XENON- gadget czy potęga?
-
- Sympatyk
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL 1000VA
- Rocznik: 2009
Światła zapalają się po około 1-3 sekundach od uruchomienia silnika.Pretor pisze:Dzięki Czarny. Dobra myśl. Sprawdza Ci się to? Tzn po jakim czasie światła się zapalają?
Tzn jak regulator daje napięcie z alternatora.
Zauważyłem, że jak motor postoi i akumulator jest słabszy to włącza troche później.
Zasilanie tego ustrojstwa puściłem bezpośrednio z akumulatora.
Nie uruchomi Ci się jak kręcisz, a masz słabszy akumulator.
Miałem dziwne objawy pod koniec lata, ale okazało się, że padł regulator i nie doładowuje. Wtedy włączenie trwało dłużej. Po wymianie regulatora działa bardzo dobrze.
Podpiąłem pod to (na przekaźnikach bo w te wbudowane wierzę średnio) światła, gniazdo zapalniczki, dodatkowe sygnały i mam zamiar manetki.
Wierzę Ci na słowo , nie znam się na tym :?Pretor pisze:Grzesiu nie ma ingerencji w elektronikę motocykla.
Wszystko dajemy bezpośrednio z akku. Komputer nie będzie niczym obciążony.
Zresztą wg schematów z Turatecha:):):)
Na studiach mieliśmy złotą myśl na zajęciach z elektrotechniki :
" nie rób z prądem nie udolnie bo cię kiedyś prąd pierdolnie "
a że jak na złość laboratorium było w poniedziałek rano ( prosto po weekendzie ) to był generalny zakaz dotykania czegokolwiek

i tak zostało do dziś

Podróżuje się nie po to , aby dotrzeć do celu, ale po to , żeby być w podróży .
Jak tam Grzesiu u Ciebie z tymi halopakami od BiEmDablju;)
Mi się udało zakupić zestaw Turatecha xenon+przeciwmgielne od Giemziorka.
Dodatkowo zasadziłem xenona do świateł mijania. Kilka patentów i pstryczki.
Dodam, że komputer zasygnalizował zmianę żarówki ale po chwili kontrolka zgasła i już się nie zapala. Jednym słowem przyjął przeszczep.
Boczny xenon i przeciwmgielne zasilane oddzielną instalacją wzbudzaną przez światła mijania i drogowe.
Tak więc obecnie mam wielką elektrownie.
Dodam, że komputer zasygnalizował zmianę żarówki ale po chwili kontrolka zgasła i już się nie zapala. Jednym słowem przyjął przeszczep.
Boczny xenon i przeciwmgielne zasilane oddzielną instalacją wzbudzaną przez światła mijania i drogowe.
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
No to pięknie , masz teraz naprawdę niezłą elektrownię ...Pretor pisze:Jak tam Grzesiu u Ciebie z tymi halopakami od BiEmDablju;)

Jak oceniasz xenona w światłach mijania ? Chłopaki mnie namawiają ale boję się oślepiania . Jaki zestaw zakupiłeś ?
Trudno ocenić bo moto w garażu. Praktyka dopiero pewnie na wiosnę.
Ja kupiłem żarnik 5000K czyli najbardziej zbliżony do normalności. Białe światło bez niebieskiego odcienia. Mam nadzieję, że oślepiać nie będę.
Kupiłem to:
http://allegro.pl/item499163490_super_p ... cykli.html
Ja kupiłem żarnik 5000K czyli najbardziej zbliżony do normalności. Białe światło bez niebieskiego odcienia. Mam nadzieję, że oślepiać nie będę.
Kupiłem to:
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
Dzięki za namiary , podziałam coś po Nowy Roku , teraz mam urwanie głowyPretor pisze:Trudno ocenić bo moto w garażu. Praktyka dopiero pewnie na wiosnę.
Kupiłem to:
witam
od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Varadero 125 i chciałem się dowiedzieć czy to tego typu żarówek jakie mam (zdjęcie poniżej) mogę założyć żarówki xenonowe pozrawiam

[/list]
od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Varadero 125 i chciałem się dowiedzieć czy to tego typu żarówek jakie mam (zdjęcie poniżej) mogę założyć żarówki xenonowe pozrawiam

[/list]
Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak