Problem z pradem
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
Problem z pradem
Dzisiaj wyczailem w viaderku problem. Motocykl gubi prad i gaśnie bez żadnej reguly. Mozna jezdzic wszystkiego używać, ale zdarza sie ze wszystko gasnie. (nawet w trakcie jazdy) od czego zaczynać? Zmieniłem stary akumulator bezpieczniki i tez nic nie daje. Regulator napięcia?
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Re: Problem z pradem
Może jakiś przewód jest uszkodzony i powoduje zwarcie, posprawdzaj wszystkie kabelki i kostki.Pyca pisze:Dzisiaj wyczailem w viaderku problem. Motocykl gubi prad i gaśnie bez żadnej reguly. Mozna jezdzic wszystkiego używać, ale zdarza sie ze wszystko gasnie. (nawet w trakcie jazdy) od czego zaczynać? Zmieniłem stary akumulator bezpieczniki i tez nic nie daje. Regulator napięcia?
- YACCO1
- Sympatyk
- Marka motocykla: Varadero
- Model: XL1000V
- Rocznik: 2000
Problem z pradem
Miałem te same objawy.
U mnie urwał się przewód przy samej statyjce (od dołu)
Musiałem zdemontować stacyjkę, rozebrać, przylutować i zamontować z powrotem.
Poruszaj kierownicą na zapalonym silniku ewentualnie poruszaj kablami przy stacyjce
U mnie urwał się przewód przy samej statyjce (od dołu)
Musiałem zdemontować stacyjkę, rozebrać, przylutować i zamontować z powrotem.
Poruszaj kierownicą na zapalonym silniku ewentualnie poruszaj kablami przy stacyjce
- Merlin
- Sympatyk Weteran
- Imię: Maciek
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2011
Sprawdź masę akumulatora.
Zwarcia nie ma bo paliłoby bezpieczniki.
Zwarcia nie ma bo paliłoby bezpieczniki.
- james
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Pochwal się jeszcze, czy masz SD01 czy SD02 (proponuję uzupełnić profil)Pyca pisze:Dzisiaj wyczailem w viaderku problem. Motocykl gubi prad i gaśnie bez żadnej reguly. Mozna jezdzic wszystkiego używać, ale zdarza sie ze wszystko gasnie. (nawet w trakcie jazdy) od czego zaczynać? Zmieniłem stary akumulator bezpieczniki i tez nic nie daje. Regulator napięcia?

-
Sprawdzilem, przeczyscilem masę aku. Obecnie cisza z problemem. Jak cos to sie odezwe 

-
Kolejny problem który pokazał się znienacka. Pompka paliwowa nie dostaje pradu, sprawdziłem dokładnie czy masa czy prąd, wyszło, żę prąd. Podłączyłem pompkę pod akumulator, wszystko działa jak należy. Potem leciałem od kostki w której sie podłącza pompkę paliwową w stronę bezpieczników i tu jest problem, brak oznak przepływającego prądu. Wiązka nie wydaje sie być jakoś przetarta czy uszkodzona. Pytanie dodatkowe, czy aby kabel z kostki leci tylko do bezpieczników a z bezpieczników innym kablem do stacyjki? Czy możę jeszcze wczesniej coś jest pomodzone? Wydaje mi się żę z kostki leci prosto do bezpieczników, ale wole sie zapytać 
Nie pamiętam na 100% kolorów ale:
Czarno-niebieski kabel z pompy który przechodzi przez kostkę aż do bezpieczników.
Pomarańczowo-niebieski kabel z bezpieczników do wiązki z której idzie do stacyjki.
Juto obczaję czy aby jak podłączę osobno kablem z kostki do bezpieczników czy będzie działał. Jeżeli tak, to będzie trzeba tak zostawić i pewnie kabel w wiązce jest uszkodzony.

Nie pamiętam na 100% kolorów ale:
Czarno-niebieski kabel z pompy który przechodzi przez kostkę aż do bezpieczników.
Pomarańczowo-niebieski kabel z bezpieczników do wiązki z której idzie do stacyjki.
Juto obczaję czy aby jak podłączę osobno kablem z kostki do bezpieczników czy będzie działał. Jeżeli tak, to będzie trzeba tak zostawić i pewnie kabel w wiązce jest uszkodzony.
-
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Tam po drodze jest jeszcze przekaźnik
W afryce wisiał na stelażu pod czchą tu pewnie jest tak samo ,ale pewny nie jestem bo pompa jeszcze mi nie padła .
W afryce wisiał na stelażu pod czchą tu pewnie jest tak samo ,ale pewny nie jestem bo pompa jeszcze mi nie padła .

A w sercu zawsze XL600V 

-
Udało sie naprawic usterke. Okazało sie ze kabel łączący kostkę pompy paliwa i bezpiecznika wysiadł, no ale (ciezko by cos tak łatwo poszło) okazało sie ze wiatrak chłodnicy jest bez prądu, co lepsze, to jest taki sam kolor kabla jak do pompy paliwa. Bardzo dziwne rozwiązanie. Dzisiaj obczaje jak to leci. Jak macie pomysły to dawać znać. 

-
Problem rozwiązany. Musiałem złapać kablem prad. Podczepilem sie pod stacyjke. Ma dzialac