filtr powietrza
filtr powietrza
Witam
Motocykl posiadam od niedawna jest to honda varadro 125 i jako ze jest zima i czas na posprawdzanie całego sprzętu zwracam się do was z prośbą aby któryś z forumowiczów podpowiedział mi gdzie znajduje się filtr powietrza o ile w ogóle taki jest z góry dzieki za odpowiedz Pozdrawiam Grzesiek
Motocykl posiadam od niedawna jest to honda varadro 125 i jako ze jest zima i czas na posprawdzanie całego sprzętu zwracam się do was z prośbą aby któryś z forumowiczów podpowiedział mi gdzie znajduje się filtr powietrza o ile w ogóle taki jest z góry dzieki za odpowiedz Pozdrawiam Grzesiek
Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak
no niestety w tej instrukcji nie wyłapałem żadnej zmianki o filtrze powietrza
ale dzięki za pomoc
a jeśli ktoś wie coś na ten temat to proszę o podpowiedź

Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
Witam,podłączyłem się do tego tematu bo chyba jestem blisko a mianowicie: w sobotę zrobiłem jakieś 100 km i co pewien czas ,oczywiście postój- bo wczasie jazdy raczej nic nie usłyszę ,wyraźnie słychaś jakby zasysanie powietrza -może tak napiszę-wlączam odkurzacz kladę dłoń na rurce zasysającej -zasłaniam/odsłaniam :shock: :shock: czy coś jest nietak z filtrem powietrza-zrobiłem od zakupu w styczniu około 400 kmi było wszystko ok.komis dał mi gwarancję na 3 miesiące-grzebać samemu czy oddać do warsztatu ? 

Hary pisze:W zbiorniku miałem około 10 litrów,gdy uniosłem zbiornik lało się jak z kranu -to chyba wężyki do wyrównania ciśnienia ?obydwa kraniki były zakręcone-jeżeli ktoś wymieniał filtr to poproszę o info.
Ja robiłem tak że zakręcałem kraniki a moto jeszcze chodził żeby wypalić paliwo z przewodów około 30-40 sekund ,zdejmowałem wężyki a następnie zbiornik

Zbiornik zdejmowałem 5 razy i tylko 2 razy udało mi się bez roclania paliwa
leje .
Po prawej stronie masz jeszcze dwa przewody od rezerwy trzeba je odpiąć i pod zbirnikiem 3 przewody odpowietrzające nie można ich pomylić bo będzie ryfa

na poczatek odkreć osłone przymocowaną od zbiornika, nastepnie dwa kraniki po prawej i po lewej stronie zbiornika (ich pozycja zakecona to dokładnie w BOK , góra i dół to otwarte), zakrecić i wypiać z nich weże (oczywiście troche paliwa jeszcze z nich zejdzie), nastepnie odkrecić zbiornik (2 śruby pod siedzeniem i dwie przy główce ramy),unieść troche zbiornik żeby była mozliwość wypiecia dwóch kolejnych weżyków które znajduja sie w cześci centralnej pod zbiornikiem,dodatkowo należy wypiąć z prawej strony (koło kranika) dwa kabelki od czujnika rezerwy... i wszystko..... mozna zdjac ostrożnie zbiornik uwazajac na zamkniete kraniki które czesto przypadkiem mozemy otworzyć ...Hary pisze:W zbiorniku miałem około 10 litrów,gdy uniosłem zbiornik lało się jak z kranu -to chyba wężyki do wyrównania ciśnienia ?obydwa kraniki były zakręcone-jeżeli ktoś wymieniał filtr to poproszę o info.
powodzenia

Dzięki za pomoc,tak zrobiłem kraniki miałem zakręcone to i tak zachaczyłem o plastyki i zalałem sobie buty(etyliną)Viktor pisze:na poczatek odkreć osłone przymocowaną od zbiornika, nastepnie dwa kraniki po prawej i po lewej stronie zbiornika (ich pozycja zakecona to dokładnie w BOK , góra i dół to otwarte), zakrecić i wypiać z nich weże (oczywiście troche paliwa jeszcze z nich zejdzie), nastepnie odkrecić zbiornik (2 śruby pod siedzeniem i dwie przy główce ramy),unieść troche zbiornik żeby była mozliwość wypiecia dwóch kolejnych weżyków które znajduja sie w cześci centralnej pod zbiornikiem,dodatkowo należy wypiąć z prawej strony (koło kranika) dwa kabelki od czujnika rezerwy... i wszystko..... mozna zdjac ostrożnie zbiornik uwazajac na zamkniete kraniki które czesto przypadkiem mozemy otworzyć ...Hary pisze:W zbiorniku miałem około 10 litrów,gdy uniosłem zbiornik lało się jak z kranu -to chyba wężyki do wyrównania ciśnienia ?obydwa kraniki były zakręcone-jeżeli ktoś wymieniał filtr to poproszę o info.
powodzeniato 10 min roboty 8) i najlepiej mieć kogoś do pomocy przy zdejmowaniu
spoko.... drugi raz bedzie jeszcze łatwiejszyHary pisze:Dzięki za pomoc,tak zrobiłem kraniki miałem zakręcone to i tak zachaczyłem o plastyki i zalałem sobie buty(etyliną)Viktor pisze:na poczatek odkreć osłone przymocowaną od zbiornika, nastepnie dwa kraniki po prawej i po lewej stronie zbiornika (ich pozycja zakecona to dokładnie w BOK , góra i dół to otwarte), zakrecić i wypiać z nich weże (oczywiście troche paliwa jeszcze z nich zejdzie), nastepnie odkrecić zbiornik (2 śruby pod siedzeniem i dwie przy główce ramy),unieść troche zbiornik żeby była mozliwość wypiecia dwóch kolejnych weżyków które znajduja sie w cześci centralnej pod zbiornikiem,dodatkowo należy wypiąć z prawej strony (koło kranika) dwa kabelki od czujnika rezerwy... i wszystko..... mozna zdjac ostrożnie zbiornik uwazajac na zamkniete kraniki które czesto przypadkiem mozemy otworzyć ...Hary pisze:W zbiorniku miałem około 10 litrów,gdy uniosłem zbiornik lało się jak z kranu -to chyba wężyki do wyrównania ciśnienia ?obydwa kraniki były zakręcone-jeżeli ktoś wymieniał filtr to poproszę o info.
powodzeniato 10 min roboty 8) i najlepiej mieć kogoś do pomocy przy zdejmowaniu