pompa paliwa
pompa chyba pada ?
jakie sa oznaki padającej pompy ? u mnie przy odpalaniu motoru zapala się F1 na moment i gaśnie w tym momencie rozrusznik.... i dupa kręci kręci i nic po jakimś czasie 10-20 sek kręcenia F1 zapala sie ponownie gaśnie i motor odpala ....? czy zimny czy ciepły robi mi to coraz częściej ... napiszcie co i jak ..... moje Viaderko to 2004 wtrysk
rumun pisze:Zimny ale były Twój ma przebiegi a Braff mówił ,że też się u niego tak dzieje ?....
Moż akumulatorma ma za małe napięcie

U mnie w stary viaderze nic takiego się nie działo , akumulator doładowywałem średnio co dwa tygodnie a pierwszą oznaką osłabiongo akumulatora było wyłączanie grzanych manetek podczas jazdy

pompa do regeneracji .
Standardowe objawy...
W LARSON'ie sa "zapisy" na nowy komplet styków. Cena 60 zł.
http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&n ... 0naprawcze
Poszukaj , zamow , czekaj. Sprawa polega na wlutowaniu JEDNEGO kabelka po uprzednim jego wylutowaniu ze starej pompy.
Po raz kolejny dziwie się podziałowi na dwa kluby Varadero...posty i odpowiedzi sie powtarzaja...Ci sami ludzie czesto pod innymi nickami...
Coz ...to chyba my Polacy mamy skłonnosc do sztucznych podziałów
Standardowe objawy...
W LARSON'ie sa "zapisy" na nowy komplet styków. Cena 60 zł.
http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&n ... 0naprawcze
Poszukaj , zamow , czekaj. Sprawa polega na wlutowaniu JEDNEGO kabelka po uprzednim jego wylutowaniu ze starej pompy.
Po raz kolejny dziwie się podziałowi na dwa kluby Varadero...posty i odpowiedzi sie powtarzaja...Ci sami ludzie czesto pod innymi nickami...
Coz ...to chyba my Polacy mamy skłonnosc do sztucznych podziałów
Królowa jest tylko jedna - XRV-750
Masz rację Adaśko,przeczytałem Twoją odpowiedź już po weryfikacji pompy ale dziękuję bardzo za odpowiedź:D.Właśnie wróciłem z garażyku
bo nie wytrzymałem i musiałem sprawdzić to ustrojstwo.Styki wypalone konkretnie.Zdjąłem pokrywkę styków,uruchomiłem silnik,pochodził chwilę i znowu ten sam objaw co opisałem wcześniej czyli brak paliwa,a styki ani drgną.Pomogłem stykom palcem,zaiskrzyło,paliwko poszło i zaczął normalnie gadać.
Zastanawiam się tylko dlaczego w trasie mi się to nie przytrafiało,ale i całe szczęście bo w sierpniu sobie do Bułgarii pojechaliśmy.

Zastanawiam się tylko dlaczego w trasie mi się to nie przytrafiało,ale i całe szczęście bo w sierpniu sobie do Bułgarii pojechaliśmy.

Ostatnio zmieniony pn paź 19, 2009 10:09 pm przez BART, łącznie zmieniany 1 raz.