czujnik temperatury/włącznik wentylatora
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Kontakt:
czujnik temperatury/włącznik wentylatora
Koledzy padł mi czujnik temperatury czy też włącznik wentylatora, w każdym bądz razie to gówno na dole prawej chłodnicy. Nie zaskakuje bo nawet gotowałem go w czajniku i dupa nie załącza, czy jest jakiś odpowiednik samochodowy??
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
-
- Kontakt:
kolego tico i matiz to termostat, a czujnik temperatury załączający wentylator też??
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
- zalmen3
- Motocyklista jak się patrzy !!!
A sorki, odpowiadałem "na kolanie" - co do czujnika "nie mam wiedzy".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl
- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Gotowanie to jedno. Z tego co na szybko wyczytałem w serwisówce (19-14) to mógł się spalić jakimś cudem bezpiecznik - oznaczony symbolem B, 10A. Jeszcze jedna opcja, żeby sprawdzić czy działa włącznik (o ile bezpiecznik jest okej) to zmostkowanie przewodów od czujnika. Najlepiej zrobić to tak, jak opisano w sekcji 19-14.
-
- Kontakt:
z czujnika wychodzi jeden kabel więc mostkować niema co, wentylator działa, wina czujnika, dla porównania podłączyłem czujnik od cieniasa i załapał momntalnie w czajniku. W środe mam mieć od kolegi jakiś czujnik za 50zł więc się okaże:)
na allegro czujnik do wiadra 100zł, u mnie w sklepie z klamotami larssona 180 więc sie opłaca
na allegro czujnik do wiadra 100zł, u mnie w sklepie z klamotami larssona 180 więc sie opłaca
-
- Kontakt:
przyszedł mi dziś czujnik no i pytanie oile ktoś się orientuje.
przy jakiej temperaturze powinien się załączyć czujnik??
nowy czujnik w czajniku załącza się dość szybko ze nawet bombelki nie lecą natomiast po wyjęciu z czajnika i nawet schłodzeniu w śniegu wentylator ciągle pracuje, nawet 10minut. jutro będe miał drugi czujnik bo stwierdziłem że ten jest uszkodzony, mam jakiś stary czujnik o cieniasa albo poloneza to wyłącza wentylator do 2s po wyjęciu z czajnika....
stary czujnik w czajniku nie reaguje wogóle, jedynie załapuje jak go rozgrzewam na "kozie" tyle że nie wiem ile ma stopni wtedy - dotknąć go nie można
przy jakiej temperaturze powinien się załączyć czujnik??
nowy czujnik w czajniku załącza się dość szybko ze nawet bombelki nie lecą natomiast po wyjęciu z czajnika i nawet schłodzeniu w śniegu wentylator ciągle pracuje, nawet 10minut. jutro będe miał drugi czujnik bo stwierdziłem że ten jest uszkodzony, mam jakiś stary czujnik o cieniasa albo poloneza to wyłącza wentylator do 2s po wyjęciu z czajnika....
stary czujnik w czajniku nie reaguje wogóle, jedynie załapuje jak go rozgrzewam na "kozie" tyle że nie wiem ile ma stopni wtedy - dotknąć go nie można
-
- Kontakt:
Info dla potomnych: czujnika od wiadra w czajniku nie uruchomimy!!
Czujnik mi nie załapywal w moto bo miałem za mało płynu w chłodnicy bo sugerowałem sie obecnością płynu w zbiorniczku który hu... wie po co wogóle jest.
Czujnik mi nie załapywal w moto bo miałem za mało płynu w chłodnicy bo sugerowałem sie obecnością płynu w zbiorniczku który hu... wie po co wogóle jest.
-
- Kontakt:
może sprecyzuje
w czajniku elektrycznym napełnionym wodą
Dla potomnych czujnik od seicento 900ccm pomimo identycznego gwintu nie pasuje bo ma inne parametry - wcześnie załapuje i strasznie długo odpuszcza (pomijając uszkodzoną sztuke która miałem, wczoraj testowałem inny dla pewności)

w czajniku elektrycznym napełnionym wodą

Dla potomnych czujnik od seicento 900ccm pomimo identycznego gwintu nie pasuje bo ma inne parametry - wcześnie załapuje i strasznie długo odpuszcza (pomijając uszkodzoną sztuke która miałem, wczoraj testowałem inny dla pewności)
-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Adam
- Model: Xl sd02 1000
- Rocznik: 2004
Sprecyzuj bardziej. nie rozumiem...kucyk_323 pisze:może sprecyzuje![]()
w czajniku elektrycznym napełnionym wodą![]()

- M@rio
- Zapalony motocyklista
- Imię: Mariusz
- Model: Varadero 1000
- Rocznik: 2004
Może chodzi Ci o ten czujnik?? 30 zł nie obala.
http://moto.allegro.pl/czujnik-temperat ... 61248.html
http://moto.allegro.pl/czujnik-temperat ... 61248.html
Satysfakcja, gdy zrobisz coś, co wcześniej uważałeś za nierealne.