filtr powietrza
- Gregory840
- Uczy się jeździć
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero XL 125
- Rocznik: 2001
- Kontakt:
Re: filtr powietrza

- michalwnuk4
- Sympatyk Weteran
- Imię: michal
- Marka motocykla: honda
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2004
wezyk nr 10 tak jak na rysunku z przodu airboxa do prawego tylu airboxa,co robi niewiem ale musi byc wetkniety w obie koncowki bo gaznik syf zasysa
- Gregory840
- Uczy się jeździć
- Model: Varadero XL 125
- Kontakt:
Po ponownym zajrzeniu pod bak okazało się, że jednak gruby wężyk od airboxa jest na miejscu. Pomyliłem go z (jak się okazało) aż dwoma innymi wężykami, które w tamtych rejonach się plączą: nr 10 i 23.
Doszliśmy (z doświadczonym kolegą motocyklistą), że jeden z nich jest wciśnięty na wystający od spodu baku krótki przewód. Natomiast drugi... hm... nie udało mu się znaleźć przeznaczenia. Góra/początek skierowany jak na obrazku ku górze, potem łączy się razem z tym drugim przewodem i oba już jako jeden wężyk kończą się pod motocyklem...

Doszliśmy (z doświadczonym kolegą motocyklistą), że jeden z nich jest wciśnięty na wystający od spodu baku krótki przewód. Natomiast drugi... hm... nie udało mu się znaleźć przeznaczenia. Góra/początek skierowany jak na obrazku ku górze, potem łączy się razem z tym drugim przewodem i oba już jako jeden wężyk kończą się pod motocyklem...

- damian
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Model: varadero 125 xl
Króciec pod zbiornikiem to odpowietrzenie. Może być "gołe", bez żadnych wężyków. Te 10 i 23 oraz trójnik 1 wyglądają jak podłączenie gaźników. Pomiędzy 24 i 3 ja mam wpięty filtr paliwa. Tak to przynajmniej wygląda, nie mogę Ci tego sprawdzić bo jestem poza domem.
- zurek
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Artur
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2008
Podepnę się pod temat mam takie pytanie czy przed wymianą filtra powietrza trzeba go nasączyć specjalnym olejem, czy składać na sucho? Dopiszę, że mam Varadero 125 z 2008r. Pytam ponieważ filtr, który zdemontowałem wydaje się lekko tlusty
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Nie wiem jak w małym Viadrze jest. Jeśli zwykły papierowy to nic się nie robi -wymienia, jeśli można go prać to się pierze i nasącza olejem do filtrów.
- zurek
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Artur
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2008
W małym Varadero jest kompletny pakiet z filtrem papierowym, nie jest to wkład gąbkowy, w takim wypadku serdeczne dzięki za wyjaśnienie