Ponieważ chciałbym do swojej Hondy zamontować woltomiesz oraz gniazda USB, bardzo proszę Was o radę gdzie wpiąć się w instalację aby zasilanie było dopiero po włączeniu zapłonu. Będę bardzo wdzięczny za zdjęcie

Pozdrawiam LwG

Wiązka z przewodami od stacyjki znajduje się po lewej stronie motocykla, nad chłodnicą.adamwojtkowiak1 pisze:Hej
Ponieważ chciałbym do swojej Hondy zamontować woltomiesz oraz gniazda USB, bardzo proszę Was o radę gdzie wpiąć się w instalację aby zasilanie było dopiero po włączeniu zapłonu. Będę bardzo wdzięczny za zdjęcie. Od tego miejsca chciałbym pociągnąć przewód do dodatkowej skrzynki bezpieczników i z niej dopiero rozprowadzać na konkretne odbiorniki oraz kilka wolnych wejść, aby było na przyszłość np. na halogeny, grane manetki
Pozdrawiam LwG
Tu masz tą wiązkę, widać też przekażniki. Ja zrobiłem tak jak proponuje james, tylko dałem trzy. Trochę ciasno się zrobiło, ale się zmieściły (pomiędzy oryginalnymi)james pisze:
Z tego co pamiętam to (przekaźnik uniwersalny):
30 - plus z aku,
87 - plus w odbiorniku (woltomierz/gniazdo zapalniczki),
86 - plus ze stacyjki,
85 - masa.
Na wyprowadzeniu 87 napięcie będzie tylko, gdy przekręcisz kluczyk.
Proponuję zastosować rurki termokurczliwe z klejem.adamwojtkowiak1 pisze:Wszystko będzie lutowaneKonektory kupione, rurka termokurczliwa idt