Opony to Anakee 2, zrobiłem na nich około 8tys km. Nie wiem natomiast, kiedy były wymieniane łożyska a moto ma już 127.000 km... sprawa jest jasna, nie chciałbym zostać gdzieś w polu

Dokładnie.Ja się rozpędziłem bo myślałem że słyszę łożyska z tyłu i wymieniłem.Efekt taki że dalej huczy i mechanior powiedział że poprzednie były ok.jedras pisze:Anakee 2 przy pewnym zużyciu zaczynają wydawać dźwięk podobny do zużytych łożysk.
Piszesz o 2 przednich i 1 tylnim oringu tak?eneron pisze:Nie pamiętam jakie łożyska kupowalem ale od razu musisz się zaopatrzyć w oringi![]()
Nigdzie ich nie dostaniesz poza ASO HondaSztuka około 40 - 50 zł
Mają nietypowy wymiar i muszą mieć 2 kołnierze. Nie ma zamienników jedynie ASO.
Jeśli masz je zużyte to z planowaniem budżetu weź poprawkę na te uszczelniacze......
Właściwie to chyba nie ma innej metody na takie łożyska - paluch w łożysko i sprawdzamy.eneron pisze:Anakee @ strasznie huczą gdy się zużyją mniej więcej do połowy![]()
![]()
![]()
U siebie łożyska sprawdziłem demontując tylne koło, włożyłem palca w łożysko i zacząłem obracać nim - efekt był taki, że bardzo ciężko się obracało, czasem się zacinało a czasami czuło się na placu, że kulki obracają się po jakichś "wybojach". Wymieniłem wszystkie z tyłu i jest git. Można jeszcze postawić na centralnej stopce i próbować wyczuć luz właśnie na łożyskach. Moim zdaniem najlepiej wyjąć koła i namacalnie sprawdzić
Z tyłu ktoś już chyba zmieniał u mnie uszczelniacze i łożyska bo z lewej strony miałem uszczelniacz zwykły "typowy" a z drugiej strony ten oryginalny nietypowy. Nie pamiętam już czy było 2 czy 3 uszczelniacze ale coś mi świta w głowie, że 3 2 szt na łożyska kół i ten trzeci uszczelniacz na łożysko korpusu zębatki.james pisze:Piszesz o 2 przednich i 1 tylnim oringu tak?eneron pisze:Nie pamiętam jakie łożyska kupowalem ale od razu musisz się zaopatrzyć w oringi![]()
Nigdzie ich nie dostaniesz poza ASO HondaSztuka około 40 - 50 zł
Mają nietypowy wymiar i muszą mieć 2 kołnierze. Nie ma zamienników jedynie ASO.
Jeśli masz je zużyte to z planowaniem budżetu weź poprawkę na te uszczelniacze......