Ustawienie tylnego kola
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Marka motocykla: Honda Varadero 1000
- Rocznik: 2004
Ustawienie tylnego kola
Witam wszystkich i mam mala prosbe ,czy moze ktos zmierzyc ustawienie tylnego kola miedzy wahaczem. Mam maly problem ,tylne kolo ustawione na napinaczach identycznie , a pomiedzy wahaczem jest przestawione o 1,5 cm. Czy mozliwe, zeby az tak napinacze byly zdupcone. Zaczalem szukac przyczyny ,czemu moto przy 140km/h wpada w wibracje, wymienilem przednie kolo,wywazone , zalozylem ciezsze ciezarki na kierownicy i to samo, cos mnie pchnelo do tylnego kola i o zgrozo 1.5 cm przestawu.Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
Ja ustawiam na suwmiarkę,ale z tym biciem to raczej lipa-wężykowanie powstaje od kształtu i stanu ogumienia.Na poprzednim tylnym kole były ząbki od wylanego amorka to tyłkiem trzęsło-po zmianie już jest dużo lepiej,ale zawsze na dedykowanym bieżniku do XL,a będzie to odczuwalne.
Spróbuj założyć jakąś inną oponkę i wyważ poprawnie ją.
Spróbuj założyć jakąś inną oponkę i wyważ poprawnie ją.
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Marka motocykla: Honda Varadero 1000
Teraz tez ustawilem na sufmiarke i postawilem go na stojaku , kumpel zapiol 2 bieg i przykladalem sufmiarke i na feldze i na oponie , nie widac zeby bylo bicie . Nie moge teraz sprawdzic na drodze bo pare rzeczy poszlo do lakiernika i moto jest rozebrane, ale mimo to zawioze chyba kolo do wywazenia tak jak mowisz.Dzieki
-
- Rekrut
- Model: SD02
Re: Ustawienie tylnego kola
Odgrzeje kotleta, jak ustawiacie tylne koło ?
Na znaki, na napinaczach ? Jeśli tak to ja mam koło przestawione o 1,5 cm
Nie wiem czy wachacz jest symetryczny czy asymetryczny
Jeśli ustawie na tzw.suwmiarkę, to nie pasują cechy na napinaczu
Można jeszcze ustawić laserem, są takie na alledrogo jak dla mnie to jest chyba najlepsze ustawienie ...tak mnie jakoś naszło na pisanie
Można jeszcze ustawić laserem, są takie na alledrogo jak dla mnie to jest chyba najlepsze ustawienie ...tak mnie jakoś naszło na pisanie

-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Ja ustawiam wg. napinaczy ale też zwracam uwagę czy łańcuch jest równo na zębatce .
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
byłem w serwisie ASO, i mechanik miał taki laser na magnesiku i sprawdzał liniowość łańcucha w stosunku do zębatki. Takie cuś http://www.heingericke.pl/profi-laser-c ... ester.html lub to http://gmoto.pl/profi-cat-d-cat-urzadze ... 16821.htmlmelon1968 pisze:Ja ustawiam wg. napinaczy ale też zwracam uwagę czy łańcuch jest równo na zębatce .
-
- Rekrut
- Model: SD02
No właśnie myśle nad zrobieniem takiego lasera.mozna zakupić za 30-40 zeta mocny laser który daje właśnie taką wiązke swiatla
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Maciej
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000V Varadero
- Rocznik: 2001
Dowiedziałeś się jak to jest z tą odległością felgi od wahacza? Ma być te 1,5 cm różnicy czy powinno być równo ?claw pisze:Odgrzeje kotleta, jak ustawiacie tylne koło ?