Stopka centralna brzęczy i hałasuje.
-
- Uczy się jeździć
- Imię: Marcin
- Marka motocykla: Honda
- Model: Sd02
- Rocznik: 2006
Stopka centralna brzęczy i hałasuje.
Witam jak w temacie. Strasznie denerwuje mnie hałas brzęczącej centralki. Próbowałem bezskutecznie zlokalizować gdzie konkretnie i co w niej brzęczy. Wystarczy lekko otworzyć stopkę i hałas znika.
Może któryś z kolegów miał podobny problem podczas przegazówki?
- PEPE64
- Sympatyk Weteran
- Imię: Piotr
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Re: Stopka centralna brzęczy i hałasuje.
Kolego, ja bym na Twoim miejscu, zdemontował i się pozbył. Podać adres?borys pisze:Witam jak w temacie. Strasznie denerwuje mnie hałas brzęczącej centralki. Próbowałem bezskutecznie zlokalizować gdzie konkretnie i co w niej brzęczy. Wystarczy lekko otworzyć stopkę i hałas znika.

Motorynka Romet 50, WSK 175 Kobuz, WSK 175 Perkoz, Pannonia 250, CZ350 ((6V), CZ350 (12V), Jawa 350TS, Suzuki Savage LS650, Honda Transalp 600, Honda Varadero 1000.
-
- Uczy się jeździć
Poszukam innego rozwiązania.PEPE64 pisze:Kolego, ja bym na Twoim miejscu, zdemontował i się pozbył. Podać adres?borys pisze:Witam jak w temacie. Strasznie denerwuje mnie hałas brzęczącej centralki. Próbowałem bezskutecznie zlokalizować gdzie konkretnie i co w niej brzęczy. Wystarczy lekko otworzyć stopkę i hałas znika.

- LukasW
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2003
Do kolanka od tłumika nie dotyka
- PEPE64
- Sympatyk Weteran
- Imię: Piotr
Spokojne, żartowałemborys pisze:Poszukam innego rozwiązania.PEPE64 pisze:Kolego, ja bym na Twoim miejscu, zdemontował i się pozbył. Podać adres?borys pisze:Witam jak w temacie. Strasznie denerwuje mnie hałas brzęczącej centralki. Próbowałem bezskutecznie zlokalizować gdzie konkretnie i co w niej brzęczy. Wystarczy lekko otworzyć stopkę i hałas znika.

Motorynka Romet 50, WSK 175 Kobuz, WSK 175 Perkoz, Pannonia 250, CZ350 ((6V), CZ350 (12V), Jawa 350TS, Suzuki Savage LS650, Honda Transalp 600, Honda Varadero 1000.
- darekzz
- Sympatyk
- Imię: Darek
- Model: Varadero xl 1000
- Rocznik: 2004
Mam nadzieję że to nie mojaborys pisze:Witam jak w temacie. Strasznie denerwuje mnie hałas brzęczącej centralki. Próbowałem bezskutecznie zlokalizować gdzie konkretnie i co w niej brzęczy. Wystarczy lekko otworzyć stopkę i hałas znika.

Stopka nie ma prawa "brzęczeć" jeżeli sprężyny będą za słabe na nierównościach będzie się rozkładać. Stopka złożona nie ma prawa nic dotykać (szczególnie wspomnianego kolanka a dokładnie opaski zaciskowej ) jedynie ma się opierać na ogranicznikach (mocowaniach bocznych stopki )
Jak by coś zrób fotki i podeślij na PW
Czy aby nie rozkłada się za luźno (bez sprężyn) i czy są dwie sprężyny czy jedna. Jak dwie może jedna jest za luźna.
Najważniejsze co to za stopka?
https://www.facebook.com/Az-Dar-2003522066558135/
Bagażniki Motocyklowe
Bagażniki Motocyklowe
-
- Uczy się jeździć
darekzz pisze:Mam nadzieję że to nie mojaborys pisze:Witam jak w temacie. Strasznie denerwuje mnie hałas brzęczącej centralki. Próbowałem bezskutecznie zlokalizować gdzie konkretnie i co w niej brzęczy. Wystarczy lekko otworzyć stopkę i hałas znika.
Może któryś z kolegów miał podobny problem podczas przegazówki?![]()
![]()
Stopka nie ma prawa "brzęczeć" jeżeli sprężyny będą za słabe na nierównościach będzie się rozkładać. Stopka złożona nie ma prawa nic dotykać (szczególnie wspomnianego kolanka a dokładnie opaski zaciskowej ) jedynie ma się opierać na ogranicznikach (mocowaniach bocznych stopki )
Jak by coś zrób fotki i podeślij na PW
Czy aby nie rozkłada się za luźno (bez sprężyn) i czy są dwie sprężyny czy jedna. Jak dwie może jedna jest za luźna.
Najważniejsze co to za stopka?
- Załączniki
-
- To moja stopka. Hałasuje i wk....a jakby coś w środku było luźne
- tmp-cam--292319330.jpg (118.73 KiB) Przejrzano 15994 razy
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Wojciech
- Rocznik: 2009
Witam!
Mam pytanie z innej beczki ktoś doradzi przed zakupem centralnej stopki z olx do varadero 1000 za.ok 400zł ponieważ nie chcę płacić 1000 zł na alledrogo
Dziękuję za info
Mam pytanie z innej beczki ktoś doradzi przed zakupem centralnej stopki z olx do varadero 1000 za.ok 400zł ponieważ nie chcę płacić 1000 zł na alledrogo
Dziękuję za info
- seburaj
- Uczy się jeździć
- Imię: seb
- Model: XL1000 V
- Rocznik: 2004
weź od darkazz
jest tylko jeden mankament - musisz się to nauczyć na tej stopce stawiać - mi to zajęło chwile a ani niski, ani lekki nie jestem
krótka recepta i dosadna: ciągnąc od razu do góry urwiesz rękę i kręgosłup, a nie wskoczy... ale jak zrobisz tak jak przy seksie z grubą babą tzn: "rozbujać i po trzeciej fali wchodzisz" to będzie działać
raz, dwa, TRZY i wskakuje

jest tylko jeden mankament - musisz się to nauczyć na tej stopce stawiać - mi to zajęło chwile a ani niski, ani lekki nie jestem

krótka recepta i dosadna: ciągnąc od razu do góry urwiesz rękę i kręgosłup, a nie wskoczy... ale jak zrobisz tak jak przy seksie z grubą babą tzn: "rozbujać i po trzeciej fali wchodzisz" to będzie działać

raz, dwa, TRZY i wskakuje

- mack1310
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Maciej
- Marka motocykla: HONDA
- Model: VARADERO XL / PC 800
Wojciech pisze:Witam!
Dziękuję za info
Kupiłeś?
Ja mam od darkazz.
Osobiście z centralki korzystam przy przy serwisowaniu i w okresie posezonowym żeby odciążyć ogumienie. Ale w sezonie mało kiedy Vader stoi na centralce...
-
- Rekrut
- Imię: Ryszard
- Marka motocykla: honda
- Model: varadero
- Rocznik: 2009
na zdjęciu brak sprężyn i temu brzęczy