Witam
Witam
Siemanko Panowie jestem Artur mam 24 lata pochodzę z okolic Gniezna.
Na forum trafiłem z uwagi na zakup motocykla - po dość obszernych poszukiwaniach odpowiedniego dla mnie wybór padł właśnie na Varadero.
Chce moto do zwiedzania Europy na asfalt oraz takiego abym mógł nim wjechać w delikatny teren - polne drogi, leśne ścieżki oraz takiego abym mógł zabrać ze sobą dziewczynę - ja mam 195 cm i 108 kg wagi więc musi być w miarę wygodny na dalekie trasy.
Nie wiem czy mogę tutaj zadać pytanie - nie chce zaśmiecać forum.
Chce wydać na moto 11 tys zł - rocznik nie ma znaczenia ma być w odpowiednim stanie technicznym i wizualnym , nie mam zamiaru kupić czegoś w co będę musiał włożyć na dzień dobry 3 tys zł.
Więc mam prośbę - możecie mnie nakierować na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego moto abym mógł nim szczesliwie przejechać 3 km bez awarii?
Jakich roczników omijać ewentualnie z jakim max przebiegiem taką Hondę kupić - jak z żywotnością owego silnika?
Pozdrawiam Fanów Hondy!
Na forum trafiłem z uwagi na zakup motocykla - po dość obszernych poszukiwaniach odpowiedniego dla mnie wybór padł właśnie na Varadero.
Chce moto do zwiedzania Europy na asfalt oraz takiego abym mógł nim wjechać w delikatny teren - polne drogi, leśne ścieżki oraz takiego abym mógł zabrać ze sobą dziewczynę - ja mam 195 cm i 108 kg wagi więc musi być w miarę wygodny na dalekie trasy.
Nie wiem czy mogę tutaj zadać pytanie - nie chce zaśmiecać forum.
Chce wydać na moto 11 tys zł - rocznik nie ma znaczenia ma być w odpowiednim stanie technicznym i wizualnym , nie mam zamiaru kupić czegoś w co będę musiał włożyć na dzień dobry 3 tys zł.
Więc mam prośbę - możecie mnie nakierować na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego moto abym mógł nim szczesliwie przejechać 3 km bez awarii?
Jakich roczników omijać ewentualnie z jakim max przebiegiem taką Hondę kupić - jak z żywotnością owego silnika?
Pozdrawiam Fanów Hondy!
- jedras
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Jędrzej
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL 1000V Varadero
- Rocznik: 1999
Re: Witam
Witam 
Odnośnie trwałości silnika to znam dwa przypadki gdzie silnik przejechał 300kkm i jeździ dalej. Odnośnie roczników to w tym budżecie raczej wyboru nie będzie. Musisz się przygotować na wady modelu sd01

Odnośnie trwałości silnika to znam dwa przypadki gdzie silnik przejechał 300kkm i jeździ dalej. Odnośnie roczników to w tym budżecie raczej wyboru nie będzie. Musisz się przygotować na wady modelu sd01

Honda XL1000V Varadero
Honda XL600V Transalp
Italjet Formula 125
Suzuki GT80L
Romet Ogar 200
Romet Pony M2
Honda XL600V Transalp
Italjet Formula 125
Suzuki GT80L
Romet Ogar 200
Romet Pony M2
- jedras
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Jędrzej
- Model: XL 1000V Varadero
- Rocznik: 1999
-styki pompy paliwa,artiwie15 pisze:O jakich wadach mówisz?
-miękki tylny amortyzator,
-podobno wadliwe napinacze łańcuchów rozrządu (jedni twierdzą, że są wadliwe inni, że nie. Ja wymieniłem i zapomniałem o temacie),
-relatywnie spory apetyt na paliwko.
Wszystkie tematy były wielokrotnie poruszane na forum, więc zapraszam do lektury

Honda XL1000V Varadero
Honda XL600V Transalp
Italjet Formula 125
Suzuki GT80L
Romet Ogar 200
Romet Pony M2
Honda XL600V Transalp
Italjet Formula 125
Suzuki GT80L
Romet Ogar 200
Romet Pony M2
- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
-dodatkowy przekaźnik za 15złjedras pisze:-styki pompy paliwa,artiwie15 pisze:O jakich wadach mówisz?
-miękki tylny amortyzator,
-podobno wadliwe napinacze łańcuchów rozrządu (jedni twierdzą, że są wadliwe inni, że nie. Ja wymieniłem i zapomniałem o temacie),
-relatywnie spory apetyt na paliwko.
-podkładka stalowa za 10zł
-napinacze warto wymienić (ja wymieniłem przy przebiegu 118.000km, były fabryczne)
-średnie spalanie 6,2L
To są takie drobne wady tak mi się wydaje, czytałem o nich w prosty sposób można temu zaradzić.
Tylko jeszcze jedno pytanie do użytkowników aż tak cięzko jest z tym terenem u Viaderka? Polne drogi, las to nie problem ale co z piaskiem jakąś jazdą w terenie pod większą górkę?
Pozdro
Tylko jeszcze jedno pytanie do użytkowników aż tak cięzko jest z tym terenem u Viaderka? Polne drogi, las to nie problem ale co z piaskiem jakąś jazdą w terenie pod większą górkę?
Pozdro
.... oj nie jest kolorowojames pisze:Kolorowo nie jest. Po szutrach i lekkim piasku (leciutkim) daje rade, ale na więcej nie licz.

- Nuno
- Sympatyk Weteran
- Imię: Krzysiek
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XTZ 1200 Super Tener
- Rocznik: 2010
Witaj Kolego
Ja ze swojej strony chcę dodać że Varadero daje radę w terenie, byle żeby było sucho.
Waży dużo ale jest dobrze wyważone.
Sam na początku byłem sceptyczny ale po kilkunastu kilometrach byłem zaskoczony.
Jedyna przeszkoda to szosowe opony.

Ja ze swojej strony chcę dodać że Varadero daje radę w terenie, byle żeby było sucho.
Waży dużo ale jest dobrze wyważone.

Sam na początku byłem sceptyczny ale po kilkunastu kilometrach byłem zaskoczony.
Jedyna przeszkoda to szosowe opony.
Romet Ogar>Boatwing coś tam>Honda Transalp 600>Deauville 650>Yamaha FJR 1300>Honda XL1000V VARADERO>Yamaha XT 1200Z Super Tenere
-
- Sympatyk
- Imię: Artur
- Marka motocykla: BMW
- Model: R 1200 GSA
- Rocznik: 2010
Witaj 

- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Przeszukaj forum, przy pomocy wyszukiwarkiartiwie15 pisze:Panowie, a gdzie moge znalezc informacje na temat zakupu Varadero? tj czym się kierować podczas zakupu oraz na co zwrócić szczególną uwage.Pozdrawiam

Jeżeli nic nie znajdziesz to załóż temat, a na pewno Tobie pomożemy