Wstępne planowanie wkoło VIMu
1. Do Edirne jadąc wariantem szybszym pierwszy nocleg w okolicach Belgradu około 680 km ( już to dwa razy ćwiczyłem ) , drugi dzień do Edirne około 700 km .Pretor pisze:Brzmi ok.
1. Ile jest km od Ciebie do Edirne? Założyłeś, że dojedziemy tam w 2 dni.
2. Ile jest z Istambułu do Ankary?
2. Z Istanbułu do Ankary około 400 km , cały czas autostrada
Podróżuje się nie po to , aby dotrzeć do celu, ale po to , żeby być w podróży .
Konrad nic się nie martw , asfaltKonrad pisze:Jak będę miał czas to też jadę, po prostu ciężko mi jest Turcję bez walki odpuścić. Tylko jedno pytanie, czy w planach są szutry czy podróżujemy drogami utwardzonymi? Ok czas to 14 dni a dystans?

Dystans około 7000 km , 16 dni
Bez problemu możemy trasę zmodyfikować na krótszą .
Nikt z nas nie doceniał wielkości i atrakcyjności kraju .
Sam w swojej niewiedzy chciałem w dwa tygodnie zaliczyć Turcję , Syrię , Jordanię - chyba samolotem

Objazd Turcji wkoło to 3 tygodnie jak drut :shock:
Nie szkoda Wam tracić możliwości zobaczenia kraju równie ciekawego bądź bogatszego w zabytki niż Grecja ? Nawet małego wycinka , np. wybrzeża Morza Egejskiego ?Przemek pisze:Trasa wygląda naprawdę fajnie ale jak dla mnie za duży hardzior. Z Gdańska to jeszcze + 1600 km.
Dla nas celem jest sama trasa tam i z powrotem.
Do Rumunii , na Ukrainę czy Mołdawię można wyskoczyć na weekend majowy lub Boże Ciało ale do Turcji to już wyprawa .
-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
Ja wlasnie wychodze z zalozenia takiego jak Grzegorz:)
Jadac tam chcialbym jak najwiecej zobaczyc i zwiedzic... a nie poznac dokladnie caly hotel.... nigdy nie bylem za wycieczkami hotelowymi...
Jestem jak najbardziej za 16 dniowa wycieczka... Trasy przelotowe tez mi pasuja i nie powinny sprawic problemu.
Moj glos na trase Grzegorza: Jestem na TAK
Jadac tam chcialbym jak najwiecej zobaczyc i zwiedzic... a nie poznac dokladnie caly hotel.... nigdy nie bylem za wycieczkami hotelowymi...
Jestem jak najbardziej za 16 dniowa wycieczka... Trasy przelotowe tez mi pasuja i nie powinny sprawic problemu.
Moj glos na trase Grzegorza: Jestem na TAK

Tak jak napisałem, wymyślona przez Ciebie trasa jest bardzo ciekawa i pewnie nie szybko da się w te rejony ponownie zawitać. Ale muszę być realistą. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z założeniami, Ewa pojedzie na swojej maszynie i na pewno nie da rady pokonywać takich odległości. Planujemy spokojną podróż, zwiedzimy zachodnie wybrzeże Morza Czarnego, a jeśli pokonamy trasę dojazdową szybciej to zwiedzimy też kawałek Turcji.Grzesiek pisze:Nie szkoda Wam tracić możliwości zobaczenia kraju równie ciekawego bądź bogatszego w zabytki niż Grecja ? Nawet małego wycinka , np. wybrzeża Morza Egejskiego ?Przemek pisze:Trasa wygląda naprawdę fajnie ale jak dla mnie za duży hardzior. Z Gdańska to jeszcze + 1600 km.
Dla nas celem jest sama trasa tam i z powrotem.
Do Rumunii , na Ukrainę czy Mołdawię można wyskoczyć na weekend majowy lub Boże Ciało ale do Turcji to już wyprawa .
nieaktualne
No powiem szczerze duuuże wyzwanie dla Ewy , pogratulowaćPrzemek pisze:
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z założeniami, Ewa pojedzie na swojej maszynie i na pewno nie da rady pokonywać takich odległości. Planujemy spokojną podróż, zwiedzimy zachodnie wybrzeże Morza Czarnego, a jeśli pokonamy trasę dojazdową szybciej to zwiedzimy też kawałek Turcji.

Bez objazdu Turcji to i tak wpierony kilometrów , nie dziwię się
po chwilowej szpitalnej nieobecnosci odrabiam zaleglosci w plnowanych trasach i dojazdach do Turcji i na VIM. Jest kolorowo i duze urozmaicenie. Fajnie. Zeby podlaczyc sie do paru grupek .. zaczynam kombinowac "azotowy dopalacz" zeby szybko przemiesczac sie miedzy Rumunem a Grekiem czy Turkiem w Kapadocji 

Pozdrawiam Wojtek
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!