OŚWIETLENIE DODATKOWE
-
- Uczy się jeździć
- Kontakt:
OŚWIETLENIE DODATKOWE
Witam !!!
Poszukuje lepszego oświetlenia na jesienne popołudnia i słyszałem o firmie TOURATECH, jak ktoś wie jakie, gdzie i za ile, a może inne i lepsze to czekam na info z utęsknieniem !!!
Pozdrawiam !!! ORZEŁ
Poszukuje lepszego oświetlenia na jesienne popołudnia i słyszałem o firmie TOURATECH, jak ktoś wie jakie, gdzie i za ile, a może inne i lepsze to czekam na info z utęsknieniem !!!
Pozdrawiam !!! ORZEŁ
Ja mam coś takiego:

2 halogeny kosztowały :roll: chyba 250zł, a obudowę zrobiłem u siebie. Bardzo dobrze doświetlają zakręty, pobocza i krzaczory w lesie
. Znalazłem linka do nich: BOXER Parts

2 halogeny kosztowały :roll: chyba 250zł, a obudowę zrobiłem u siebie. Bardzo dobrze doświetlają zakręty, pobocza i krzaczory w lesie

nie wiem jak z doświetleniem ale oślepiają pierwszorzędnieJAQB pisze:Ja mam coś takiego:
2 halogeny kosztowały :roll: chyba 250zł, a obudowę zrobiłem u siebie. Bardzo dobrze doświetlają zakręty, pobocza i krzaczory w lesie. Znalazłem linka do nich: BOXER Parts

choć i tak nie ma jak "zenon" Medmana :twisted: jak odpalił to ustojstwo w nocy w lesie to musiałem poskładać lusterka, i tablica rej jakoś dziwnie pożółkła

nieaktualne
-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
Narzekasz bo nie jechałeś przed moją elektrownią :twisted: Pchociaż teraz już wyregulowałem halogenyPrzemek pisze:nie wiem jak z doświetleniem ale oślepiają pierwszorzędnie![]()
choć i tak nie ma jak "zenon" Medmana :twisted: jak odpalił to ustojstwo w nocy w lesie to musiałem poskładać lusterka, i tablica rej jakoś dziwnie pożółkła

P.S. Plusem było to że zjeżdzali już 5 km wcześniej z lewego pasa

-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Kupione TUTAJ. Polski produkt w przystępnej cenie dobrze spełniający swoją funkcję... Niektórzy się śmieją, że służą mi do szukania żab po rowach... Co prawda do Medmanowego "zenona" trochę im brakuje, ale ja jestem zadowolony...
Ostatnio zmieniony pt gru 10, 2010 2:23 am przez JAQB W - brat JAQBa, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam to:
http://www.motobozzo.de/xtcatalog/produ ... ecker.html
i sobie chwalę, choć prądożerne są...
http://www.motobozzo.de/xtcatalog/produ ... ecker.html
i sobie chwalę, choć prądożerne są...
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
Witam
Oczywiscie ze tez zamontowalem halogeny, ale nie wiele to dodalo w porownaniu z BiXenonami, halogeny te na zarowkach H3 np. porzeracz pradu, przy pogrzewanych manetkach dlugich swiatlach, mozna latwo pozegnac sie w regulatorem napiecia, a jak ma sie jeszcze ten oryginal tak bylo w moim przypadku przy GPS-sie, dlugich i halogenach regulator umieral ok 200 km.
Dla tych co turystycznie dalekie traski nie polacam za bardzo, choc wyglada fajnei nie powiem, swoje zostawilem tylko zmienilim zarowki na LED pradu nic prawie nie biora, a widac mnie zraleka, chociaz zamego swiatla nie wiele daja. Tak wogule jak sie zmieni zaroweczki podswietlajace zegary na LED efekt jest zajebisty ;-)
pozdr
Dla tych co turystycznie dalekie traski nie polacam za bardzo, choc wyglada fajnei nie powiem, swoje zostawilem tylko zmienilim zarowki na LED pradu nic prawie nie biora, a widac mnie zraleka, chociaz zamego swiatla nie wiele daja. Tak wogule jak sie zmieni zaroweczki podswietlajace zegary na LED efekt jest zajebisty ;-)
pozdr
- Medman
Co wy chcecie od mojego "zenona"?? Zenon jest jak wypalarka. Jak sie na niego spojrzy to oczy wypala !!!!!!
Mam Touratecha. 1 ksenon i 1 p-mgielny. Podczas nocnej jazdy po lesie jak wyłączyłem zenona to się ciemno zrobiło że myślałem że mi światła zgasły a się świeciły. Drogie ale dobre. i biorą niewiele prądu.

Mam Touratecha. 1 ksenon i 1 p-mgielny. Podczas nocnej jazdy po lesie jak wyłączyłem zenona to się ciemno zrobiło że myślałem że mi światła zgasły a się świeciły. Drogie ale dobre. i biorą niewiele prądu.
Jutro to dziś tyle że jutro !! (Lem)
-
Re: Witam
a jakie LEDy tam wchodzą?? u mnie cosik się poprzepalały, to bym sobie podmienił...LaSylva pisze:jak sie zmieni zaroweczki podswietlajace zegary na LED efekt jest zajebisty
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
LEDY o takie R10 u mnie sa
tylko nie radze wkladac kolorowych, lekko slabo i odpustowo wyglada szkoda kasy, tylko biale, niezle odswiezaja i lekko wybledzaja kolory i bardzie nowoczesnie wyglada, np kontrolka kierunkow juz nie taka zielona bedzie, mniej nasycony kolor naprawde zajeboscie wyglada, zreszto swiatla stop-u tez mam LED bardziej wyrazne, a wszystko po to zeby zaoszczedzic energie i sie oplaca, razem mam , acha tylko od rezerwy musi byc tradycyjna, bo LED ma za maly pobor i calu czas sie swieci ;-), reszta syper
Ja mam te:
http://sklep.ledy.pl/zarowka-r10-biala- ... -1434.html
a w Hornecie mam :
http://sklep.ledy.pl/zarowka-r10-biala- ... p-616.html
troszke bardzie punktowo swieca. pozdr
tylko nie radze wkladac kolorowych, lekko slabo i odpustowo wyglada szkoda kasy, tylko biale, niezle odswiezaja i lekko wybledzaja kolory i bardzie nowoczesnie wyglada, np kontrolka kierunkow juz nie taka zielona bedzie, mniej nasycony kolor naprawde zajeboscie wyglada, zreszto swiatla stop-u tez mam LED bardziej wyrazne, a wszystko po to zeby zaoszczedzic energie i sie oplaca, razem mam , acha tylko od rezerwy musi byc tradycyjna, bo LED ma za maly pobor i calu czas sie swieci ;-), reszta syper
Ja mam te:
http://sklep.ledy.pl/zarowka-r10-biala- ... -1434.html
a w Hornecie mam :
http://sklep.ledy.pl/zarowka-r10-biala- ... p-616.html
troszke bardzie punktowo swieca. pozdr
-
-
- Sympatyk
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL 1000VA
- Rocznik: 2009
I właśnie ten efekt mi sie nie podoba.LaSylva pisze: i lekko wybledzaja
A co do tylnego światła i stopu to jestem ciekawy co zrobiłeś, bo LEDowe zamienniki żarówki dwuwłóknowej świecą zdecydowanie słbiej niż tradycyjne.
Albo raczej za mało jest widoczny efekt hamowania.
Mam w Dominatorce i jak jechałem z Izą to stwierdziłem, że w dzień nie bardzo widać kiedy hamuje.