Honda Varadero 125 Proszę o Pomoc :)
- michalwnuk4
- Sympatyk Weteran
- Imię: michal
- Marka motocykla: honda
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2004
Re: Honda Varadero 125 Proszę o Pomoc :)
nawet gdyby była ograniczona do 110 to i tak dużo więcej nie pojedzie.W Niemczech jeżeli była blokada to do 80km/h.Sprawdź czy za przednią zębatką masz wkręcony w silnik czujnik prędkości-jeżeli tak to go odłącz i bedziesz miał odblokowaną.Nie słuchaj bajek o zmianie modułu.W przedliftach ograniczenie działa troche inaczej niż w poliftach-wymagana zmiana cdi
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Tomasz
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2001
michalwnuk4
dobrze jutro zdejmę osłonkę przedniej zębatki i zobaczę czy tam jest jakiś czujnik i jesli tak to tylko to by było blokadą w varadero przedliftowym
PS. sprawdziłem i mam jakiś czujnik z tyłu bloku i wchodzi do srodka, to o ten chodzi ?? czy to jest czujnik luzu, pod zębatką nie ma czujnika
dobrze jutro zdejmę osłonkę przedniej zębatki i zobaczę czy tam jest jakiś czujnik i jesli tak to tylko to by było blokadą w varadero przedliftowym
PS. sprawdziłem i mam jakiś czujnik z tyłu bloku i wchodzi do srodka, to o ten chodzi ?? czy to jest czujnik luzu, pod zębatką nie ma czujnika
-
- Imię: Marcin
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2001
Trochę nie wiem po co te kombinacje. Jak idzie 110 to znaczy że jest ok. Jeśli nawet pójdzie te 10 więcej to to jest i tak bez znaczenia, bo to moto jest do dostojnej jazdy, a nie do zapie.....Tomekkk1992 pisze:michalwnuk4

-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Leszek
- Model: Varadero 1000
- Rocznik: 1999
Kolego ja ci proponuję HYOSUNG gt125r miałem i polecam z całym sumieniem. Silnik na podzespołach suzuki, gaźnik mikuni.
Vmax 130 km/h w czterosuwie i piękny wygląd. Niczym nie odbiega od motocykli z dużymi silnikami. Jak na 125 to mówię wam że idzie jak powalony...
Vmax 130 km/h w czterosuwie i piękny wygląd. Niczym nie odbiega od motocykli z dużymi silnikami. Jak na 125 to mówię wam że idzie jak powalony...
-
- Imię: ZBIGNIEW
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2002
Re:
Kajtexxx pisze:DziękiChodzi mi o to że jak już kupie to robię wszystko co możliwe i nie ważne za ile tylko muszę wiedzieć co mogę zrobić, aby nie trzeba go było katować na wysokich obrotach i żeby jechał trochę szybciej. Zastanawia mnie tylko czemu ma na zegarze 140 km/h jeżeli nie ma możliwości aby tyle wyciągnąć. bardzo mi zależy na tym motorze ale nie chcę żeby podczas wyprzedzania przy 100 km/h brakło mi mocy
Motor mi będzie potrzebny do jazdy do szkoły i po prostu dla przyjemności
A co sądzicie ogólnie o tym motorze bo widzę że ma go kilku z was?? Jeżeli ktoś zna jakieś sposoby na podniesienie mocy to prosiłbym aby napisał
A wiecie może czy są jakieś mocniejsze cylindry do tego motoru ?