ssanie
- Gruby
- Dzień dobry jestem tu nowy.
ssanie
Witam jestem nowy na forum i niedawno nabyłem Varadero. Mam pytanie (może glupie), Gdy próbuje odpalić motocykl włączam ssanie i kręcę rozrusznikiem nie chce odpalać. W przypadku kiedy najpierw kręce rozrusznikiem a potem systematycznie dodaje ssanie odpala bez najmniejszych problemów. Czy tak ma być?? :shock:
"Watching white lines passing by..."
- Gruby
jutro będe w mieście w mieście to sie zapytam ludków z hondy o tą membranę. Ja myślalem że to będzię kwestia jakiejś regulacji czy coś w tym stylu, ale przynejmniej mam jakiś punkt zaczepny "jak pytać"
to tak ciężko tłumaczyć wiadome że lepiej jak człowiek sam zobaczy...

No ja się pytałem kumpla co pracuje w serwisie hondy na wiosnę o ssanie bo też mi sie wydawało że źle chodzi i powiedział mi że regulacja to za bardzo nic nie da. mówił ze dużo zależy od tej membrany więc synchro za wiele nie pomoże lecz napewno nie zaszkodzi
. a i koszt takiej membranki nie jest horrendalny, tylko kwestia robocizny 

Co zaszkodziło, to nauczyło 

- Gruby
No to ja powróce jeszcze do tematu. Zrobiłem regulacje gaźników i pomogło pali teraz na zaciągnietym, ale... zawsze jest ale heh To jednak raczej ta membrana o której mowisz wadzi chodzi sobie na ssaniu ale po chwli gaśnie choć ssanie jest caly czas zaciagnieteBieniu pisze:No ja się pytałem kumpla co pracuje w serwisie hondy na wiosnę o ssanie bo też mi sie wydawało że źle chodzi i powiedział mi że regulacja to za bardzo nic nie da. mówił ze dużo zależy od tej membrany więc synchro za wiele nie pomoże lecz napewno nie zaszkodzi. a i koszt takiej membranki nie jest horrendalny, tylko kwestia robocizny

-
Witam nie wiem czy już masz problem ze ssaniem rozwiązany a mam pytanie czy miałeś czyszczone gaźniki dokładnie dysze które są w komorze pływakowej . Ja miałem inne objawy jak był zimny to palił mi tylko (na ssaniu) przedni gar i jak trochę pochodził dodawałem gazu i puszczałem ssanie i zaczynał chodzić tylny i było ok. Okazało się ze zatkała się dysza ta najmniejsza co jest w tej komorze pływakowej przetkałem ją szpileczką i przedmuchałem i pali teraz bez problemu i nawet synchronizacji nie robiłem bo silnik pracuje bardzo równo. Pozdrawiam