mam kolejne pytanie,
patrzyłem na osłonę małej zębatki i wydaje mi się że jest ona zespolona z dzwignia sprzęgła.
czy aby ją zdjąć wystarczy odkręcić 3 śruby (chyba 8mm) czy coś z linka sprzęgła trzeba jeszcze modzić?
łańcuch smaruję hipolem który nanoszę pędzlem i mam wrażenie że nazbierało się tam tego łajna sporo...
czyszczenie okolicy małej zębatki
-
- Sympatyk
- Imię: Marcin
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero xl 1000
- Rocznik: 2008
Re: czyszczenie okolicy małej zębatki
Odkręcasz śruby mocujące osłonę wypinasz linkę i widzisz wszystko jak na dłoni .
- Neno
- Sympatyk
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XT660R
- Rocznik: 2005
Jak Hipolem to masz raczej w miarę czysto.
Mogło Ci się co najwyżej błota nazbierać. Gorzej mają Ci (np. ja) co smarują smarem - wtedy jest tak zafajdolone, że odpada całymi "blokami" po odkręceniu tej pokrywy
Ja niedługo montuję olejarkę.
Mogło Ci się co najwyżej błota nazbierać. Gorzej mają Ci (np. ja) co smarują smarem - wtedy jest tak zafajdolone, że odpada całymi "blokami" po odkręceniu tej pokrywy

Ja niedługo montuję olejarkę.
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
W SD01 jest 4 śruby, po wykręceniu ściągasz linkę z uchwytu i masz dostęp do MZ. Zawsze tam będzie brud, smarowidło + zanieczyszczenia z drogi robią swoje. Ja to czyszczę za pomocą nafty w "sprayu" http://sklep.kwazar.com.pl/?prod=160&cat=84 + pędzel http://budowlaniec.radom.pl/104.htm . Szybko i przyjemnie, jedynie musisz przygotować jakiś pojemnik na naftę która będzie skapywać.xalps pisze:mam kolejne pytanie,
patrzyłem na osłonę małej zębatki i wydaje mi się że jest ona zespolona z dzwignia sprzęgła.
czy aby ją zdjąć wystarczy odkręcić 3 śruby (chyba 8mm) czy coś z linka sprzęgła trzeba jeszcze modzić?
łańcuch smaruję hipolem który nanoszę pędzlem i mam wrażenie że nazbierało się tam tego łajna sporo...