Schemat do varadero 1000xl sd02

Tematy dotyczące problemów z elektryka i elektroniką.
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Fido28
Dzień dobry jestem tu nowy.
Imię: Artur
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000xl sd02
Rocznik: 2003

Schemat do varadero 1000xl sd02

#1 Post autor: Fido28 »

Mój pierwszy post poza powitalnym. Czytałem już tutaj trochę na temat hiss, ale sporo jest bez odpowiedzi więc zapytam bo może coś od tego czasu się zmieniło. Problem mam z elektryką. Oczywiście chodzi o immobilizer. Wkładałem rękę za stacyjkę i pogmerałem przy kablach u dołu stacyjki to zatrybił i FI gasła, załączało wówczas pompę paliwową i było Oki. Niedawno już nawet te zabiegi nie pomogły. Moto wróciło na lawecie, ale na szczęście nie było daleko. Tak, wiem o antenie, uszkodzonych kablach, awaryjnym wyłączniku... pierwsze pytanie czy ktoś we Wrocławiu wyłącza to chujostwo? Znalazłem gościa na Śląsku tylko trzeba mu moduł podesłać. Pytanie drugie. czy ma ktoś z Was schemat instalacji elektrycznej do sd02.( 2003r) ?
Zdecydowanie ułatwiłby robotę.

Fido28

Re: Schemat do varadero 1000xl sd02

#2 Post autor: Fido28 »

...I cisza.. ok. Nie czekając na odpowiedź podmieniłem his i nic się nie zmieniło. Mam dwa kluczyki z czego jedna jest kopią drugiego. Próbowałem dwoma i dalej to samo. FI świeci, kontrolka na wskaźniku prędkości od his świeci światłem ciągłym. Za cholerę nie wiem co może być. Na wszelki wypadek zamówiłem używany na razie czujnik prędkości wału/wałka. Moje pytanie jest takie w którym miejscu jest zabudowany i gdzie jest wtyczka od niego? Spróbuję podłączyć go na zewnątrz i zobaczyć czy coś się zadzieje. Macie jakieś inne sugestie, bo u mnie metoda pstrykania przełączania, przykręcania wałem nie działa.

Fido28

#3 Post autor: Fido28 »

Czy jest we Wrocławiu warsztat który programowo wycina hiss-a?

Awatar użytkownika
franek
Udaje motocyklistę
Imię: Boguś
Marka motocykla: Suzuki
Model: V-Strom 650
Rocznik: 2021

#4 Post autor: franek »

A szukałeś serwisówki do swojego modelu tu: viewforum.php?f=85
Ew. do innego, wiele rzeczy powinno być podobnych
Honda Varadero 125 2003 r. -> Suzuki V-Strom 650

Fido28

#5 Post autor: Fido28 »

Zanim napisałem czego szukam to przekopałem tutaj chyba wszystko. W internecie też szukam i jeśli jest to do sd01. Piszą w tytule SD02 ale po ściągnięciu na kompa i otwarciu ukazuje się wiadro na gaźnikach. Tych instrukcji mam chyba ze trzy i żadna do mojego. Gość z serwisu hondy mówił, że instalacja elektryczna pomiędzy modelami niezncznie się różni. Z vin wychodzi że mam XL1000V3. Oczywiście nie omieszkałem zapytać o schemat. Zaśpiewał mi 120pln ( tylko za jedną kartkę-czyli schemat).Z jednej strony rozumiem gościa...
Wiesz, zdaje sobie sprawę że wiele rzeczy pasuje ale nie jestem biegły po tym, bo nie znam modelu na tyle żeby wyłapać różnicę, a schemat to schemat. Jest czarno na białym jesli jest odpowiedni i wtedy można sprawdzić przewód po przewodzie.Bez zgadywania.

Fido28

#6 Post autor: Fido28 »

Piszę najwyraźniej sam ze sobą no ale okej. Sprawdziłem dziś stacyjkę.Odkręciłem dwie śrubki na torx, zdjąłem zaślepkę i sprawdziłem te pięć kabli( trzy czerwono-białe i chyba niebiesko biały. Dwa czerwone są zmostkowane). Luty ok, przewody przestukane miernikiem i też są okej.

Edit: problem rozwiązany. Hiss działa.
Można zamknąć temat.

Kondziu81
Imię: Konrad
Marka motocykla: Varadero 1000
Model: Honda
Rocznik: 2006

#7 Post autor: Kondziu81 »

I co dokładnie było przyczyną

ODPOWIEDZ