Nr VIN
Nr VIN
We wszystkich dokumentach jakie dostałe od poprzedniego właściciela do mojego Viadereczka podany jest rok produkcji 2003, lecz od tego roku była zmiana modelu (wtrysk, 6 bieg, nowe owiewki itd.) - mój tego wszystkiego nie ma (tzn. jak jest z wtryskiem to nie wiem - ale raczej nie. Mój nr VIN to VTMSD02A02Exxxxxx - czy jest ktoś zorientowany czy mój model to SD01 czy SD02 - z góry dziękuję za pomoc.
Rok 2003 był rokiem przejściowym. Spotyka się modele zarówno z gaźnikiem jak i z wtryskiem. Nie było modeli z ABSem. Ten wszedł w 2004 roku.
Też mi się wydaje że SD02 to nowsza obowiązująca wersja. Ale ... różnie bywa.
W najgorszym wypadku masz papiery od nowszego modelu a budę od starego. Trochę to raczej dziwne bo od wielu lat nie ma opłat celnych na motocykle więc tego typu manipulacje są zbędne i nieopłacalne.
Nawet jeśli tak masz to żaden problem. Jeździj sobie i tyle. Gorzej przy sprzedaży
:?
Ja radzę zadzwonić do autoryzowanego dealera i zapytać o problem. Oni mają fachową lekturę.
Też mi się wydaje że SD02 to nowsza obowiązująca wersja. Ale ... różnie bywa.
W najgorszym wypadku masz papiery od nowszego modelu a budę od starego. Trochę to raczej dziwne bo od wielu lat nie ma opłat celnych na motocykle więc tego typu manipulacje są zbędne i nieopłacalne.
Nawet jeśli tak masz to żaden problem. Jeździj sobie i tyle. Gorzej przy sprzedaży
Ja radzę zadzwonić do autoryzowanego dealera i zapytać o problem. Oni mają fachową lekturę.
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
Raczej nic nie było kombinowane, bo kupiłem moto z podwórka od gościa w Irlandii, bez pośredników.
Czy każdy model na wtrysku miał 6-cio stopniową skrzynię???
Nie robie z tego problemu, tylko zastanawiam się części do jakiego modelu mam ewentualnie kupować???
Widzę SD01 a pisze na nim SD02.
W każdym razie dzięki za pomoc.
Czy każdy model na wtrysku miał 6-cio stopniową skrzynię???
Nie robie z tego problemu, tylko zastanawiam się części do jakiego modelu mam ewentualnie kupować???
Widzę SD01 a pisze na nim SD02.
W każdym razie dzięki za pomoc.

- zalmen3
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Panowie, a nie bylo czasem tak, ze SD02 wprowadzono jeszcze zanim wszedl wtrysk? Cos mi sie wydaje, ze gdzies czytalem, ze w SD02 usunieto tzw. wady wieku dzieciecego SD01 (tylny amortyzator, okresowe problemy z rozrzadem itp.), natomiast zmiana z gaznikow na wtrysk zostala oznaczona w kodzie ramy litera B po SD02, i tak SD02 gaznikowe maja:
VTMSD02Axxxxxxxxx
natomiast wersje na wtrysku:
VTMSD02Bxxxxxxxxx
U mnie jest VTMSD02B03xxxxxxx i jest to rocznik 2003 na wtrysku.
Wydaje mi sie tez ze zmiana z SD01 na SD02 nastapila w roczniku 2001, ale nie jestem pewny.
Pozdrawiam
VTMSD02Axxxxxxxxx
VTMSD02Bxxxxxxxxx
Wydaje mi sie tez ze zmiana z SD01 na SD02 nastapila w roczniku 2001, ale nie jestem pewny.
Pozdrawiam
- moto__dawca
- Stały bywalec - trochę wymiata
- mirek
- Udaje motocyklistę
zalmen3 pisze:Panowie, a nie bylo czasem tak, ze SD02 wprowadzono jeszcze zanim wszedl wtrysk? Cos mi sie wydaje, ze gdzies czytalem, ze w SD02 usunieto tzw. wady wieku dzieciecego SD01 (tylny amortyzator, okresowe problemy z rozrzadem itp.), natomiast zmiana z gaznikow na wtrysk zostala oznaczona w kodzie ramy litera B po SD02, i tak SD02 gaznikowe maja:
VTMSD02Axxxxxxxxx
VTMSD02Bxxxxxxxxx
Pozdrawiam
A jak to sie ma do mojego Vinu?
VTMSD02C05
Wtrysk ? a moze gaznik

Pozdrawiam - mirek
Viaderko 2004
Junak 350 z wózkiem bocznym- polska tradycja
Jawa 250 po dziadku
BMW R50/2 side car
BMW R60/5 żandarm
Viaderko 2004
Junak 350 z wózkiem bocznym- polska tradycja