Na moim jest naklejka żeby nie rozbierać bo gaz.Tyle że mój ma regulację odbicia.Może te starsze można rozbierać,tak wynika z filmu.
A dla tych coby chcieli sprężynę wyciągać,znaki robić na górnym i dolnym uchu.NIE KRĘCIĆ sztycą bo olej wycieka.
Utwardzenie tylnego zawieszenia w SD01
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
Re: Utwardzenie tylnego zawieszenia w SD01
Ja własnie w czwartek jadę po amor po regeneracji i wymianie oleju. To jest zwykły olejak przynajmniej w SD-01
-
- Rekrut
- Imię: Jarosław
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2003
No to chyba podejdę do tematu. Pierwsza edycja SD02 ma jeszcze stary model amortyzatora. Dam znać, jak poszło.

-
U mnie tez jest gaz. Gość się poprawił. I dzwonił ze to olejowo gazowy.
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Jest olejowo-gaowy przynajmniej w starej Afryce podchodziłem kiedyś do tematu w AT i poległem :
-rozebrać to nie problem
- nie mogłem kupić nowych uszczelniaczy może dziś było by łatwiej
- nie ma dedykowanego zaworu aby go napompować mus by coś wstawić bez ciśnienia olej się zagotuje wewnątrz.
-rozebrać to nie problem
- nie mogłem kupić nowych uszczelniaczy może dziś było by łatwiej
- nie ma dedykowanego zaworu aby go napompować mus by coś wstawić bez ciśnienia olej się zagotuje wewnątrz.
A w sercu zawsze XL600V 

-
Ja dałem za regenerację 250zł. Olej w środku był jak gnojówka. W mechanizmie napięcia sprężyny był ładny ale tez został wymieniony. Gaz dobity 8bar. Przy okazji sprężyna została poddana obróbce i wydłużeniu o 15mm przy zachowaniu fabrycznych parametrów(60zl) teraz muszę jeszcze kupić opaski nierdzewne żeby założyć osłonę amortyzatora z fiata doblo i montaż. Mam nadzieje ze będzie dobrze.
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Przy regeneracji wymieniłeś uszczelnienia,dasz adres?Baza pisze:Ja dałem za regenerację 250zł. Olej w środku był jak gnojówka. W mechanizmie napięcia sprężyny był ładny ale tez został wymieniony. Gaz dobity 8bar. Przy okazji sprężyna została poddana obróbce i wydłużeniu o 15mm przy zachowaniu fabrycznych parametrów(60zl) teraz muszę jeszcze kupić opaski nierdzewne żeby założyć osłonę amortyzatora z fiata doblo i montaż. Mam nadzieje ze będzie dobrze.
Mój amor się obsrał-olej wyciekł.