witam wszystkich.
proszę o porady jakich środków używacie do mycia motoru.
jak dbać o czystość silnika?
co myć myjką ciśnieniową a co nie?
mycie motoru
re
Zdania są podzielone-jak na każdy temat
Generalnie elektryka nie lubi ani ciśnienia,ani agresywnej chemii-więc okolice silnika ostrożnie no i na wystudzonym moto,koła błotniki itp możesz myjką zmyć-ale już w okolicach uszczelnień łożysk kół,wahaczy to delikatnie-bo jak wilgoć wciśniesz ciśnieniem to za czas jakiś problemem będzie np.wyjęcie osi koła, szum z łożyska itd.
Najlepiej spytaj np.Dukiego bo z tego co pisze to często moto myć musi
Pozdrawiam 8)
Generalnie elektryka nie lubi ani ciśnienia,ani agresywnej chemii-więc okolice silnika ostrożnie no i na wystudzonym moto,koła błotniki itp możesz myjką zmyć-ale już w okolicach uszczelnień łożysk kół,wahaczy to delikatnie-bo jak wilgoć wciśniesz ciśnieniem to za czas jakiś problemem będzie np.wyjęcie osi koła, szum z łożyska itd.
Najlepiej spytaj np.Dukiego bo z tego co pisze to często moto myć musi
Pozdrawiam 8)
-
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000 ABS
- Rocznik: 2005
Jak we wszystkim trza miec umiar, jak sie wali karcherem po wszystkim jak leci to potem i woda pod fotelem, w akumie, na kablach i wszedzie. Wiec napewno mozna felgi i tez nie za blisko bo wiem ze komus tam farba potrafiła schodzic jak przywalił, naklejki schodza na bank. Pozatem silnik i reszte delikatnie, lepiej miec troszke nie domyty niz spierdzielony.
Przyjemność jazdy Varadero jest równie wielka jak seks, tak więc ideałem było by uprawiać seks jadąc na varadero.
- zzbig1
- Stały bywalec - trochę wymiata
Przychylam się do wszystkiego co powyżej napisano. Na moto-forach dość często można się spotkać z usterkami przeważnie elektrycznymi tuż po zastosowaniu szprycy wodnej . Ja raz w 2009 całe viadro szprycą potraktowałem (jak idiota) i przez tydzień miało czkawkę aż przestało ładować (popalona izolacja uzwojeń altka,kasa kasa kasa ) Przypuszczam że to z powodu mego błędu przy myciu moto.
Pozytywnie zakręceni mają lżej