spalanie wiadra
WITOJCIE.Koledzy ja jeżdżę Viderkiem 99 wiec gażnik ale nigdy nie zszedłem po niżej 7na/ 100km.ale wczasy plus plecaczek plus spóznienie to wyszło spalanie 14 na 100km. więc na codzień mam 8.5na 100km.pali pięknie żadnych stszałów z wydechu czy dławienia się.Nie wiem czy to normalne ale tak mam od trzech lat jak nim jeżdzę.
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
Różni ludzi różnie rozumieją spokojny styl jazdy.Jeden będzie głaskał gaz i przerzucał biegi przy 3,5tyś. obr/min a drugi spokojnie będzie wykręcał na full otwartej manecie ale tylko do 4tyś, druga sprawa jedni mieszkają w Warszawie i żeby gdziekolwiek wyjechać muszę miasto przejechać a inni mieszkają (jak ja np.) w Żywcu gdzie w największym korku stoi się 15 minut i jest to tylko na jednej ulicy którą można ominąć. Poprzedniemu właścicielowi moje Viaderko paliło w okolicach 7-8L a jeździł raczej normalnie a nie emerycko, a synchro było z dupy.
Ja teraz zmienie filtr, zrobię synchro i zobaczymy czy będzie jakiś spektakularny wynik.
Ja teraz zmienie filtr, zrobię synchro i zobaczymy czy będzie jakiś spektakularny wynik.
Na zlocie w Kłaninie to po sobotniej przejażdżce (gdzie większość była na II gazie
i prędkości nie były zbyt duże) spalił 4,6l. A że miałem motór krótko uznałem to za normalne. Niestety wkrótce okazało się, że tak nie jest. Już nigdy nie zeszłem do spalania na takim poziomie
. Średnie spalanie wiadra u mnie to 6,5l, a przy dzidowaniu to i 9. Ale 14 to chyba lekka przesada i trza coś zestroić.

-
- Stały bywalec - trochę wymiata
Jak na mastodonta o prawie 300kg masy i 1000ccm pojemności to rewelacja.JAQB pisze:Na zlocie w Kłaninie to po sobotniej przejażdżce (gdzie większość była na II gaziei prędkości nie były zbyt duże) spalił 4,6l. A że miałem motór krótko uznałem to za normalne. Niestety wkrótce okazało się, że tak nie jest. Już nigdy nie zeszłem do spalania na takim poziomie
. Średnie spalanie wiadra u mnie to 6,5l, a przy dzidowaniu to i 9. Ale 14 to chyba lekka przesada i trza coś zestroić.
nie wiem o czym piszesz, chyba w innym Kłaninie byłeś :roll:JAQB pisze:Na zlocie w Kłaninie to po sobotniej przejażdżce (gdzie większość była na II gazie...

ja pamiętam, że po uroczystej kolacji z symboliczną lampką wina, ciastku, kawusi i krótkim występie kulturalno-rozrywkowym, wszyscy o 9 rozeszli się do pokojów na spoczynek, tak aby na sobotnią przejażdżkę wstać świerzym i wypoczętym
zresztą tak jest na każdym zlocie :roll: 8)
a w temacie spalania to gaźnikowe z '01 nie przekraczało 10 l na autostradach, a normalnie ok 7 l.
nieaktualne
-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
Trzeba bylo jechac z nami do Turcji ;-) Na autostradzie rezerwal zapalala se zawsze po 150-170km ;-) oczywiscie mowa o sd01 z 2003r. :PPrzemek pisze: a w temacie spalania to gaźnikowe z '01 nie przekraczało 10 l na autostradach, a normalnie ok 7 l.
Aha i dodam ze gazu nie odkrecalem w ogole... i na tempomacie ;-)
-
- Rekrut
- Imię: Marian
- Marka motocykla: Honda
- Model: Sd01
- Rocznik: 2001
Re:
Odgrzeje kotleta wrocilem z bieszczad wiadro mam od ponad 2 miesiecy,jechalem sam zaladowany srednia predkosc miedzy 90 a 120 km/h . Na prostej 160 i lepiej, na baku zrobilem rowne 402 km do tankowania - zmiescilo sie 24 litry mysle ze przy spokojnej jezdzie bylbym wstanie zejsc do 5,5 moze troszke mniej. viadro 2001 r. wynik dla mnie bardzo dobry kolega ktory ze mna jechal 1,5 litra wiecej pociagnal.
- LukasW
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Łukasz
- Model: Varadero
- Rocznik: 2003
Re: spalanie wiadra
sd 02 4,6-5,1 L/100 km z kufrem centralnym i torbą na siedzeniu , przetestowany ostatnio Mazury , Bieszczady , Tatry na odcinku 2500 km.
ps. Gs 1150 na tej samej trasie i tej samej prędkości przelotowej spalił średnio 1-1,5 więcej
ps. Gs 1150 na tej samej trasie i tej samej prędkości przelotowej spalił średnio 1-1,5 więcej

- ropa2
- Imię: Roman
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: FJR
- Rocznik: 2008
Musiałeś naprawdę delikatnie jechać, spalanie na trasie do 120km/h schodze do 5,3l , wychodzi na to że naprawdę sporo zależy od maszyny i kierownikaLukasW pisze:sd 02 4,6-5,1 L/100 km z kufrem centralnym i torbą na siedzeniu , przetestowany ostatnio Mazury , Bieszczady , Tatry na odcinku 2500 km.

- LukasW
Miejscami 180
Gs miał ciężko mi na tyłku się trzymać.
Motocykl po regulacjach wymianie uszczelek wydechów , filtrów, wszystkie części ASO Honda.

Motocykl po regulacjach wymianie uszczelek wydechów , filtrów, wszystkie części ASO Honda.
- LukasW
Sam jesteś świstak