Regulacja luzów zaworowych.
- damian
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: varadero 125 xl
- Rocznik: 2001
Re: Regulacja luzów zaworowych.
Jest zupełnie inaczej. W małym viaderku są zwykłe dźwigienki itd. Ale zauważyłem, że oprócz znaków na kole zamachowym są znaki na kole napędowym wałka rozrządu. Nie zwróciłem uwagi czy takowe są w 125 bo instrukcja w ogóle o tym nie wspomina. Ale te znaki są raczej potrzebne jak byśmy zdejmowali wałek albo wymieniali łańcuszek. Tak mi się wydaje ale może i nie.
- Marcin
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Hooonda
- Model: XL 125 V
- Rocznik: 2008
Coś słabo czytacie te serwisówki 
Znaki na wałku rozrządu oczywiście mają znaczenie, po nich wiadomo który to cykl pracy silnika.

//popraw proszę grafikę - wrzuć np. na fotosik.pl

Znaki na wałku rozrządu oczywiście mają znaczenie, po nich wiadomo który to cykl pracy silnika.

//popraw proszę grafikę - wrzuć np. na fotosik.pl
- płock1964
- Sympatyk Weteran
- Marka motocykla: Varadero + Pannonia
- Model: sd1
- Rocznik: 1999
W dużym regulacja polega na wymianie płytki, a do tego trzeba zdjąć wałki, a żeby je zamontować, potrzebne są znaki.damian pisze:Jest zupełnie inaczej. W małym viaderku są zwykłe dźwigienki itd. Ale zauważyłem, że oprócz znaków na kole zamachowym są znaki na kole napędowym wałka rozrządu. Nie zwróciłem uwagi czy takowe są w 125 bo instrukcja w ogóle o tym nie wspomina. Ale te znaki są raczej potrzebne jak byśmy zdejmowali wałek albo wymieniali łańcuszek. Tak mi się wydaje ale może i nie.
Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Szerokości.
- damian
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: varadero 125 xl
- Rocznik: 2001
Wszystko co tam opisane jest w rozdziale 3-7 u mnie str 50. jest tylko o znakach rt i ft