blokada tarczy
blokada tarczy
witam,
Jaki macie pomysł na wożenie blokady tarczy hamulcowej ?
Ja na razie trzymam w kieszeni , ale może ktoś ma ciekawszy pomysł
Blokada podobna do tej : http://www.shlock.jp/s421.jpg
Jaki macie pomysł na wożenie blokady tarczy hamulcowej ?
Ja na razie trzymam w kieszeni , ale może ktoś ma ciekawszy pomysł
Blokada podobna do tej : http://www.shlock.jp/s421.jpg
Widziałem u kolegi podobne rozwiązanie o jakim mówi Boras. Kawałek grubej blachy z dziurą, przykręcony gdzieś w okolicy wahacza, blisko podnóżka. Dla mnie rewelacyjne rozwiązanie - zdejmujesz blokadę z koła i przypinasz do takiego uchwytu i po zmartwieniu.boras pisze:ja w transalpie mialem blaszke aluminiowa grubości tarczy hamulcowej z otworem tak jak ma ta blokada. i to mialem zamocowane przy kerunku z tyłu.
nieaktualne
moze ma ktos fotoPrzemek pisze:Widziałem u kolegi podobne rozwiązanie o jakim mówi Boras. Kawałek grubej blachy z dziurą, przykręcony gdzieś w okolicy wahacza, blisko podnóżka. Dla mnie rewelacyjne rozwiązanie - zdejmujesz blokadę z koła i przypinasz do takiego uchwytu i po zmartwieniu.boras pisze:ja w transalpie mialem blaszke aluminiowa grubości tarczy hamulcowej z otworem tak jak ma ta blokada. i to mialem zamocowane przy kerunku z tyłu.

moze ma ktos fotoPrzemek pisze:Widziałem u kolegi podobne rozwiązanie o jakim mówi Boras. Kawałek grubej blachy z dziurą, przykręcony gdzieś w okolicy wahacza, blisko podnóżka. Dla mnie rewelacyjne rozwiązanie - zdejmujesz blokadę z koła i przypinasz do takiego uchwytu i po zmartwieniu.boras pisze:ja w transalpie mialem blaszke aluminiowa grubości tarczy hamulcowej z otworem tak jak ma ta blokada. i to mialem zamocowane przy kerunku z tyłu.

oki.tak tylko myślałem,bo lubie kolorowe obrazkiboras pisze:ciężko bedzie z foto bo to było przy transalpie a teraz mam varadero ale co tu pokazywać??
Poprostu prostokątna blacha z 2 otworami z jednej strony mocujesz gdzieś przy moto a z drugiej otwór pasujący do sforznia blokady i tyle materiału żeby blokada się nie przekręcała. i ot cała filozofia
- TomekJ
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Tomek
- Marka motocykla: Teraz Suzuki DL650
- Model: Dawniej Varadero 125
- Rocznik: 2011
Re:
Panowie, spadła mi z nieba całkiem fajna blokada na tarczę - niestety okazało się, że prezent ma wadę: bolec jest za dużej średnicy. Czy można delikatnie rozwiercić otwory w tarczy bez żadnych konsekwencji ? Sorki, jeśli pytanie jest lamerskie - nie znam się, więc pytam...
Romet Pony 50-M-2 -> Jawa 350TS -> Honda Varadero 125XL -> Suzuki V-Strom 650 DL
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Re: Re:
Nawet nie próbuj !!TomekJ pisze:Panowie, spadła mi z nieba całkiem fajna blokada na tarczę - niestety okazało się, że prezent ma wadę: bolec jest za dużej średnicy. Czy można delikatnie rozwiercić otwory w tarczy bez żadnych konsekwencji ? Sorki, jeśli pytanie jest lamerskie - nie znam się, więc pytam...
- TomekJ
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Tomek
- Marka motocykla: Teraz Suzuki DL650
- Model: Dawniej Varadero 125
- Rocznik: 2011
Re: Re:
Uzasadnij, proszę.
Romet Pony 50-M-2 -> Jawa 350TS -> Honda Varadero 125XL -> Suzuki V-Strom 650 DL