wycie przy predkosci 65-80 km/h
-
- Sympatyk
- Imię: mateusz
- Marka motocykla: honda
- Model: xl 1000
- Rocznik: 2006
wycie przy predkosci 65-80 km/h
witam.sprawa ma sie tak,w przedziale predkosci 65-80km zaczyna cos pulsacyjnie wyć a moze buczec sam juz niewiem ,podobnie jak ma to miejsce w autach ,obroty silnika nie maja na to wplywu tylko sama predkosc.opone z przodu mam prawie nowke,z tylu jakies 3mm do ogranicznika, cisnienie 2,5 z przodu i z tylu.mozliwe ze cos jest nie tak z lozyskami? a i jeszcze jedno wydaje mi sie ze po przejechaniu kilkudziesieciu km jest troche ciszej.
Ostatnio zmieniony pt mar 16, 2012 8:06 pm przez matjas, łącznie zmieniany 1 raz.
- moto__dawca
- Stały bywalec - trochę wymiata
wlasnie dzis podaczas smiganie zauwazylem ze mam chyba podobny problem.. jakies dziwnne odglosy wycia i gwizdania oraz zrywania lancucha..
co jest najlepsze lancuch i zebatke mam nowa.. dodam ze nasmarowane do pozadku białym smarem ipone.. hmm i niewiem co to moze jest za luzny? ale jest ok 4 cm luzu nie wiecej... ma ktos jakis pomysl ?
co jest najlepsze lancuch i zebatke mam nowa.. dodam ze nasmarowane do pozadku białym smarem ipone.. hmm i niewiem co to moze jest za luzny? ale jest ok 4 cm luzu nie wiecej... ma ktos jakis pomysl ?
Wsiadasz na motocykl, zakładasz kask i widzisz całkiem inny świat =)
Honda XL 1000 SD02 Varadero

- moto__dawca
- zzbig1
Wymieniłeś zębatkę czy zębatki,bo po mojemu to przednia się skończyła .moto__dawca pisze:wlasnie dzis podaczas smiganie zauwazylem ze mam chyba podobny problem.. jakies dziwnne odglosy wycia i gwizdania oraz zrywania lancucha..
Pozytywnie zakręceni mają lżej 

- moto__dawca
wlasnie jedynie zostaje przednia zebatka.. bo juz kupilem moto z wymieniony lancuchem i zebatkami.. na kole widac nowka jak i lancuch z dida nawet nie byl jeszcze smarowany.. ale przednia wlasnie nie mam pewnosci czy byla wymianiena.. moze wlasnie przednia zebatka jest stara i to jest caly problem..
Wsiadasz na motocykl, zakładasz kask i widzisz całkiem inny świat =)

- zalmen3
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Może masz po prostu zasyfioną osłonę zębatki zdawczej i coś zaczyna ocierać przy tej prędkości/szybkości obrotowej? Miałem tak w Transalpie, że po wymianie napędu zaczęło buczeć, pojechałem z reklamacją do serwisu i goście wyśmiali mnie że się przestraszyłem hałasu powstającego przez zasyfioną osłonę zębatki, tylko jakoś nie potrafili odpowiedzieć dlaczego nie wyczyścili tego syfu wymieniając napęd.
Cóż była to jedna z kropli goryczy, które sprawiły że przestałem odwiedzać serwisy i zająłem się wszystkim sam :oops:
Pozdrawiam
Cóż była to jedna z kropli goryczy, które sprawiły że przestałem odwiedzać serwisy i zająłem się wszystkim sam :oops:
Pozdrawiam
Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2005
Re: wycie przy predkosci 65-80 km/h
U mnie też słychać wycie najpierw niędzy 60 a 80 km/h a później przy ok 140