http://www.allegro.pl/item948613665_kam ... licja.htmlkam1l_slij pisze: Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie można taką kupić?POZDRAWIAM
stroboskopy
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- lord wiader
- Uczy się jeździć
a ja sobie tak myślę, przy całym szacunku dla kolegów i samego siebie (też myślałem o stroboskopach) - żyjemy w kraju w którym - tu posłużę się cytatem z piosenki - "w którym wszyscy chcą mnie zrobić w ch.."
a nikt tego nie lubi - kierowcy samochodów też.
tak jak napisał marrud - wielu kierowców się strsuje w korkach, niektórzy nawet zbyt bardzo, a stres prowadzi do frustracji, ta z kolei do niebezpiecznych zachowań na drodze. Po co prowokować?
używanie stroboskopów i udawanie policji (kamizelki z napisem Polska), to tak naprawdę udawanie kogoś innego niż się jest naprawdę. Z jednej strony udajemy policję, bo wtedy zjeżdżają nam z drogi (niektórzy), z drugiej uciekamy przed tąże samą policją, gdy chcą nam wlepić mandat za niezasadne używanie świateł strobo, tak naprawdę przyporządkowanym tej właśnie organizacji. Jeżeli ktoś tak bardzo pragnie być policjantem to niech wstąpi w szeregi tej służby i pozna jej prawdziwe oblicze z drugiej strony lustra. Jeżeli nie to niech przestanie udawać żołnieżyka, bo przypomina to trochę zabawę w wojnę (popularne ASG, paintball), która tak naprawdę polega na strzelaniu do ludzi, a większość z tych tzw. żołnieży nigdy w wojsku nie była.
więc proponuję wzorem postu Adaśka - zacząć od siebie:
http://www.hondavaradero.pl/phpBB2/view ... c&start=15
nie wymuszać, dziękować, dawać dobre świadectwo i oznakować się odblaskami ile wlezie. Dobre uczynki wracają prędzej czy później do ludzi. Cwaniactwo i hamstwo na drodze ma niestety krótkie nogi a poza tym nie przystoi prawdziwemu motocykliście, którymi jesteśmy.
to takie moje refleksje na temat błyskających światełek, agrotuningu, czy jak to tam inaczej zwał. pozdro
a nikt tego nie lubi - kierowcy samochodów też.
tak jak napisał marrud - wielu kierowców się strsuje w korkach, niektórzy nawet zbyt bardzo, a stres prowadzi do frustracji, ta z kolei do niebezpiecznych zachowań na drodze. Po co prowokować?
używanie stroboskopów i udawanie policji (kamizelki z napisem Polska), to tak naprawdę udawanie kogoś innego niż się jest naprawdę. Z jednej strony udajemy policję, bo wtedy zjeżdżają nam z drogi (niektórzy), z drugiej uciekamy przed tąże samą policją, gdy chcą nam wlepić mandat za niezasadne używanie świateł strobo, tak naprawdę przyporządkowanym tej właśnie organizacji. Jeżeli ktoś tak bardzo pragnie być policjantem to niech wstąpi w szeregi tej służby i pozna jej prawdziwe oblicze z drugiej strony lustra. Jeżeli nie to niech przestanie udawać żołnieżyka, bo przypomina to trochę zabawę w wojnę (popularne ASG, paintball), która tak naprawdę polega na strzelaniu do ludzi, a większość z tych tzw. żołnieży nigdy w wojsku nie była.
więc proponuję wzorem postu Adaśka - zacząć od siebie:
http://www.hondavaradero.pl/phpBB2/view ... c&start=15
nie wymuszać, dziękować, dawać dobre świadectwo i oznakować się odblaskami ile wlezie. Dobre uczynki wracają prędzej czy później do ludzi. Cwaniactwo i hamstwo na drodze ma niestety krótkie nogi a poza tym nie przystoi prawdziwemu motocykliście, którymi jesteśmy.
to takie moje refleksje na temat błyskających światełek, agrotuningu, czy jak to tam inaczej zwał. pozdro
niech mocz będzie z tobą...
Varadero XL 1000V
Varadero XL 1000V
zgoda...ale dyplomacja / choć ciężko czasem zapanować nad emocjami / zawsze znacznie szybciej łagodzi konflikt ...JAQB pisze: Każda kulura osobista bądź na drodze, ma swoje granice. Pzdr.
Wyjście z klasą z takiej sytuacji -BEZCENNE ;-)
Jak pisze lord wiader
"Dobre uczynki wracają prędzej czy później do ludzi"
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 10:46 am przez Adaśko, łącznie zmieniany 1 raz.
Królowa jest tylko jedna - XRV-750
- Gebels
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Kontakt:
tak jak pisze lord wiader
też chciałem montować stroboskopy ale uznałem że nie ma sensu. Naprawdę coraz więcej ludzi zjeżdża i robi miejsce. W czwartek jechałem do Warszawy (wątpliwa przyjemność) samochodem i nawet lekko byłem zdziwiony że ludziska robią miejsce między środkowym a lewym pasem, pomimo że motocyklistów jak na lekarstwo, ale widać mają już takie przyzwyczajenie
uważam że z roku na rok jest coraz lepiej, a montowanie i używanie stroboskopów może tylko wnerwiać. Ja jadąc samochodem chyba wręcz specjalnie bym takiemu nie ustąpił.
też chciałem montować stroboskopy ale uznałem że nie ma sensu. Naprawdę coraz więcej ludzi zjeżdża i robi miejsce. W czwartek jechałem do Warszawy (wątpliwa przyjemność) samochodem i nawet lekko byłem zdziwiony że ludziska robią miejsce między środkowym a lewym pasem, pomimo że motocyklistów jak na lekarstwo, ale widać mają już takie przyzwyczajenie

