Mitas E09 chyba nie ma rozmiaru do viadraJAQB W - brat JAQBa pisze:Są jeszcze Mitas E09 - też kostka...smutek pisze:A ja tak sobie szukam , pytam i kombinuje i TKC super ale znika w oczach i kosztuje kosmicznie , Metzeler Karoo2 tani i według opini do dupy.... wykombinowałem :
heidenau K60
Ja miałem w XTZ ST Heidenaua na tyle i byłem średnio zadowolony. Szczególnie hałas przy 80km/h. I jazda w dużym deszczu to prawdziwy sprawdzian odwagi![]()
TKC80:
Mitas E09:
Metzler Karoo:
I co tu wybrać????????????????????????????????????????????
opony do varadero
-
- Zapalony motocyklista
KTM 640 RALLY MADAFAKA- W TRAKCIE ODZYSKIWANIA ŚWIETNOŚCI PO FUCK UP-ie W MOTOCHALLENGE SERWIS
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
-
- Zapalony motocyklista
tak, Karoo są dwa rodzaje.. jeden bardziej terenowy (żadka kostka), drugi rodzaj bardziej turystyczny (ułożenie podobne do TKC).. gęsta kostka..kolim pisze:Karoo sa dwa rodzaje... bodajze zwykle i z literka T.... Podobno te z literka sa o wiele wytrzymalasze i bardziej je polecaja... Ale trzeba to potwierdzic a ja zaznaczam tylko zeby zwrocic na to uwage
Tylko chyba Mitas nie robi rozmiaru pod varadero...
KTM 690 R.... istny diabeł! Mój pierwszy raz..... 10.04.2013
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
No właśnie ;-) trafna uwaga.JAQB W - brat JAQBa pisze:... ale z wyższym profilem 140/80 R17
Bardzo dużo informacji jest forum Afrykańczyków na temat opon.
Osobiście jeśli kostka to optował bym na TKC na przód i Majtas na tył przy czym biorąc pod uwagę to co mówią koledzy od Afryk z daleka bym się trzymał od mokrych asfaltów i radykalnej jazdy po suchym.
Przy uślizgu tyłu nie oprzesz się na nodze dla ratowania sytuacji ;-(
BTW. Po co kostka do Viadra, Turance daje radę a tam gdzie nie daje nie ma się co pchać Vaderem ?

A tak na poważnie to jakiś czas temu chciałem założyć kostkę, ale jak zrobiłem rachunek sumienia to się okazało, że lepiej mieć drugie kółka z kostką na dni z fantazją a normalnie poruszać się na Turance czy innych tego typu oponach. Można również jeździć non stop na TKC, które bardzo dobrze trzymają ale trzeba mieć również fantazję finansową aby 2 x do roku zmieniać tylnego lacza ;-))
[quote="Gizmo"]SIEMA,
PRAWDOPODOBNIE W PRZYSZŁYM TYGODNIU BEDE SKŁADAŁ ZAMÓWIENIE NA OPONKI MICHELINA, GDYBY KTOŚ REFLEKTOWAŁ TO PROSZĘ O INFO:
Przykład:
Michelin Anakee V 110/80 R19; 385 Brutto 150/70 R17 480 Brutto
Michelin Anakee V 90/90-R21; 280 Brutto 120/90-R17 301 Brutto
Hej Gizmo.Też się rozglądam za oponami i mam pytanko w związku z tymi Anakee V.Co oznacza literka V ? Nie znalazłem na internecie takiej nazwy tych opon .Są tylko Anakee 2 albo Anakee,ale Anakee V nie mogę namierzyć żeby je sobie obejrzeć.Mógłbyś jakieś ich zdjęcie zapodać?
PRAWDOPODOBNIE W PRZYSZŁYM TYGODNIU BEDE SKŁADAŁ ZAMÓWIENIE NA OPONKI MICHELINA, GDYBY KTOŚ REFLEKTOWAŁ TO PROSZĘ O INFO:
Przykład:
Michelin Anakee V 110/80 R19; 385 Brutto 150/70 R17 480 Brutto
Michelin Anakee V 90/90-R21; 280 Brutto 120/90-R17 301 Brutto
Hej Gizmo.Też się rozglądam za oponami i mam pytanko w związku z tymi Anakee V.Co oznacza literka V ? Nie znalazłem na internecie takiej nazwy tych opon .Są tylko Anakee 2 albo Anakee,ale Anakee V nie mogę namierzyć żeby je sobie obejrzeć.Mógłbyś jakieś ich zdjęcie zapodać?
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
Anake 2 sa juz z mieszanki dwoch gum... na srodku twardsza na zewnatrz mieka... co ma spowodowac wieksza wytrzymalosc na "prostych" a jednoczesnie dobre trzymanie na zakretachBART pisze:Dzięki JAQB W . Już myślałem,że może wypuścili jakiś nowy model.Ciekaw jestem jeszcze czym się różni Anakee od Anakee 2 ?