żywotność sprzęgła
żywotność sprzęgła
pytanko jak w tytule:
ile średnio kilometrów dają radę sprzęgła w Varaderkach 1000,
pytam bo w instrukcji wyczytałem że po 60000 km należy przeprowadzić kontrolę, moja ma pow. 40000 i nie wiem czy warto coś grzebać czy te zakładane +20000 przelatać ?
pytam bo w instrukcji wyczytałem że po 60000 km należy przeprowadzić kontrolę, moja ma pow. 40000 i nie wiem czy warto coś grzebać czy te zakładane +20000 przelatać ?
- jedras
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Jędrzej
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL 1000V Varadero
- Rocznik: 1999
Re: żywotność sprzęgła
Trwałość sprzęgła zgodnie z tą rozpiską:daro pisze:pytanko jak w tytule:
http://www.bcsopot.com.pl/motocykle/varadero.html

dziękuję ...właśnie tego się obawiam że jak się coś ruszy to pociągnie koszty.james pisze:Jeżeli masz jeszcze możliwość regulacji linki i sprzęgło się nie ślizga ani nie ma żadnych niepokojących objawów to ja bym niczego nie ruszał. Zdejmiesz kapę i będziesz musiał kupić uszczelkę i zestaw naprawczy pompy wody, bo oringi są tam ponoć jednorazowe i później cieknie...
polatam i zobaczę .

Re: żywotność sprzęgła
Trwałość sprzęgła zgodnie z tą rozpiską:jedras pisze:daro pisze:pytanko jak w tytule:
http://www.bcsopot.com.pl/motocykle/varadero.html

faktycznie ... zapomniałem o tej rozpisce . dzięki :-)
[quote="M@rio"]W poprzednim Varadero do przebiegu 70000 sprzęgło sprawowało się bez zarzutów, mam nadzieję że nowy właściciel jeszcze do 100000 się pokula na nim.[/quote
no to faktycznie mocna sztuka , poruszylem ten temat bo mojej byłej XJR 1200 skończyło żywot przy 45000
... a moce podobne więc dlatego myślałem o tym ... ale to są dobre wieści

no to faktycznie mocna sztuka , poruszylem ten temat bo mojej byłej XJR 1200 skończyło żywot przy 45000

- płock1964
- Sympatyk Weteran
- Marka motocykla: Varadero + Pannonia
- Model: sd1
- Rocznik: 1999
daro pisze:M@rio pisze:W poprzednim Varadero do przebiegu 70000 sprzęgło sprawowało się bez zarzutów, mam nadzieję że nowy właściciel jeszcze do 100000 się pokula na nim.[/quote
no to faktycznie mocna sztuka , poruszylem ten temat bo mojej byłej XJR 1200 skończyło żywot przy 45000... a moce podobne więc dlatego myślałem o tym ... ale to są dobre wieści
![]()
Ja na swoim sprzęgle mam 100 k, poprzednik 40 k ( z licznika ) i nic się nie dzieje. Na jesieni wymieniłem linkę.
Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Szerokości.