uważam że z roku na rok jest coraz lepiej, a montowanie i używanie stroboskopów może tylko wnerwiać. Ja jadąc samochodem chyba wręcz specjalnie bym takiemu nie ustąpił.
Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem.
a potem pokona doświadczeniem.
-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
Re: Cześć
A czemu konfiskata dowoduJAQB pisze:
Tak: konfiskata dowodu + 200PLN+2pkt![]()
![]()

jadac na halogenach, bez swiatel czy na swiatlach drogowych nie zabieraja dowodu tylko wystawiaja mandat... wkoncu to tez jest uzywanie swiatel(stroboskopow) niezgodnie z przeznaczeniem... stroboskopy na pojezdzie wystawowym lub stojacym poza droga sa dozwolone... W gruncie rzeczy mozesz je miec zamontowane, a nie mozesz ich uzywac...

-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
Wiekszy problem jest gdy wezma to pod uzywanie swiatel niezgodnych z przepisami... czyli stroboskopow niebieskich i czerwonych polaczonych z sygnalem dzwiekowym o roznej barwie... wtedy jest to SUROWO zabronione!! i za to jest o wiele powazniejsza kara i konsekwencje!!
Wszystko zalezy od koloru itd itd itd... Za biale stroboskopy nie moga nic zrobic oprocz mandatu
co do kolorow trzeba sprawdzic dokladniej jak to jest z niebieskimi i czerwonymi, bo z pamieci to nie wiem
na zoltych mozesz jezdzic caly czas
Zawsze mozna twierdzic ze te biale byy kiedys zolte :oops: :oops:

Wszystko zalezy od koloru itd itd itd... Za biale stroboskopy nie moga nic zrobic oprocz mandatu

Zawsze mozna twierdzic ze te biale byy kiedys zolte :oops: :oops:

- KrzesieK
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 125 V
- Rocznik: 2007
Definicja pojazdu uprzywilejowanego zamieszczona w art. 2 pkt 38 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym, a mianowicie pod pojęciem pojazd uprzywilejowany - rozumie się pojazd wysyłający sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i jednocześnie sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie, jadący z włączonymi światłami mijania lub drogowymi; określenie to obejmuje również pojazdy jadące w kolumnie, na której początku i na końcu znajdują się pojazdy uprzywilejowane wysyłające dodatkowo sygnały świetlne w postaci czerwonego światła błyskowego.
-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
DziekujeKrzesieK pisze:Definicja pojazdu uprzywilejowanego zamieszczona w art. 2 pkt 38 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym, a mianowicie pod pojęciem pojazd uprzywilejowany - rozumie się pojazd wysyłający sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i jednocześnie sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie, jadący z włączonymi światłami mijania lub drogowymi; określenie to obejmuje również pojazdy jadące w kolumnie, na której początku i na końcu znajdują się pojazdy uprzywilejowane wysyłające dodatkowo sygnały świetlne w postaci czerwonego światła błyskowego.