Strzelanie z wydechu
Strzelanie z wydechu
Mam problem z moim Varadero ,strzela z wydechu przy odpuszczaniu gazu,może Ktoś juz miał ten problem i wie jak go rozwiązać

a ja podejrzewam, że Smutek coś może wiedzieć w tej kwestii. O jego "strzelającym wydechu" krążą już legendy.

Przyczyną tego był ni mniej ni więcej tylko przestawiony zapłon.
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 3:50 pm przez Neshi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zapalony motocyklista
Moje miało przestawiony zapłon dlatego strzelało ... a raczej nap......ło 

KTM 640 RALLY MADAFAKA- W TRAKCIE ODZYSKIWANIA ŚWIETNOŚCI PO FUCK UP-ie W MOTOCHALLENGE SERWIS
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
Po naszym zlocie w Kłaninie dziś zrobiłem rundkę wokół komina i okazuje się, że i u mnie przy odpuszczeniu gazu słychać strzały
. Szczególnie jak moto ostygnie i ponownie odpalamy do jazdy...
Od doświadczonych kolegów co to może być ? Uszczelka tak, jak to wyżej opisywali inni ? Przy ilu km zmienialiście te uszczelki ?
Powiedzcie czy mówimy o elementach nr 2 z rysunku, czy może nr 15

I jeszcze co zauważyłem, że opaska ściskająca-łącząca rurę wydechową ( dobrze widoczna z prawej strony motocykla, na dole) przekręcona była tak śrubami, że waliła w centralny podnóżek (aż się rura zeszlifowała na tym fragmencie) ... Może to właśnie tu nastąpiło rozszczelnienie? Przy zimnym silniku buczy jakby spaliny uciekały gdzieś bokiem, po nagrzaniu troche ucicha
Jestem wdzięczny za techniczne porady

Od doświadczonych kolegów co to może być ? Uszczelka tak, jak to wyżej opisywali inni ? Przy ilu km zmienialiście te uszczelki ?
Powiedzcie czy mówimy o elementach nr 2 z rysunku, czy może nr 15

I jeszcze co zauważyłem, że opaska ściskająca-łącząca rurę wydechową ( dobrze widoczna z prawej strony motocykla, na dole) przekręcona była tak śrubami, że waliła w centralny podnóżek (aż się rura zeszlifowała na tym fragmencie) ... Może to właśnie tu nastąpiło rozszczelnienie? Przy zimnym silniku buczy jakby spaliny uciekały gdzieś bokiem, po nagrzaniu troche ucicha

Jestem wdzięczny za techniczne porady