Problem, z rozrusznikiem

Tematy dotyczące problemów z elektryka i elektroniką.
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
azja83
Dzień dobry jestem tu nowy.
Posty: 11
Rejestracja: śr lip 16, 2014 10:25 pm
Marka motocykla: Honda
Model: XX
Rocznik: 1999

Problem, z rozrusznikiem

#1 Post autor: azja83 »

Cześć Wiara, mam problem z sd03, aku niby sprawne, miałem przepaloną kostkę przekaźnika rozrusznika, zmieniłem razem z przekaźnikiem (zamiennik), myśląc że to koniec ,rozgrzałem go do załączenia wentylatora , po zgaszeniu pojawił się problem z rozruchem , kontrolki niby się świeciły ale rozrusznik nie kręcił, do momentu aż wystygnoł , i w tedy odpalił, wczoraj ponownie odpaliłem moto żeby się powoli grzało, zgasł sam od siebie - brak kontrolek i zero prądu, po paru sekundach pojawił się prąd odpalił normalnie. O co chodzi ?

Awatar użytkownika
ArturNtv
Sympatyk Weteran
Sympatyk Weteran
Posty: 214
Rejestracja: ndz paź 18, 2015 12:24 am
Imię: Artur
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2004
Lokalizacja: Bielsk Podlaski

Re: Problem, z rozrusznikiem

#2 Post autor: ArturNtv »

azja83 pisze: zmieniłem razem z przekaźnikiem (zamiennik)
Prawdopodobnie sam sobie odpowiedziałeś

melon1968
Sympatyk
Sympatyk
Posty: 1481
Rejestracja: śr maja 15, 2013 10:01 pm
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Świdnik

Re: Problem, z rozrusznikiem

#3 Post autor: melon1968 »

U mnie były podobne objawy i bateria poszła na złom. Na zimnym palił na gorącym już nie. Podmień akumulator dla sprawdzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”