Wyświetlacz biegów

Tematy dotyczące przeróbek oraz zmian parametrów motocykla.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
LukasW
Motocyklista jak się patrzy !!!
Posty: 444
Rejestracja: sob sty 16, 2016 2:47 pm
Imię: Łukasz
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2003
Lokalizacja: HH

Re: Wyświetlacz biegów

#16 Post autor: LukasW »

zrobisz ...na pocieszenie to przy tej pogodzie może i nie będziesz miał czego żalować...

Awatar użytkownika
PEPE64
Sympatyk Weteran
Sympatyk Weteran
Posty: 1004
Rejestracja: czw cze 22, 2017 11:45 pm
Imię: Piotr
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2000
Lokalizacja: 51.717457, 19.228985

Re: Wyświetlacz biegów

#17 Post autor: PEPE64 »

LukasW pisze:zrobisz ...na pocieszenie to przy tej pogodzie może i nie będziesz miał czego żalować...
Niby tak, ale jesienią było jeszcze gorzej, myślałem więc że wiosną :wallbash:
Motorynka Romet 50, WSK 175 Kobuz, WSK 175 Perkoz, Pannonia 250, CZ350 ((6V), CZ350 (12V), Jawa 350TS, Suzuki Savage LS650, Honda Transalp 600, Honda Varadero 1000.

adamvfr
Rekrut
Posty: 31
Rejestracja: śr sty 25, 2017 7:15 pm
Imię: adam
Marka motocykla: hnda
Model: varadero 1000
Rocznik: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

#18 Post autor: adamvfr »

I co ? nie ma nikogo kto montował już wyświetlacz w sd02 ? wystarczy wpiąć się z kostką czy trzeba coś jeszcze kombinować ?

Awatar użytkownika
Pegaz
Sympatyk
Sympatyk
Posty: 389
Rejestracja: śr sty 04, 2017 10:33 pm
Imię: Paweł
Marka motocykla: Yamaha
Model: Super Tenere 1200
Lokalizacja: Międzyborów

Re: Wyświetlacz biegów

#19 Post autor: Pegaz »

adamvfr pisze:I co ? nie ma nikogo kto montował już wyświetlacz w sd02 ? wystarczy wpiąć się z kostką czy trzeba coś jeszcze kombinować ?
Wystarczy wpiąć się w kostkę. Osobiście nie mam wyświetlacza biegów ale na zakończeniu w Sromowcach Wyżnych koledzy robili test działania wyświetlacza na moim sd02

gacek
Uczy się jeździć
Posty: 78
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:52 am
Imię: Grześ
Marka motocykla: HONDA
Model: 1000 SD02
Rocznik: 2004
Lokalizacja: RZE

Re: Wyświetlacz biegów

#20 Post autor: gacek »

adamvfr pisze:I co ? nie ma nikogo kto montował już wyświetlacz w sd02 ? wystarczy wpiąć się z kostką czy trzeba coś jeszcze kombinować ?
Jak kupisz dedykowany do modelu od GIpro to wpinasz kostki, programujesz i działa super.

adamvfr
Rekrut
Posty: 31
Rejestracja: śr sty 25, 2017 7:15 pm
Imię: adam
Marka motocykla: hnda
Model: varadero 1000
Rocznik: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

#21 Post autor: adamvfr »

gacek pisze:
adamvfr pisze:I co ? nie ma nikogo kto montował już wyświetlacz w sd02 ? wystarczy wpiąć się z kostką czy trzeba coś jeszcze kombinować ?
Jak kupisz dedykowany do modelu od GIpro to wpinasz kostki, programujesz i działa super.
Firma ma tu drugorzędne znaczenie, interesuje mnie jak to jest po stronie motoru, ale według Pgaz'a jest kostka więc dzięki za info, o to chodziło od samego początku tego tematu :clap:

Awatar użytkownika
Klazoniusz
Uczy się jeździć
Posty: 57
Rejestracja: czw maja 04, 2017 5:19 pm
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: VARADERO
Rocznik: 2005
Lokalizacja: Płock

Re: Wyświetlacz biegów

#22 Post autor: Klazoniusz »

Ja kupiłem od "majfrienda" wskaźnik biegów, ale za nic nie wiem jak złożyć kostkę - który pin gdzie?
Dołączona instrukcja mówi tylko jak zaprogramować "nauczyć" biegów.
Może ktoś z szanownych forumowiczów montował i podpowie.

