Długie
Długie
Cześć chopaki mam problem z drogowymi. Mam Viaderko 2001 i często światełka nie chcą zaskoczyć( czały czas o drogowych). Jak zaskoczy jest problem z wyłączeniem. Co lepsze kolega ma maszynke rok młodszą i to samo. Może psiknąć szperaczem typowym do styków czy to wada.
- kam1l_slij
- Udaje motocyklistę
- Imię: Kamil
- Marka motocykla: Honda
- Model: Xl1000 v2
- Rocznik: 2002
Re: Długie
U mnie jest tak samo. Włącznik jest tak nieszczęśliwie umiejscowiony, że woda przy np myciu czy deszcz i syf wpadają do środka przełącznika. Narazie wystarcza jak pstryknę sprejem do styków, ale to nie jest wina styków, tylko zawieszania się jakiś tam wewnętrznych mikro zapadek przycisku.Mandol pisze:Cześć chopaki mam problem z drogowymi. Mam Viaderko 2001 i często światełka nie chcą zaskoczyć( czały czas o drogowych). Jak zaskoczy jest problem z wyłączeniem. Co lepsze kolega ma maszynke rok młodszą i to samo. Może psiknąć szperaczem typowym do styków czy to wada.
Proponuję rozkręcić ten "kombi" włącznik, oczyścić z syfu i pozostałości starego smaru i nasmarować nową wazeliną techniczną lub olejkiem silikonowym.
Twój problem przypomniał mi, że u mnie jest to samo, więc biorę si zaraz do roboty :P . Pzdr.
No i spier......i się zepsuło! Miałem taki sam problem jak koledzy czyli zacinający się przełącznik świateł drogowych. Postanowiłem go wyczyścić, przesmarować, złożyć no i cieszyć się z usunięcia usterki. Wszystko by było super gdyby nie to, że jak składałem przełącznik pękła mi płytka do której przylutowane są przewody. Czy wiecie może jak rozwiązać taki problem? Klejenie chyba nie wchodzi w rachubę, ale może można dopasować płytkę z innego przełącznika?, albo zastąpić przełącznik innym?
Szkodnik pisze:No i spier......i się zepsuło! Miałem taki sam problem jak koledzy czyli zacinający się przełącznik świateł drogowych. Postanowiłem go wyczyścić, przesmarować, złożyć no i cieszyć się z usunięcia usterki. Wszystko by było super gdyby nie to, że jak składałem przełącznik pękła mi płytka do której przylutowane są przewody. Czy wiecie może jak rozwiązać taki problem? Klejenie chyba nie wchodzi w rachubę, ale może można dopasować płytkę z innego przełącznika?, albo zastąpić przełącznik innym?
Trzeba było coś wypić a tak to łapy Ci się trzęsły i płytkę złamałeś
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
witam.. miałem to samo... zblokowały mi sie swiatla drogowe w mieście i do domu jakieś 15 km tak wracałem w nocy gdzie wszyscy kierowcy mi mrugali. rozebrałem włącznik a tam ta zapadka <drucik> był cały pogięty i nic sie już z nim nie dało zrobić... i teraz jak chce jechać na swiatłach drogowych to musze cały czas trzymać przycisk idzie to jakoś naprawić ??
bo tego drucika to raczej nigdzie nie dokup[ie
bo tego drucika to raczej nigdzie nie dokup[ie
- Dawidosss
- Uczy się jeździć
Pisze dalej w tym temacie bo mam taki sam problem w swoim viaderku. Drucik cały pogięty. Próbowałem dorobić taki, ze spinacza nawet mi wyszło tylko wtedy okazało się, że prowadnica stycznika po której się porusza jest tak wychłeptana, ze nic zabieg wymiany samego drucika nie dał. Wię ktoś może da się gdzieś kupić taki przełącznik, obawiam się że będę musiał kupić cały "kombajn" albo dorobić zewnętrzny włącznik.
Ja, moja Honda,i te wszystkie szosy, którymi jeszcze nie jechałem...
- płock1964
- Sympatyk Weteran
- Marka motocykla: Varadero + Pannonia
- Model: sd1
- Rocznik: 1999
Nie jest to jakaś kosmiczna technologia - w serwisie koszt pewnie jakieś 140 jurków. Jak już przestał działać, kupiłem od jakiegoś chińczyka za 30 zł - nie pasowała wtyczka, ale dała się dopasować. Oszczędności duże, satysfakcja - bezcenna.
Np taki: http://allegro.pl/przelacznik-zespolony ... 28344.html
Np taki: http://allegro.pl/przelacznik-zespolony ... 28344.html
Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Szerokości.