BRAK MOCY POMIĘDZY 3000 A 4000 OBROTÓW
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
BRAK MOCY POMIĘDZY 3000 A 4000 OBROTÓW
Witam wszystkich forumowiczów. Kuzyn ma problem ze swoim wiaderkiem z 2005r
Pomiędzy 3 a 4tysiące obrotów ma brak mocy, silnik przerywa. Poniżej i powyżej tych obrotów wszystko działa jak należy. Czy ktoś miał taki przypadek? Czy uda się coś samemu z tym zrobić bez wizyty w serwisie? Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam Jurek

Re: BRAK MOCY POMIĘDZY 3000 A 4000 OBROTÓW
Podnoszę nieco - czy nikt się z tym nie spotkał i nie poradził?
-
Witam. Ponownie podnoszę temat.
Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?

-
- VenoMek
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Tomek
- Marka motocykla: Honda
- Model: VT750C2 A.C.E.
- Rocznik: 1998
Juro13, przez 2 lata nie zdiagnozowałeś? Dalej tak masz?
Olgierd1980 jak tak miałeś to podziel się wiedzą, co to może być. Kolega 2 lata czeka...
Olgierd1980 jak tak miałeś to podziel się wiedzą, co to może być. Kolega 2 lata czeka...
Pozdrawiam
VenoMek
Tomek
Honda Shadow VT750 C2 A.C.E. '98
Honda Varadero XL1000V Travel '08
VenoMek
Tomek
Honda Shadow VT750 C2 A.C.E. '98
Honda Varadero XL1000V Travel '08
-
Witam. Dzięki za zainteresowanie
Dalej nie zdiagnozowaliśmy problemu w Wiadrze kuzyna. Nie jest to wielki problem, ale trochę irytuje
Znajomy elektryk pomierzył napięcia na map sensorze i stwierdził że może on daje popalić, ale podmieniliśmy map sensor z mojego Wiadra i dalej brak reakcji. Brak pomysłów. Jeśli ktokolwiek miał podobny problem proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam Jurek

-
- Imię: Daniel
- Model: Varadero
- Rocznik: 2003
Witam, nie wiem czy to jeszcze aktualne , ale moje Wiaderko na gaźnikach miało podobnie. Nie wiem czy na wtryskach jest ssanie bo w moim przypadku linka ssania nie cofała się i moto cały czas jeździło na ssaniu. Mnie zaniepokoiło za duże spalanie i to szarpanie w przedziale 3-4 tys. Powód problemów prozaiczny ale chwilę zajęło mi zdiagnozowanie.
-
- Imię: Andrzej
- Model: Varadero 1000
- Rocznik: 2002
Jeżeli jest wtrysk, musi być sonda lambda, która daje info do komputera o zawartości spalin, regulując mieszankę. Wykluczam filtry, bo motocykl ponad wartościami o których mowisz, pracuje dobrze. Mogą być również nieszczelności w układzie doltowym powietrza(jeżeli jest czujnik w nim, a nie wiem bo wiadro dopiero kupiłem) które będą zaburzać skład mieszanki, co za tym idzie. Będzie ona zła, będzie duże spalanie oraz dlawienie w jakieims zakresie obrotów. Sprawdził bym przede wszystkim kolor nagaru świec. Prawdopodobnie będzie czarna. Wszystko to według mnie skupia się albo na nieszczelności ach albo na sondzie.
- ArturNtv
- Sympatyk Weteran
- Imię: Artur
- Model: Varadero
- Rocznik: 2004
Sa egzemplarze na wtrysku z poczatku produkcji (moj import francja) ktore nie maja sony lambda.
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Kolego patrz na daty,przecie to stare.ArturNtv ma rację,miałem kawę zx12r 180KM na wytrysku bez sondy.Nwo pisze:Jeżeli jest wtrysk, musi być sonda lambda, która daje info do komputera o zawartości spalin, regulując mieszankę. Wykluczam filtry, bo motocykl ponad wartościami o których mowisz, pracuje dobrze. Mogą być również nieszczelności w układzie doltowym powietrza(jeżeli jest czujnik w nim, a nie wiem bo wiadro dopiero kupiłem) które będą zaburzać skład mieszanki, co za tym idzie. Będzie ona zła, będzie duże spalanie oraz dlawienie w jakieims zakresie obrotów. Sprawdził bym przede wszystkim kolor nagaru świec. Prawdopodobnie będzie czarna. Wszystko to według mnie skupia się albo na nieszczelności ach albo na sondzie.