Wskaznik paliwa Varadero
Wskaznik paliwa Varadero
Witam.
Pokonałem wreszcie problem wskaznika paliwa w Hondzie Varadero
System jest dosć prosty do wykonania na desce rozdzielczej montuje się elektroniczny wskaznik paliwa a w zbiorniku czujnik paliwa i już po problemie wskazania ilosci paliwa w zbiorniku i stałego pilnowania przebiegu km.
od ostatniego tankowania/ew. zdjęcia i poradę udostępnię/
Pokonałem wreszcie problem wskaznika paliwa w Hondzie Varadero
System jest dosć prosty do wykonania na desce rozdzielczej montuje się elektroniczny wskaznik paliwa a w zbiorniku czujnik paliwa i już po problemie wskazania ilosci paliwa w zbiorniku i stałego pilnowania przebiegu km.
od ostatniego tankowania/ew. zdjęcia i poradę udostępnię/
Tak jak myslałem nie jeden z kolegów będzie zainteresowany.
Zdjęcia jak tylko naładuję aparat to prześlę tylko jeszcze nie wiem jak je wkleić na forum proszę o podpowiedz.
jezeli chcecie popatrzeć na czujnik który użyłem to link:
http://www.allegro.pl/item791040990_791040990.html
grosze kosztuje a działa super dokładnie
Jezeli chodzi o wyświetlacz to zrobię zdjęcie.
Zdjęcia jak tylko naładuję aparat to prześlę tylko jeszcze nie wiem jak je wkleić na forum proszę o podpowiedz.
jezeli chcecie popatrzeć na czujnik który użyłem to link:
http://www.allegro.pl/item791040990_791040990.html
grosze kosztuje a działa super dokładnie
Jezeli chodzi o wyświetlacz to zrobię zdjęcie.
- płock1964
- Sympatyk Weteran
- Marka motocykla: Varadero + Pannonia
- Model: sd1
- Rocznik: 1999
Witam. Czujnik rzeczywiście kosztuje grosze i wiadomo już od czego zastosować ( dzięki Tobie :idea: ), ale od czego jest wskaźnik ? Czyżby od tego samego ? Czy innego ? Jak już pokonałeś trudności i masz chęć podzielić się wiedzą z kolegami, to napisz więcej ; np: ile przewodów jest przy czujniku, ile przy wskaźniku, gdzie dać zasilanie a gdzie masę, jak to jest sterowane : masą czy prądem ? Gdzie zrobić otwór na czujnik ? z prawej czy lewej ? z przodu czy z tyłu ? wyciąć orginalny czujnik rezerwy czy nie? I takie tam ? Chętnie obejrzałbym zdjęcia czujnika w zbiorniku ? Pozdrawiam i szerokości życzę

Wskaznik kupiłem u Mielocha miał swego czasu w ofercie koszt ok.130zł
jak dobrze pamiętam.Czujnik skuterowy mocowanie na cztery sruby
dwuprzewodowy.Na jeden przewód podawana stała masa drugi pedzi do wskaznika.Mocowany z prawej strony w dolnej czesci zbiornika,musi się zmiescic obok ramy.Zamocowanie czujnika-trzeba pokombinować otwór ok.40mm,ja wstawiłem kołnierz mocujacy pasujący do otworów mocujacych w czujniku.
Wskaznik cztero przewodowy
1/minus
2/plus po zaplonie
3/przewod od czujnika
4/kontrolka od czujnika cisnienia oleju
wskaznik ten również pokazuje /napisem WARNING/ czujka cisnienia oleju tak samo jak czerwona lampka oleju w zegarach.
jak dobrze pamiętam.Czujnik skuterowy mocowanie na cztery sruby
dwuprzewodowy.Na jeden przewód podawana stała masa drugi pedzi do wskaznika.Mocowany z prawej strony w dolnej czesci zbiornika,musi się zmiescic obok ramy.Zamocowanie czujnika-trzeba pokombinować otwór ok.40mm,ja wstawiłem kołnierz mocujacy pasujący do otworów mocujacych w czujniku.
Wskaznik cztero przewodowy
1/minus
2/plus po zaplonie
3/przewod od czujnika
4/kontrolka od czujnika cisnienia oleju
wskaznik ten również pokazuje /napisem WARNING/ czujka cisnienia oleju tak samo jak czerwona lampka oleju w zegarach.