Zamek od siodła
Zamek od siodła
Panowie mam problem, rozebrałem tył viaderka, sciągałem boczne plastiki i odpiołem linke od zamka siodła, poskładałem wszystko do kupy oczywiście zapominając podpiąć linke. Położyłem siedzenie i teraz du..... , jakiś patent na podniesienie siodła ???
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Myślę to dobry pomysł, wg mnie lepiej wywiercić otwór ok fi 20mm i spróbować włożyć palec, tak by zrobił ginekolog . Na koniec proponuje kupić korek gumowy w sklepie moto i zaślepić otwór.Dodam kilka fotek dla lepszego trafieniadaro pisze:.... możesz spróbować wywiercić otwór w nadkolu pod zamkiem ... może troszkę przed i spróbować jakąś szprychą lekko przegiętą przesuwać zapadkę zamka. Dobrze gdybyś miał obok drugie Viadro do ustalenia miejsca odwierty i podpatrzenie zasady zapadki w zamku ... tak sobie kombinuję ....
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Piotr
- Marka motocykla: Xr650r
- Model: Honda
- Rocznik: 2002
Re: Zamek od siodła
Ciekawy jestem, czy cos ruszylo sie w tym temacie bo jakims cudem u mnie zamek nie zwalnia blokady zamka i siodlo mam na stale zakleszczone - uf problem rozwiazany bez wiercenia.
-
- Rekrut
- Imię: Marian
- Model: Sd01
- Rocznik: 2001
Panowie ja nic nie wiercilem trzeba ruszyc glowa jak spiewal Kazik. do tego potrzeba pomocy kolegi i kilku piw roboty 15 min potem piwo 2h.
1. naciagamy/odginamy przod kanapy aby ja zdjac z zaczepu ktory jest na baku
2. naciagamy kanape do tylu dosc mocno podnaszac ja do gory w miejscu szycia poprzecznego
3. gdy wyskoczy z dolnych "zasówek" odciagamy ja do gory delikatnie/mocno w zaleznosci czym chcecie wyciagnac linke i jakiej wielkosci macie dlonie.(drut,palec,kombinerki)
ja darlem na sile bo i tak miala isc do przeszycia w Gorjanie http://www.gorjan.pl i wogole jej nie uszkodzilem nic sie nie ulamalo/urwalo/ugielo. wiec sposob jak najbardziej polecam . mysle ze wyjasnilem nieco jesli ktos bedzie mial klopoty zatrzasne jeszcze raz i nagram film instruktazowy
2. naciagamy kanape do tylu dosc mocno podnaszac ja do gory w miejscu szycia poprzecznego
3. gdy wyskoczy z dolnych "zasówek" odciagamy ja do gory delikatnie/mocno w zaleznosci czym chcecie wyciagnac linke i jakiej wielkosci macie dlonie.(drut,palec,kombinerki)
ja darlem na sile bo i tak miala isc do przeszycia w Gorjanie http://www.gorjan.pl i wogole jej nie uszkodzilem nic sie nie ulamalo/urwalo/ugielo. wiec sposob jak najbardziej polecam . mysle ze wyjasnilem nieco jesli ktos bedzie mial klopoty zatrzasne jeszcze raz i nagram film instruktazowy
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
zapraszam sąsiada na nagrywkę, 2.15 h znajdę na pewnomuflonpl pisze:Panowie ja nic nie wiercilem trzeba ruszyc glowa jak spiewal Kazik. do tego potrzeba pomocy kolegi i kilku piw roboty 15 min potem piwo 2h.