Test zegarów.
-
- Udaje motocyklistę
Test zegarów.
Witam. Gdzieś w necie natknąłem sie jak zrobić sobie test wskaznikow w wiadrze. Tzn chodzi mi o to że po przekreceniu stacyjki obydwie wskazówki idą do samego konca i wracaja. Bardzo mi się to podoba, a że jako jestem już wiadrocyklistą to pomyślalem sobie że może cos takiego sobie zrobie tylko, że za cholere nie moge znalezc tej stronki;P Tak więc może ktos ja kojarzy?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
dajcie znać. ja jestem chętny na taki gadżet. lepiej by było nie podpinać pod stacyjkę (kluczyk) tylko pod zapłon.
klikasz prawa ręką przycisk, czekasz jak zgaśnie dioda sprawdzania od komputera, w miedzy czasie liczniki się testują i odpalasz.
----
jeśli to będzie mały układ elektroniczny fajna sprawa była by dodać potencjometr do regulacji szybkości - tak aby w czasie sprawdzania komputera odbył się test licznika i power
klikasz prawa ręką przycisk, czekasz jak zgaśnie dioda sprawdzania od komputera, w miedzy czasie liczniki się testują i odpalasz.
----
jeśli to będzie mały układ elektroniczny fajna sprawa była by dodać potencjometr do regulacji szybkości - tak aby w czasie sprawdzania komputera odbył się test licznika i power

-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Model: Varadero
Po chwili zastanowienia 
mały układzik elektroniczny podpiąć pod lampkę "FI"
w tym czasie jak oda się pali skalibrować szybkość testowania zegarów.
jak zgaśnie lampka "FI" układ się odłącza i daje sygnał z czujników - normalna praca
Następny pomysł:
aby nie rozbudowywać wiadra o zabawki z choinki doczepiane do plastików itp ...
proponuje stworzyć też mała elektronikę która wyświetlała by w miejscu
zegarka:
- 2 sekundy godzinę
- 1 sekundę temperaturę na zewnątrz
---------
godzina: 12:48
a Później 23
jeśli by to wszystko wypaliło mamy wszystko w oryginalnych zegarach
myślę ze dało by się uzyskać te 2 rzeczy na małym mikro procesorku atmel-a. jeśli chodzi o zaprogramowanie tego służę pomocą.

mały układzik elektroniczny podpiąć pod lampkę "FI"
w tym czasie jak oda się pali skalibrować szybkość testowania zegarów.
jak zgaśnie lampka "FI" układ się odłącza i daje sygnał z czujników - normalna praca

Następny pomysł:
aby nie rozbudowywać wiadra o zabawki z choinki doczepiane do plastików itp ...
proponuje stworzyć też mała elektronikę która wyświetlała by w miejscu
zegarka:
- 2 sekundy godzinę
- 1 sekundę temperaturę na zewnątrz
---------
godzina: 12:48
a Później 23
jeśli by to wszystko wypaliło mamy wszystko w oryginalnych zegarach

myślę ze dało by się uzyskać te 2 rzeczy na małym mikro procesorku atmel-a. jeśli chodzi o zaprogramowanie tego służę pomocą.
- kam1l_slij
- Udaje motocyklistę
- Imię: Kamil
- Model: Xl1000 v2
- Rocznik: 2002
-
- Udaje motocyklistę
Super pomysły macie. Z tym średnim raczej nie wyda, ale z ta temperatura i godzina wyda
. Co do potencjometru to wlasnie cos takiego bedzie, ale dla tych co maja sd01 mozna podpiac pod kontrolke rezerwy, bo ona tez po przelaczeniu zaplonu pali sie na chwile. A tym czasem z zegarami nadal walczymy, z tym że wujek ma wyjazd i nie wiem kiedy wroci. Tak wiec kam1l_slij , jezeli masz pojecie o elektronice to moze uda sie nam to zrobic? Wiem juz jakie napiecia daja sensowry do zegarow na poszczególne katy wychylen wskazowek...
Pozdro!

Pozdro!
- kam1l_slij
- Udaje motocyklistę
- Imię: Kamil
- Model: Xl1000 v2
- Rocznik: 2002