Nie , robiłem w Sokole na Mełgiewskiej, oni mają autoryzację Hondy,roadrunner pisze:W NMR-ze?lotnik pisze:w serwisie Hondy w Lublinie robiłem za 200zł netto
Regulacja zaworów
- damian
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: varadero 125 xl
- Rocznik: 2001
Re:
Co to za śmieszne małe gumki odpowietrzające?Baza pisze:Mi mój szalony naukowiec wyregulował za 250zł. Z wymianą tych śmiesznych małych gumek odpowietrzających w pokrywkach(należy o tym pamiętać bo później się okazuje że olej gdzieś delikatnie podbiera a to groszowe sprawy).
- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Re: Re:
Te śmieszne mału gumki, to oringi kanału dopalania spalin (tak zwany PAIR). Jeśli zostanie założona uszkodzona, to do tego właśnie układu, składającego się z dwóch zaworków jednokierunkowych (listków) oraz jednego głównego (membranowego) dostanie się olej. Niby nic, ale właśnie ten membranowy reaguje z olejem i kruszy się. Czym to się kończy? Oprócz bardziej toksycznych spalin, trudnym do znalezienia "cykaniem", finalnie wypluciem uszczelki kapy zaworowej. Koszt niewielki, dlatego warto wymienićdamian pisze:Co to za śmieszne małe gumki odpowietrzające?Baza pisze:Mi mój szalony naukowiec wyregulował za 250zł. Z wymianą tych śmiesznych małych gumek odpowietrzających w pokrywkach(należy o tym pamiętać bo później się okazuje że olej gdzieś delikatnie podbiera a to groszowe sprawy).

Dodam, że w dużym Viadrze, oring ten jest ulokowany pod kapą zaworową, na wysokości fajki świecy zapłonowej.
- mefiozo
- Sympatyk
- Rocznik: 2006
Re: Regulacja zaworów
Wie ktoś może co ile tysi trzeba regulować zawory we viaderku?
- mefiozo
- Sympatyk
- Rocznik: 2006
Re: Regulacja zaworów
Dzięki.