Amortyzator tylny SD02 abs
Amortyzator tylny SD02 abs
Witam.
pytanie mam do Was-z bagażem doświadczeń,czy jest skuteczna naprawa w/w amortyzatora[w Gdańsku taką usługę wykonuje firma Nagengast]??
A przy okazji-mam na zbyciu tylny amorek od SD 01/02 któren się okazał być skierowany pokrętłem reg.w przeciwną od mojego amorka stronę.
Pozdeawiam. 8) 8)
pytanie mam do Was-z bagażem doświadczeń,czy jest skuteczna naprawa w/w amortyzatora[w Gdańsku taką usługę wykonuje firma Nagengast]??
A przy okazji-mam na zbyciu tylny amorek od SD 01/02 któren się okazał być skierowany pokrętłem reg.w przeciwną od mojego amorka stronę.
Pozdeawiam. 8) 8)
re
Te finansowe to 350,te moralne :roll:
No cóż-ja przy okazji rozebrałem moto do reg.zaworów,zmian filta świec itd.. :oops: to trochę trwało
ale warto!!/a namiary na firmę masz w 1szym poście.
Pozdro 8)
No cóż-ja przy okazji rozebrałem moto do reg.zaworów,zmian filta świec itd.. :oops: to trochę trwało

ale warto!!/a namiary na firmę masz w 1szym poście.
Pozdro 8)
re
Po pierwsze-plama po każdym jazdowaniu
,z czasem było coraz mniej :roll:
Druga sprawa-coraz bardziej huśtał się tył,a przy większych(dozwolonych-to dla cenzora)prędkościach tylne koło było niestabilne i to b.mocno :twisted:
łatwo zauważyć ubytki tłumienia-jak zestawiasz moto z centralnej podstawki to powinno wykonać po zeskoku tylko ruch w górę,moje się przed naprawą pare razy bujnęło :?No i jazda z kuframi-to było jak cyrk obwoźny
Wszystko w środku latało,a jak plecki pracowały :shock:

Druga sprawa-coraz bardziej huśtał się tył,a przy większych(dozwolonych-to dla cenzora)prędkościach tylne koło było niestabilne i to b.mocno :twisted:
łatwo zauważyć ubytki tłumienia-jak zestawiasz moto z centralnej podstawki to powinno wykonać po zeskoku tylko ruch w górę,moje się przed naprawą pare razy bujnęło :?No i jazda z kuframi-to było jak cyrk obwoźny

re
Jaka różnica 
Są tylko 2 wersje-z lub bez ABS. Z systemem ABS nie było miejsca na wyprowadzenie pokrętła na prawą stronę-bo tam już jest w/w rozdzielacz hamowania. Taki amor ma dołożony system napinania sprężyny przez hydraulikę a element którym napinasz jest z lewej strony. Dodatkowo dołożono sterowanie twardością-charakterystyką tłumienia.Poczytaj na forum-temat dość dobrze opisany.

Są tylko 2 wersje-z lub bez ABS. Z systemem ABS nie było miejsca na wyprowadzenie pokrętła na prawą stronę-bo tam już jest w/w rozdzielacz hamowania. Taki amor ma dołożony system napinania sprężyny przez hydraulikę a element którym napinasz jest z lewej strony. Dodatkowo dołożono sterowanie twardością-charakterystyką tłumienia.Poczytaj na forum-temat dość dobrze opisany.

- eneron
- Sympatyk
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2006
ja mam u siebie tylny amortyzator WP - rewelacyjny amor, polecam :P
Ma 3 pokrętła do regulacji, można zrobić miękki, prawie jak w crossie oraz sztywny, tak jak gdyby moto miało na sztywno zespawane tylne zawieszenie :shock:
Wszystkie trzy śrubawki sa łatwo dostępne i palcami łatwo je się reguluje
Ma 3 pokrętła do regulacji, można zrobić miękki, prawie jak w crossie oraz sztywny, tak jak gdyby moto miało na sztywno zespawane tylne zawieszenie :shock:

Wszystkie trzy śrubawki sa łatwo dostępne i palcami łatwo je się reguluje

Honda Varadero XL1000VA - 2006r - sprzedana
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
-
- Rekrut
- Imię: adam
- Marka motocykla: hnda
- Model: varadero 1000
- Rocznik: 2005
Re: Amortyzator tylny SD02 abs
Witam, odświeżę kotleta, kupiłem Hondę z 2005r więc to jest SD02 jak mniemam wersja z abs.
Problem dotyczy tylnego amoru, jest bardzo miękki samo postawienie motoru do pionu ze stopki powoduje że amor ugina się dobre 2/3 pracy, motor dobija mi na wybojach (ale dość tempo nie wali) jednak moto prowadzi się dobrze nie skacze jak sprężynka tylko ma bardzo mały zakres pracy jak bym jechał przeciążony.
Regulacja wysokości i dobicia działa ale nie wiele zmienia, wycieku nie widzę, abs aktualnie nie działa ale on chyba nie ma na to wpływu.
jak dla mnie to wygląda na wypracowaną albo za miękką sprężynę ale się nie znam więc pytam.
Problem dotyczy tylnego amoru, jest bardzo miękki samo postawienie motoru do pionu ze stopki powoduje że amor ugina się dobre 2/3 pracy, motor dobija mi na wybojach (ale dość tempo nie wali) jednak moto prowadzi się dobrze nie skacze jak sprężynka tylko ma bardzo mały zakres pracy jak bym jechał przeciążony.
Regulacja wysokości i dobicia działa ale nie wiele zmienia, wycieku nie widzę, abs aktualnie nie działa ale on chyba nie ma na to wpływu.
jak dla mnie to wygląda na wypracowaną albo za miękką sprężynę ale się nie znam więc pytam.
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Jeśli działa odbicie to można reanimować przez dołożenie pierścienia do sprężyny by ją utwardzić.A ile ważysz.adamvfr pisze:Witam, odświeżę kotleta, kupiłem Hondę z 2005r więc to jest SD02 jak mniemam wersja z abs.
-
- Rekrut
- Imię: adam
- Marka motocykla: hnda
- Model: varadero 1000
- Rocznik: 2005
no to chyba jedyna opcja ale nie na długo bo jestem ciężki, czy ktoś się orientuje czy jest różnica w sprężynie między modelem z abs i bez, wiem że pokrętło jest z innej strony ale co by miała z tym sprężyna, firma hyperpro ma dwa różne numery części do model z i bez abs, ciekawi mnie jaka naprawdę jest różnica bo oczywiście w uk nie ma tej dedykowanej do abs.