Świece zapłonowe
Świece zapłonowe
Koledzy jakie stosujecie świece zapłonowe i co ile je wymieniacie we wiaderkach, w instrukcji wyczytałem ze stosować NGK IJR8B9 dzisiaj zadzwoniłem do kilku fiirm i jest problem bo nie ma ich na rynku może będą ale kiedy nikt nie wie .

-
- Zapalony motocyklista
Re: Świece zapłonowe
ja stosuje zapachowe i butelkę winaZimny pisze:Koledzy jakie stosujecie świece zapłonowe i co ile je wymieniacie we wiaderkach, w instrukcji wyczytałem ze stosować NGK IJR8B9 dzisiaj zadzwoniłem do kilku fiirm i jest problem bo nie ma ich na rynku może będą ale kiedy nikt nie wie .![]()

a tak na poważnie to zadzwoń np do Plazy niech Ci powiedzą jakie są zamienniki NGK....
Świece wymienia się co 45 000 km. Są to świece chyba irydowe i jedna kosztuje ok 100 zł. W serwisie muszą mieć bo jak nie to ... :twisted: :twisted:
kilka uwag:
http://www.ngkntk.pl/Irydowe__wiece_zap ... 329.0.html
kilka uwag:
http://www.ngkntk.pl/Irydowe__wiece_zap ... 329.0.html
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
-
- Zapalony motocyklista
szukanie zajęło mi 1,5 godziny. Ale znalazłem. Potrzebowałem świece NGK IJR8B9.
Niestety jest z nimi problem. ale wykonując kolejne telefony dodzwoinłem się do przedstawiciela NGK, który podał mi pare telefonów i miejsc do sprawdzenia.
i znalazłem w hurtowni Elit na Łopuszańskiej za 90 pln!!
Ale dlaczego to piszę. W między czasie oczywiście zadzwoniłem do Honda Plaza. Pan chwilę szukał i szukał i oczywiście znalazł dla mnie świece, któe chciałem. POwiedział, ze ma, że mi je odkłada itp.
teraz najlepsze
:twisted:
zapytałem o cenę. Przemiły Pan odpowiedział mi bez wahania 163 pln
Zapytałem czy to za komplet (wcześniej w jakimś sklepie internetowym widziałem cenę 85 pln), od nadal bez wahania w głosie odpowiedział że to cena za sztukę :twisted: :twisted:
ręce opadają.... 73 pln zarabiają na jednej sztuce!!

Niestety jest z nimi problem. ale wykonując kolejne telefony dodzwoinłem się do przedstawiciela NGK, który podał mi pare telefonów i miejsc do sprawdzenia.
i znalazłem w hurtowni Elit na Łopuszańskiej za 90 pln!!
Ale dlaczego to piszę. W między czasie oczywiście zadzwoniłem do Honda Plaza. Pan chwilę szukał i szukał i oczywiście znalazł dla mnie świece, któe chciałem. POwiedział, ze ma, że mi je odkłada itp.
teraz najlepsze

zapytałem o cenę. Przemiły Pan odpowiedział mi bez wahania 163 pln
Zapytałem czy to za komplet (wcześniej w jakimś sklepie internetowym widziałem cenę 85 pln), od nadal bez wahania w głosie odpowiedział że to cena za sztukę :twisted: :twisted:

ręce opadają.... 73 pln zarabiają na jednej sztuce!!

Świece zapłonowe DPR8EVX-9 (ngk)
na allegro kupilem za 39 zl za sztuke