Mam problem z moim motocyklem, Honda Varadero z rocznika 2005. Otóż od jakiegoś czasu słychać szum przy dodawaniu gazu na biegu. Tzn. problem NIE występuje podczas odpuszczenia gazu (hamowanie silnikiem), po wciśnięciu sprzęgła (nawet na wyższych obrotach) oraz na biegu jałowym.
Problem pierwszy raz pojawił się jakieś 4 tys. km temu ale był na tyle cichy że zignorowałem go zupełnie, choć nie uszedł mojej uwadze. Teraz po powrocie z dłuższej trasy (około 3800km) motocykl już dość głośno hałasuje. Szczególnie mylący jest fakt że szum znika przy hamowaniu silnikiem oraz nie występuje na luzie i przy wciśniętym sprzęgle.
Dodatkową kwestią (choć nie wiem czy związaną z tym problemem) jest to że motocykl dość agresywnie reaguje na dodanie gazu - tzn. pomijając jego moc to samo przyspieszanie rozpoczyna się od szarpnięcia, szczególnie przy niższych obrotach. Łańcuch jest dobrze naciągnięty i regularnie smarowany.
Jeśli ktoś z Was już spotkał się z tego typu problemem będę wdzięczny za podpowiedź od czego zacząć

Z góry dziękuję za pomoc!