Jakie macie hamulce tylne , chodzi mi czy heble ,czy raczej takie sobie . Jestem po wymianie tarczy i klocków ,ale szału nie ma .

Po pierwsze- musi się dotrzeć.666mlipton666 pisze:Cześć !
Jakie macie hamulce tylne , chodzi mi czy heble ,czy raczej takie sobie . Jestem po wymianie tarczy i klocków ,ale szału nie ma .
Dawno było, ale kpl. org. ok 1500666mlipton666 pisze:Już się dotarły a przewody faktycznie mam gumowe. Mówisz przewody teflonowe? Jaki koszt ?
A pamiętasz co i w jakiej ilości dokładnie zamawiałeś? Wymieniałeś wszystkie przewody w układzie, czy tylko od hamulca tylnego?płock1964 pisze:Dawno było, ale kpl. org. ok 1500666mlipton666 pisze:Już się dotarły a przewody faktycznie mam gumowe. Mówisz przewody teflonowe? Jaki koszt ?
Na południu jest firma, która ma skręcane złączki i przewód na metry:
https://lantis.pl/index.php?action=prze ... =n&limit=3
Mam takie i chwalę. Ale nie mają homologacji.
Nie ma szans, żebym po dziesięciu latach pamiętał takie szczegóły.zalmen3 pisze:A pamiętasz co i w jakiej ilości dokładnie zamawiałeś? Wymieniałeś wszystkie przewody w układzie, czy tylko od hamulca tylnego?płock1964 pisze:Dawno było, ale kpl. org. ok 1500666mlipton666 pisze:Już się dotarły a przewody faktycznie mam gumowe. Mówisz przewody teflonowe? Jaki koszt ?
Na południu jest firma, która ma skręcane złączki i przewód na metry:
https://lantis.pl/index.php?action=prze ... =n&limit=3
Mam takie i chwalę. Ale nie mają homologacji.
Tak, tak... Wiem jak to się robi, jednak po to jest forum żeby zapytać czy ktoś już te drzwi wcześniej wyważyłpłock1964 pisze:
Nie ma szans, żebym po dziesięciu latach pamiętał takie szczegóły.
Karteczka, w każdym węźle zapisujesz liczbę i kąty końcówek, mierzysz cm krawieckim długości przewodów i masz.
Też zapisuję. I mam tak: 09.2011 - wymiana przewodów hamulcowych kpl.zalmen3 pisze:Tak, tak... Wiem jak to się robi, jednak po to jest forum żeby zapytać czy ktoś już te drzwi wcześniej wyważyłpłock1964 pisze:
Nie ma szans, żebym po dziesięciu latach pamiętał takie szczegóły.
Karteczka, w każdym węźle zapisujesz liczbę i kąty końcówek, mierzysz cm krawieckim długości przewodów i masz.Ja na ten przykład, wszystko co robię w Varadero zapisuję w "dzienniku pokładowym" i jak ktoś potem pyta, to sobie czytam co tam nawywijałem i odpowiadam. Oczywiście nie śmiem wymagać tego od innych, dlatego wdzięcznym jest za odpowiedź