Opony
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
Opony
Witam. Czy ktoś przeżuł opone marki Heidenau model k60 lub jakikolwiek inny, a pozatem czy ktoś próbował założyć szersze opony niż fabryczne 110 i 130?
Pozdrówka z czeluści.
Pozdrówka z czeluści.
-
-
Heidenau K60 to dość popularna opona w segmencie lekkich enduro.
Ludziska nie narzekają. Opona radzi sobie również w lekkim suchym terenie.
Na dużych enduro nie widziałem.
Co do szerokości opon to należy raczej przestrzegać tego co sugeruje producent. Można wachlować o jeden numer w lewo lub prawo ale ja osobiście wolałbym mieć węższą niż szerszą od nominalnej.
Nie kombinuj z rozmiarami bo tylko pogorszysz trakcję Bajeruj lepiej jazdą

Ludziska nie narzekają. Opona radzi sobie również w lekkim suchym terenie.
Na dużych enduro nie widziałem.
Co do szerokości opon to należy raczej przestrzegać tego co sugeruje producent. Można wachlować o jeden numer w lewo lub prawo ale ja osobiście wolałbym mieć węższą niż szerszą od nominalnej.
Nie kombinuj z rozmiarami bo tylko pogorszysz trakcję Bajeruj lepiej jazdą

"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
nie wiem ile Lotnik robił km na anakach, ja zrobiłem ponad 20 tys. - ale na tych poprzedniej generacji (anakee2 podobno są jeszcze trwalsze)Baza pisze:Lotnik powiedz mi ile km robisz na komplecie i czy przednia opona stracza do końca tylnej czy wymieniasz x 2 bo też teraz chce kupić anakee2 a wacham sie jeszcze między nimi a metzelerami turance.
przednia opona z reguły starcza na dłużej niż tylna
generalnie anakee to najlepsze opony do viadra spośród tych na których jeździłem (zjeździłem jeszcze Piloty i Metzelery ale również starsze modele)
a teraz ten cholerny dzik gubi opony w tempie zastraszajacym

nieaktualne
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Re: Opony
ja miałem na tyle takową w ST - ogólnie byłem z niej zadowolony; miała tylko jedną wadę - była strasznie głośna...Morbid Angel pisze:Heidenau model k60
-
- Zapalony motocyklista
Chyba TyPretor pisze: i do tego czasem pęka jak chcemy na niego liczyć.![]()

KTM 640 RALLY MADAFAKA- W TRAKCIE ODZYSKIWANIA ŚWIETNOŚCI PO FUCK UP-ie W MOTOCHALLENGE SERWIS
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
frajda kosztuje, dużo frajdy dużo kosztuje :twisted:Pretor pisze:Dzik jest drogi w utrzymaniu. Dużo pije, rwie gumki
trzeba dobrze pierd.....ć żeby coś pękłoPretor pisze: i do tego czasem pęka jak chcemy na niego liczyć.![]()
byle brzózka dzika nie pokona

nie wytykając innej znanej niemieckiej marce
nieaktualne
-
- Zapalony motocyklista
Dzika nawet tramwaj nie ruszaPrzemek pisze:frajda kosztuje, dużo frajdy dużo kosztuje :twisted:Pretor pisze:Dzik jest drogi w utrzymaniu. Dużo pije, rwie gumki
trzeba dobrze pierd.....ć żeby coś pękłoPretor pisze: i do tego czasem pęka jak chcemy na niego liczyć.![]()
byle brzózka dzika nie pokona![]()
nie wytykając innej znanej niemieckiej marce

KTM 640 RALLY MADAFAKA- W TRAKCIE ODZYSKIWANIA ŚWIETNOŚCI PO FUCK UP-ie W MOTOCHALLENGE SERWIS
Na tylnej zrobilem 14 tys a na przedniej 18 tys km Anakee2Baza pisze:Lotnik powiedz mi ile km robisz na komplecie i czy przednia opona stracza do końca tylnej czy wymieniasz x 2 bo też teraz chce kupić anakee2 a wacham sie jeszcze między nimi a metzelerami turance.
Pewnie jeszcze troche bym polatał na nich ale wyjeżdzałem do Albanii i wolałem wymienić by nie było niespodzianek w trasie.
Natomiast na Bridgestonach zrobiłem 24 tys km i jeszcze było sporo bieznika lecz oponki nie trzymały sie tak drogi jak anakke zwłaszcza na mokrym