz..... 10.04.2013
-
- Rekrut
Tez mialem i z tej samej strony. Sprawdz najpierw obejmy na wezach. Jak sie da to docisnij i sprawdz czy dalej cieknie.
U mnie niestety okazalo sie ze chlodnica dziurawa. Dziurka byla taka jak igiełka, "sikalo" dopiero jak sie nagrzal i termostat otwieral duzy obieg.
Ja swoja wymontowalem i zawiozlem do warszatu ktory spawa chlodnice. Gosc ktory robil powiedzial ze to od drgan powstaje czasami. Poza tym powiedzial ze te chlodnice sa z bardzo cienkiego materialu wykonane no i moze sie tak zdarzyc.
Skasowal 50 zl za operacje. Zamontowale, nie cieknie, jezdze.
Pozdr.
Seba
U mnie niestety okazalo sie ze chlodnica dziurawa. Dziurka byla taka jak igiełka, "sikalo" dopiero jak sie nagrzal i termostat otwieral duzy obieg.
Ja swoja wymontowalem i zawiozlem do warszatu ktory spawa chlodnice. Gosc ktory robil powiedzial ze to od drgan powstaje czasami. Poza tym powiedzial ze te chlodnice sa z bardzo cienkiego materialu wykonane no i moze sie tak zdarzyc.
Skasowal 50 zl za operacje. Zamontowale, nie cieknie, jezdze.
Pozdr.
Seba
- KrzesieK
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 125 V
- Rocznik: 2007
To ten zakład : http://www.cylex.pl/firmy/naprawa-ch%C5 ... 59739.html
-
- Zapalony motocyklista
A co ty taki czuły na tym punkcie.. ja rodowity warszawiak jestem i mnie to nie ruszaCzarny pisze:Sam jesteś Warszawka :twisted: :twisted: :twisted:
Dzięki chłopaki za pomoc... biore sie za rozbieranie moto.. zobaczymy co z tego wyniknie.
Pytanie.. czy płyn chłodniczy jest taki sam jak do samochodu czy jakiś specjalny??
KTM 690 R.... istny diabeł! Mój pierwszy raz..... 10.04.2013