Alconstar-Ecu Wyświetlacz Wskaźnik Wtyczka Zamontować 6 Speed Gear 1-6 Wskaźnik Poziomu Biegów Fit Dla Honda Motocykl CBR600 NC700S XL1000V
http://s.aliexpress.com/jIjAFjem?fromSns=Copy to ClipboardObrazek

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Wild Hog
Motocyklista jak się patrzy !!!
Posty: 484
Rejestracja: pn maja 24, 2010 1:22 am
Imię: Sylwek
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Londek

Re: Wyświetlacz biegów

#23 Post autor: Wild Hog »

Co prawda w SD01 jak montowałem to nie było to jakoś specjalnie skomplikowane, tak jak przedpiszcy napisali - wpinasz, programujesz....
Przy nowszym tez chyba nie powinno być problemów.
Bond. James Bond.

next22
Motocyklista jak się patrzy !!!
Posty: 463
Rejestracja: pn mar 18, 2013 7:49 pm
Marka motocykla: honda
Model: sd01
Rocznik: 1999
Lokalizacja: Polichno

Re: Wyświetlacz biegów

#24 Post autor: next22 »

Tak jak masz firmowy i gotowe wtyczki :) :)
Tutaj musi być rozpiska tych kabelków
- masa
- +12
- czujnik prędkości?
dobrze jak jeszcze obroty ale raczej nie ma
A w sercu zawsze XL600V :)

Awatar użytkownika
Klazoniusz
Uczy się jeździć
Posty: 57
Rejestracja: czw maja 04, 2017 5:19 pm
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: VARADERO
Rocznik: 2005
Lokalizacja: Płock

Re: Wyświetlacz biegów

#25 Post autor: Klazoniusz »

Zamontowałem przewody tak jak na zdjęciu poniżej (znalezione w sieci). Z jednym ale, nie uzbrajałem tej białej kostki która dostałem od "majfrenda" tylko czerwona kostkę która jest pod siedzeniem.

Efekt super, krótkie programowanie i w trasę - wszystko działa tak jak to sobie wyobrażałem.
Polecam każdemu (niecałe 40 dolarów)
Obrazek

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
LukasW
Motocyklista jak się patrzy !!!
Posty: 444
Rejestracja: sob sty 16, 2016 2:47 pm
Imię: Łukasz
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2003
Lokalizacja: HH

Re: Wyświetlacz biegów

#26 Post autor: LukasW »

Zrób zdjęcie tej kostki w którą się wpinałeś.

adamvfr
Rekrut
Posty: 31
Rejestracja: śr sty 25, 2017 7:15 pm
Imię: adam
Marka motocykla: hnda
Model: varadero 1000
Rocznik: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

#27 Post autor: adamvfr »

i nie trzeba przepłacać za gipro, ja tez kupiłem od chińczyka :) czekam, do lata przyjdzie :isok2:

Awatar użytkownika
Klazoniusz
Uczy się jeździć
Posty: 57
Rejestracja: czw maja 04, 2017 5:19 pm
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: VARADERO
Rocznik: 2005
Lokalizacja: Płock

Re: Wyświetlacz biegów

#28 Post autor: Klazoniusz »

Przewody wchodzące w kostkę idą z wskaźnika biegów. Zasadniczo wsadźić i się radować :)Obrazek

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
LukasW
Motocyklista jak się patrzy !!!
Posty: 444
Rejestracja: sob sty 16, 2016 2:47 pm
Imię: Łukasz
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2003
Lokalizacja: HH

Re: Wyświetlacz biegów

#29 Post autor: LukasW »

adamvfr pisze:i nie trzeba przepłacać za gipro, ja tez kupiłem od chińczyka :) czekam, do lata przyjdzie :isok2:
a myslisz ,że gipro to skąd :hyhy:
dobra robota Klazoniusz :isok:

Awatar użytkownika
seburaj
Uczy się jeździć
Posty: 79
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 1:57 pm
Imię: seb
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000 V
Rocznik: 2004
Lokalizacja: śląsk

Re: Wyświetlacz biegów

#30 Post autor: seburaj »

a gdzie zamontowałeś wyświetlacz ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning”