Wibracje
-
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000 ABS
- Rocznik: 2005
Wibracje
Przy predkości jakies 120-130 zaczyna drzec mi moto, nie zeby rzucało ale gdzies w okolicach nóg czuje drzenie, czego przed tem nie byo myslalem ze to luzny łancuch ale po naciagnieciu nadal jest ten sam efekt, drzenia tak jakby wychodzilo to z silnika albo wydechu, cos w tym stylu.
Pozdro
Pozdro
Przyjemność jazdy Varadero jest równie wielka jak seks, tak więc ideałem było by uprawiać seks jadąc na varadero.
re
Być może odczuwasz wężykowanie opon-tak było w moim przypadku.
Poczytałem o oponach i... no i olałem temat
Ale cykor na początku był :shock: A tak na wszelki wypadek-sprawdź ew.wyważenie kół.
Pozdro 8)
Poczytałem o oponach i... no i olałem temat

Ale cykor na początku był :shock: A tak na wszelki wypadek-sprawdź ew.wyważenie kół.
Pozdro 8)
re
To jak taki objaw to zaobserwuj jadąc z tą samą prędkością na różnych przełożeniach np te 130 na 4 i na 5 biegu.
Jeśli związek będzie z obrotami silnika-to być może i sprzęgło(raczej wątpliwe)ale bardziej sam silnik.
Jeśli natomiast wibracje są tylko zależne od speed,u-to szukaj w napędzie chochlika.
Jeśli związek będzie z obrotami silnika-to być może i sprzęgło(raczej wątpliwe)ale bardziej sam silnik.
Jeśli natomiast wibracje są tylko zależne od speed,u-to szukaj w napędzie chochlika.
Teraz bardziej konkretnie. Dziś zauważyłem, że wibracje są cały czas. Przy małych prędkościach są niewielkie, prawie nieodczuwalne. Odkręcając, pod tyłkiem, na podnóżkach, zaczynam czuć wibracje. Wciskając sprzęgło wszystko wraca do normy. Aha, przy odkręcaniu manetki gazu, oprócz drżenia pojawia się nieprzyjemny szmer, szum, cholera go wie jak to nazwać.
re
To jedna z tych zagadek co metodą prób i błędów rozwiązujesz
Sprawdź mocowanie silnika do ramy,luz na tylnym kole+łożyska koła i łożyskowanie osi wahacza. Zerknij jeszcze kręcąc kołem na podstawce(lub podnośniku)co się dzieje z łańcuchem i czy koło nie bije..
Więcej to na tą chwile już nie wiem co Ci podpowiedzieć.
Pozdro i sukcesów 8)
Sprawdź mocowanie silnika do ramy,luz na tylnym kole+łożyska koła i łożyskowanie osi wahacza. Zerknij jeszcze kręcąc kołem na podstawce(lub podnośniku)co się dzieje z łańcuchem i czy koło nie bije..
Więcej to na tą chwile już nie wiem co Ci podpowiedzieć.
Pozdro i sukcesów 8)