XENON- gadget czy potęga?
- roslaw
- Stały bywalec - trochę wymiata
No to mam "jasność" co do pomysłu jednego żarnika i obuwia.
(...kiedyś wróciłem w jednym bucie z plażowej biby - zachwytu nie wzbudziłem...)
A co ze sprawą jakości poniższego, bo niby taniej...
http://moto.allegro.pl/item533659655_xe ... m_wer.html
(...kiedyś wróciłem w jednym bucie z plażowej biby - zachwytu nie wzbudziłem...)
A co ze sprawą jakości poniższego, bo niby taniej...
http://moto.allegro.pl/item533659655_xe ... m_wer.html
Dyskutując z idiotą lepiej mieć pewność, że on nie robi tego samego.
Ja miałem podobny dylemat co kupić.
W sumie to chyba trzeba by było speca elektornika który by kilka takich zestawów rozebrał i zbadał i ocenił.
W innym wypadku potrzeba kogoś z praktyką który by miał za sobą lata jazdy z naprzemiennie kilkoma zestawami.
:)
Ja sie sugerowałem:
- ceną (tzn jak za niska to wiadomo że dobrze być nie może. Wyższa daje świadomość że coś MOŻE być lepsze)
- wyglądem sprzętu i rozmiarem
- wyglądem strony na allegro:):):)
Ogólnie ryzyk fizyk:)
W sumie to chyba trzeba by było speca elektornika który by kilka takich zestawów rozebrał i zbadał i ocenił.
W innym wypadku potrzeba kogoś z praktyką który by miał za sobą lata jazdy z naprzemiennie kilkoma zestawami.

Ja sie sugerowałem:
- ceną (tzn jak za niska to wiadomo że dobrze być nie może. Wyższa daje świadomość że coś MOŻE być lepsze)
- wyglądem sprzętu i rozmiarem
- wyglądem strony na allegro:):):)
Ogólnie ryzyk fizyk:)
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
- roslaw
No i mam odpowiedź od kolesia który chciał zakupić tani produkt:roslaw pisze:Racja!!
Podpytam więc ludzi którzy takie cuda zakupili wcześniej na powyższej aukcji.
Może na podstawie swoich doświadczeń udzielą paru wskazówek.
Problem w tym, że w temacie żywotności ich wiedza będzie raczej wątła.
"Niestety doszło do nieporozumienia, ten X za 139PLN to nie jest BI. ma X na zwykłych światłach a halogen na długich (ten drugi lubi przepalic ten pierwszy). Nie polecam, naszczęście sprzedawca pamiętał że chodziło mi o BI-Xenon i nie wysłał mi jescze paczki, niestety dopiero dziś udało się nam spoktaktować. Za 199PLN mam dostać w przyszłym tygodniu komplet z zarnikiem 2 zmianowym."
"Tanie mięso psi jedzą..."
- roslaw
No i h...j zabrali mi dowód rejestracyjny. Podobno oślepiałem wszystkich, łącznie z pieszymi odwróconymi do mnie plecami. Policjant zapewnił mnie, że jestem zagrożeniem na ulicy i swoim zachowaniem rzucam cień na resztę motocyklowej braci.
-
- Zapalony motocyklista
Jak to sie stało??roslaw pisze:No i h...j zabrali mi dowód rejestracyjny. Podobno oślepiałem wszystkich, łącznie z pieszymi odwróconymi do mnie plecami. Policjant zapewnił mnie, że jestem zagrożeniem na ulicy i swoim zachowaniem rzucam cień na resztę motocyklowej braci.
KTM 690 R.... istny diabeł! Mój pierwszy raz..... 10.04.2013
- roslaw
Jechałem jak zawsze..... w deszczu. Lewy pas 60km/h i przejechałem koło Policji. 15 sekund później stałem na poboczu plując sobie w brodę. Mandat 1ooPLN, wykład o możliwości oślepienia połowy populacji w tym kraju i żartobliwe uwagi na temat skórzanych spodni. NIE MONTUJCIE TEGO DO ZWYKŁYCH REFLEKTORÓW. Do dodatkowych pewnie się da :twisted:Dukii pisze:Jak to sie stało??roslaw pisze:No i h...j zabrali mi dowód rejestracyjny. Podobno oślepiałem wszystkich, łącznie z pieszymi odwróconymi do mnie plecami. Policjant zapewnił mnie, że jestem zagrożeniem na ulicy i swoim zachowaniem rzucam cień na resztę motocyklowej braci.
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Z tego co wiem to motocykle nie musza miec specjalnych lamp do ksenowow. Ponoc nie ma na to przepisow. A oslepianie mozna pewnie sporo zmniejszyc dobrze ustawiajac reflektory.
Mnie kiedys tez zatrzymala policja, ale skonczylo sie kontrola dokumentow i luzna rozmowa na temat nowoczesnej technologii oswietleniowej
Mnie kiedys tez zatrzymala policja, ale skonczylo sie kontrola dokumentow i luzna rozmowa na temat nowoczesnej technologii oswietleniowej