Chłodnica SD02 - problem z doborem
- Robinho
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Robert
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero xl
- Rocznik: 2006
Chłodnica SD02 - problem z doborem
Potrzebuję kupić chłodnicę( strona lewa ) do mojego Viadra 1000 rok 2006. Czy będzie pasowała chłodnica z VTR 1000?
-
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Re: Poradźcie proszę
Do Varadero podchodzi chłodnica 19060-MBT-C41 http://www.cmsnl.com/products/radiator- ... 6gTg6LQhAYa do VTR 100 19060-MBB-D61 http://www.cmsnl.com/products/19060-mbb ... 6gTX6LQhAY, na to wychodzi, że nie będzie pasować.Robinho pisze:Potrzebuję kupić chłodnicę( strona lewa ) do mojego Viadra 1000 rok 2006. Czy będzie pasowała chłodnica z VTR 1000?
- Robinho
- Imię: Robert
- Model: Varadero xl
- Rocznik: 2006
Dzięki
Myślałem jeszcze o VFR, ale też nic z tego 

-
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Z tego co wyczytałem to Varaderowska chłodnic jest tylko stosowana w VaraderoRobinho pisze:DziękiMyślałem jeszcze o VFR, ale też nic z tego

-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Michał
- Marka motocykla: YAMAHA
- Model: TENERE
- Rocznik: 1994
Odświeżę trochę temat. Z racji wieku oraz tego, że ktoś kiedyś zaaplikował w układ chłodniczy mojego Varadero (2001r.) jakiś lepik, potrzebuje wymienić lewą chłodnicę. Niestety rynek wtórny praktycznie nie ma nic do zaoferowania a nowe kosztują majątek. Czy ktoś ma pomysł do czego można przeszczepić chłodnicę do Varadero SD01? Sprawdzałem chłodnice od VTR (są łatwiej dostępne) jednak mają one wyjście z chłodnicy na 2 przewody a w Varadero jest jedno wyjście z lewej chłodnicy. Może ktoś przeszczepiał chłodnice np. z jakiegoś motocykla crossowego (nieduże wymiary chłodnic) lub czegokolwiek innego ?
- james
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Może warto poszukać firmę, która zajmuje się regeneracją chłodnic motocyklowych?
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Michał
- Marka motocykla: YAMAHA
- Model: TENERE
- Rocznik: 1994
Re: Chłodnica SD02 - problem z doborem
raz już tą chłodnicę łatałem a pękła znowu blisko poprzedniego spawu. Aluminium jest już na tyle cienkie, że nie bardzo da się pospawać nową dziurę. Poza tym ten lepik, który ktoś kiedyś wlał, spowodował, że nie wszystkie sekcje są drożne. Obecnie fachowiec ma mi wyciąć niedrożną i pękniętą sekcję ale nie wiadomo czy to zda egzamin, więc chce znaleźć na wszelki wypadek jakiś zamiennik, który da się łatwo przystosować do Varadero.