Hałas przy puszczonym sprzęgle
- seba0000
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Hałas przy puszczonym sprzęgle
Witam , od pewnego czasu zauważyłem nasilający się hałas , szumy z silnika przy puszczonym sprzęgle (na postoju , bieg jałowy) . Po wciśnięciu sprzęgła hałas i szumy znikają. Gdzie dopatrywać się problemu , czy to łożyskowanie sprzęgła czy może coś w skrzyni ?
Nagonione mam 39kkm .
Nagonione mam 39kkm .
re
Potwierdzam,po wlaniu Castrola GPS 10w-40 pojawił się hałas po nagrzaniu.Słychać to na postoju przy puszczonym sprzęgle.
Następny olej do d..
Kolejnym olejem będzie Bel-Ray.Chemię robią OK,a zaprzyjaźniony servis Kawasaki tylko taki leje.Po wlaniu opiszę efekt.
Pozdro 8)
Następny olej do d..

Kolejnym olejem będzie Bel-Ray.Chemię robią OK,a zaprzyjaźniony servis Kawasaki tylko taki leje.Po wlaniu opiszę efekt.
Pozdro 8)
O na przykład tu :
http://allegro.pl/motojapan-olej-repsol ... 46839.html
Repsol 10W50 nie 10WW50.
A tak przy okazji. Po ostatniej wymianie oleju też mi zaczął kosz bardzo głośno chodzić.
Muszę się dowiedzieć na jaki olej wymienili ?
Repsol 10W50 nie 10WW50.
A tak przy okazji. Po ostatniej wymianie oleju też mi zaczął kosz bardzo głośno chodzić.
Oczywiscie jedno WBartas pisze:O na przykład tu :
Repsol 10W50 nie 10WW50.

Re: re
Słowo się rzekło -dziś opis zmian na nowym oleju !!Kuba-car pisze:Potwierdzam,po wlaniu Castrola GPS 10w-40 pojawił się hałas po nagrzaniu.Słychać to na postoju przy puszczonym sprzęgle.
Następny olej do d..
Pozdro 8)
Na nowym oleju-Bel Ray 10w-40 przejechałem ok 1tkm i qrw mnie łapie że wymieniłem oliwkę dopiero teraz :twisted:
Wszystkie stuki biegów,hałasy skrzyni i inne g.wna znikły :roll: :idea:
Czyli-mam silnik po reymoncie

- jaromc
- Motocyklista jak się patrzy !!!
No i tanio cię reymont wyszedłKuba-car pisze:Słowo się rzekło -dziś opis zmian na nowym oleju !!Kuba-car pisze:Potwierdzam,po wlaniu Castrola GPS 10w-40 pojawił się hałas po nagrzaniu.Słychać to na postoju przy puszczonym sprzęgle.
Następny olej do d..
Pozdro 8)
Na nowym oleju-Bel Ray 10w-40 przejechałem ok 1tkm i qrw mnie łapie że wymieniłem oliwkę dopiero teraz :twisted:
Czyli-mam silnik po reymoncie![]()
Przewracając drugiego nie sprawisz że będziesz wyższy
A już rozpiskę na łożyska skrzyni robiłemjaromc pisze:No i tanio cię reymont wyszedłKuba-car pisze:Słowo się rzekło -dziś opis zmian na nowym oleju !!Kuba-car pisze:Potwierdzam,po wlaniu Castrola GPS 10w-40 pojawił się hałas po nagrzaniu.Słychać to na postoju przy puszczonym sprzęgle.
Następny olej do d..
Pozdro 8)
Czyli-mam silnik po reymoncie![]()